Oplossen Harde Schijf Problemen Met Chkdsk In Windows

6 minutes read
Gravatar Remo Software
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Met alle bestanden en documenten waar we tegenwoordig aan moeten werken en opslaan, zou het leven moeilijk worden zonder een harde schijf. Ja, dat is het eerste waar de meeste mensen aan denken als we denken aan het woord 'Harde schijf'. Hoe beter de opslag, meer ruimte, volledige back-up, dit zijn precies de dingen waarmee we een harde schijf associëren. Maar wat gebeurt er als u problemen met de harde schijf ondervindt?

Het snelste is om het te repareren. We willen immers geen van de belangrijke documenten die erop staan kwijtraken. Hoewel we het snel kunnen repareren, hebben we Check Disk Utility nooit gekoppeld aan iets dat op afstand in de buurt van het probleem ligt. Als u geen idee heeft wat het is en wat het kan doen, maar u zich afvraagt of dit het probleem kan oplossen? Dan is het antwoord Ja.Chkdsk uitvoeren op externe harde schijf

Controleer Schijfhulpprogramma (Chkdsk):

Controleer Schijfhulpprogramma of Chkdsk scant in feite de hele harde schijf om de problemen op uw harde schijf te vinden en op te lossen. Om specifiek te zijn, verifieert of scant Chkdsk uw bestandssysteem op fouten in het logische bestandssysteem. Als we het over fouten hebben, verwijst dit naar beschadigde items die kunnen variëren van slechte beveiligingsdescriptors die zijn gekoppeld aan bestanden tot de items in de Master Files-tabel (MFT) van het volume. Het scant ook elke sector op het schijfvolume op zoek naar beschadigde sectoren.Harde schijf controleren met chkdsk

Slechte sectoren zijn een belangrijk aspect om rekening mee te houden, omdat slechte sectoren in twee vormen voorkomen:

1. Zacht Slechte sectoren:

Dit gebeurt meestal wanneer gegevens slecht zijn geschreven en Chkdsk in het algemeen, pogingen om de zachte Bad-sectoren te repareren.

2. Harde Slecht-sectoren:

Dit gebeurt meestal wanneer er fysieke schade aan de schijf is. Het doel van scannen via Chkdsk is dat het alle harde slechte sectoren markeert, waardoor deze niet opnieuw zullen worden gebruikt.

Nu u weet wat Chkdsk is en het doel ervan bij het oplossen van problemen met de harde schijf. Laten we uitzoeken hoe we dit kunnen aanpakken.Hulpprogramma chkdsk

Er zijn twee manieren om dit te doen en deze zijn:

Methode 1 - U kunt de Chkdsk-tool uitvoeren vanuit Windows.

Methode 2 - U kunt de opdrachtprompt gebruiken

Methode 1

1. Open de Verkenner en klik met de rechtermuisknop op Lokale schijf.

2. Klik in het pop-upmenu op Eigenschappen.

3. Onmiddellijk wordt een klein venster geopend waarin op het kleine tabblad met veel opties wordt geklikt, Extra. Als je dat eronder doet, kun je op de Windows Check-knop klikken.

Methode 2

1. Het enige dat u hoeft te doen, is op de Windows-toets + X drukken om het hoofdgebruikersmenu te openen. Vervolgens kunt u in dat menu op de optie Opdrachtprompt (beheerder) klikken.

2. Onmiddellijk wordt een venster Gebruikersaccountbeheer geopend waarin toestemming wordt gevraagd om deze app toe te staan wijzigingen aan te brengen op uw pc. U kunt op Ja klikken.

3. Nu kunt u vanaf de opdrachtprompt de opdracht Chkdsk typen en vervolgens de spatie en de letter van de schijf die u wilt repareren. Laten we in dit voorbeeld aannemen dat de interne schijf C.Hulpprogramma chkdsk uitvoeren

4. Nu het u is gelukt om de opdracht in Windows te laten werken, is het nu tijd om het probleem op te lossen. En om dit te kunnen doen, moet u de volgende letters typen na uw stationsletter, d.w.z. chkdsk C: / f / r / x

Hier is de '/ f'-parameter om chkdsk te vertellen om de gevonden fouten te herstellen. Evenzo is ' / r' voor het lokaliseren van de slechte sectoren op de schijf en om alle leesbare informatie te herstellen die er is en ' / x' dwingt de schijf om te demonteren voordat het proces begint.

Onthoud dat zolang uw computer in gebruik is, chkdsk het opstartstuurprogramma van het systeem niet kan onderzoeken. Als de doelschijf een opstartschijf is, zal het systeem u vragen of u de opdracht wilt uitvoeren. Typ Ja als u dit doet, het is gemakkelijker voor de opdracht om uit te voeren en volledige toegang tot de schijf te krijgen, d.w.z. zelfs voordat het besturingssysteem wordt geladen.

Belangrijke opmerking: Dit is voor Windows 10, als u Windows 8 of 7 gebruikt, is er een klein verschil dat u moet weten.

Windows 8, 7 of XP:

1. Hier hoeft u alleen maar naar het menu Start te gaan en met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt . te klikken.

2. Wanneer u dat doet in het pop-upmenu, klikt u op Uitvoeren als Admin.

Nu kunt u doorgaan en de bovengenoemde stappen volgen.

Onthoud ook dat de Chkdsk-opdracht soms lang kan duren, maar dit is op basis van de grootte van de schijven.Hulpprogramma chkdsk Windows 7

Terwijl u probeert de problemen met de harde schijf op te lossen en u zich realiseert dat u belangrijke gegevens bent kwijtgeraakt. Weet in zo'n geval gewoon dat er een eenvoudige, gebruiksvriendelijke tool is om gegevens op te halen na het formatteren van de C-schijf. Klik op de gegeven link en vind de onmiddellijke hulp die u nodig hebt.

Gravatar Remo Software

About the Author: Remo Software