Hoe kan ik Oplossen Windows Movie Maker Zwart Scherm?

6 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Soms geeft Windows Movie Maker tijdens het afspelen een zwart scherm weer met alleen audio-uitvoer. Incompatibiliteit is de belangrijkste reden voor een zwart scherm in Windows Movie Maker. En dit incompatibiliteitsprobleem kan het gevolg zijn van geïnstalleerde codecs of software die niet compatibel zijn met het Windows Movie Maker-programma.

Hoewel het zwarte scherm van Windows Movie Maker een klein probleem is, beïnvloedt het de gebruikerservaring als het niet op de juiste manier wordt opgelost.

Wat te doen als ik te maken heb met een probleem met het zwarte scherm van Windows Movie Maker?

Wanneer de audio is gedempt in Windows Movie Maker, zal dit leiden tot een zwart scherm. Als de gebruiker geen geluidsprobleem heeft, samen met het probleem met het zwarte scherm in Windows Movie Maker, probeer dan het geluid uit te zetten; dit kan helpen om het probleem op te lossen.

In speciale gevallen kan het computerscherm ook resulteren in WMM zwarte weergave, als het defect is (vanwege problemen met een computerscherm). Op die momenten krijgt de gebruiker een zwart scherm te zien, zelfs als de Movie Maker goed functioneert. Zorg er dus voor dat uw computerscherm geen probleem heeft.Windows movie maker zwart beeld.

Hoe een zwart scherm in Windows Movie Maker te repareren?

Er zijn verschillende technieken voor probleemoplossing om het probleem met het zwarte scherm in Windows Movie Maker op te lossen. En er worden hier maar weinig methoden beschreven op basis van het percentage van hun resultaat. Probeer dus elke oplossing totdat het probleem met het zwarte scherm in WMM is opgelost.Windows movie maker zwart scherm

 1. Audio instellen: Zoals eerder gezegd, kan het dempen van de audio in Windows Movie Maker een zwart scherm geven. Probeer als oplossing de mute-instellingen van WMM te verwijderen. Om dat te doen,
 • Selecteer Timeline vanuit het Windows Movie Maker-menu
 • Breid zowel audio als video uit
 • Klik met de rechtermuisknop en kies Mute

Je kunt ook proberen het geluidsniveau van alle clips op nul te zetten om het probleem met het zwarte scherm op te lossen.

 1. Blokkeer onnodige taken: Waarom zouden meerdere taken op een computer moeten worden uitgevoerd terwijl de gebruiker er maar één gebruikt? Het verslechtert niet alleen de prestaties van uw huidige applicatie, maar leidt ook tot verschillende andere problemen.

Het wordt dus aangeraden om alle onnodige programma's te sluiten wanneer u met Movie Maker werkt om de fout op het zwarte scherm te herstellen.Zwart scherm movie maker problem

 1. Start Windows Movie Maker opnieuw: De WMM volledig sluiten en helemaal opnieuw opstarten is een goede manier om de fout op het zwarte scherm van Windows Movie Maker aan te pakken. Dit helpt om erachter te komen of een virus ervoor zorgt dat het zwarte scherm wordt weergegeven. Zodat u het WMM-programma kunt scannen om alle spyware te verwijderen.
 2. Stuurprogramma's bijwerken: Windows Movie Maker heeft de bijgewerkte stuurprogramma's nodig om goed te kunnen werken. De eenvoudigste manier om het WMM-probleem met het zwarte scherm op te lossen, is door de stuurprogramma's van de videokaart bij te werken.

En hier zijn de stappen om stuurprogramma's bij te werken:

 • Van Start menu open Control Panel
 • Selecteer Device Manager en open het
 • Vinden Display adapters optie en vouw het uit
 • Klik met de rechtermuisknop op de naam van het stuurprogramma
 • Kiezen Update Driver Software
  Fixing black screen issue in Windows Movie Maker
 • Kies vervolgens Search automatically for updated driver software
 • Nu zoekt Windows naar de nieuwste stuurprogrammasoftware. Als er nieuwe updates worden gevonden, worden deze automatisch gedownload en geïnstalleerd
 • Start ten slotte de computer opnieuw op

Soms geeft de computer een bericht weer waarin staat: "De beste stuurprogrammasoftware voor uw apparaat is al geïnstalleerd of is up-to-date" wanneer u stuurprogramma's probeert bij te werken. Zo ja, controleer dan uw internetverbinding en probeer het opnieuw.

 1. Windows Movie Maker afstemmen: Zorg ervoor dat u over de nieuwste versie van Window Movie Maker beschikt. Als dat niet het geval is, werkt u uw WMM bij. Als niets werkt, probeer dan Movie Maker opnieuw te installeren.

Voorzichtigheid: Vergeet niet te controleren of de video die een zwart scherm geeft, geen boosdoener is. Probeer daarom de video in andere mediaspelers af te spelen (als het bijvoorbeeld een .avi-bestand is, gebruik dan VLC-speler) en probeer ook andere videobestanden te openen in Windows Movie Maker.Windows movie maker geen beeld bij afspelen.

Als andere video's goed werken in WMM of als het bestand met het zwarte scherm in Movie Maker hetzelfde probleem vertoont in andere spelers, repareert u het corrupte videobestand dat een zwart scherm geeft met Remo video reparatie tool.

A Note to Reader:

This article covers all common solutions for fixing black screen in Windows Movie Maker, which works in all cases. So, just give them a try and solve the issue. If above fixes don't help you then grab assistance of Microsoft experts and get reviewed your system information.

About the Author: Remo Software