Opslagruimte Beheren als een Professional op je Mobiel

Tegenwoordig bevatten alle fatsoenlijke mobiele apparaten 124 optredens opslagruimte en zelfs de meeste economische modellen komen nu met minstens 64 optredens opslagruimte. Cloudopslagservices zijn het beste compliment voor onze opslagvereisten, maar de meerderheid van de gebruikers geeft nog steeds de voorkeur aan opslag.

Helaas, zelfs met al deze faciliteiten, hebben gebruikers tegenwoordig nog steeds onvoldoende opslagruimte. Er zijn echter een paar eenvoudige aanpassingen opslagruimte beheren als een professional op je mobiel en vermijd rommel van ongewenste voorwaarts opeten van uw interne opslag.

Hoe Opslagruimte Beheren?

Je kocht de meest gestroomlijnde telefoon op de markt met eersteklas specificaties en voldoende opslagruimte voor een paar full-length 4K-films. Een paar maanden later zie je echter de melding “Storage Space Running Out”. Waarschijnlijk de meest vervelende melding net na “Low Battery”.

Het merendeel van de informatie op het internet kan gericht zijn op het verwijderen van grote bestanden of het verwijderen van ongebruikte applicaties, wat goed is als tijdelijke oplossing, maar u zult in een mum van tijd met hetzelfde probleem worden geconfronteerd. Dus wat is de permanente manier om dit probleem op te lossen?

Grote bestanden nemen zeker meer ruimte in beslag, ook grote aantallen overbodige kleine bestanden zullen hetzelfde probleem opleveren, bijvoorbeeld de foto’s die u deelt in berichttoepassingen zoals WhatsApp, Facebook Messengers. Hier zijn een paar slimme tips om opslagruimte op een mobiel apparaat vrij te maken.

 • Verwijder dubbele foto’s op WhatsApp
 • Wijzig de instellingen van WhatsApp en Facebook Messenger om automatische downloads te voorkomen

Hoe kan ik dubbele media en onnodige gegevens in WhatsApp verwijderen?

Met 2 miljard gebruikers is WhatsApp de meest gebruikte messenger-applicatie en worden er op één dag meer dan 4,5 miljard foto’s gedeeld op WhatsApp. Waaronder de vervelende groepen met mensen die gewoon elke dag dezelfde goedemorgenfoto delen. Deze vervelende berichten leiden tot uitputting van uw opslagruimte.

In dergelijke scenario’s is de meest directe oplossing voor u het gebruik van een dubbele fotoverwijderaar voor Android en iPhone. Remo Duplicate Photo Remover voor iPhone en Android is gratis om tools te installeren die alle dubbele bestanden in bulk kunnen vinden en verwijderen. Hier zijn de stappen voor het verwijderen van dubbele foto’s op WhatsApp.

 • Download en installeer Remo Duplicate Photo Remover op uw telefoon.
 • Open de applicatie en klik op scannen
 • Na het scannen van je telefoon zal Remo alle dubbele foto’s weergeven
 • Van daaruit kunt u de duplicaten markeren en verwijderen en de mooiste foto’s behouden

Op deze manier kunt u voorkomen dat u handmatig duplicaten op uw telefoon markeert en verwijdert. De enige andere manier om van duplicaten af te komen, is door elke chat te openen, naar de media te gaan en te controleren op dubbele bestanden en deze handmatig te verwijderen. Niet alleen de dubbele bestanden die op WhatsApp zijn ontvangen, maar u kunt ook de dubbele foto’s van alle berichten-apps zoals Facebook Messenger, Viber, Skype, Telegram en etc. verwijderen.

Evenzo zijn dubbele bestanden ook een enorm probleem op computers of laptops, om dubbele bestanden van uw computer te verwijderen met het beste dubbele bestanden verwijderen gereedschap.

Deze methode kan worden gebruikt om de reeds bestaande dubbele bestanden op uw apparaat te verwijderen. Om in de toekomst overbodige foto’s te vermijden, moet u de instelling voor automatisch downloaden in uw WhatsApp- en Facebook-messenger-applicatie wijzigen.

Hoe automatische downloads op WhatsApp te vermijden?

Stappen om WhatsApp Auto Downloads op uw telefoon op iPhone uit te schakelen

 • Open WhatsApp, ga naar instellingen

whatsapp settings on iphone to avoid auto downloads

 • Selecteer de optie “Gegevens- en opslaggebruik”
 • Selecteer de opties “Foto”, “Audio”, “Video” en Documenten en wijzig de status in Nooit

disable auto download on iphone whatsapp

Stappen om te voorkomen dat de foto’s worden gedeeld die op WhatsApp op de iPhone zijn gedeeld

 • Ga naar WhatsApp-instellingen en selecteer de optie Chats en schakel de optie “Opslaan in camerarol” uit.

option to disable auto download on iphone whatsapp

Hiermee wordt voorkomen dat u overtollige foto’s op uw telefoon die u op WhatsApp deelt automatisch opslaat.

Hoe WhatsApp Auto-downloads op Android-telefoons uit te schakelen

 • Ga naar WhatsApp-instellingen op Android

whatsapp settings on android

 • Selecteer “Data and Storage Option”

data storage option on android whatsapp

 • Selecteer “Bij verbinding met mobiele data” en Bij verbinding via Wi-Fi “en schakel alle” Foto “,” Audio “,” Video “en” Documenten “uit

disabling auto download on android whatsapp

Om te stoppen met het opslaan van de foto’s op je Android-telefoon

how to disable auto save on android whatsapp

 • Selecteer in de WhatsApp-instellingen de optie “Chats” en schakel “Mediazichtbaarheid” in

disable auto save on android whatsapp

Net als bij WhatsApp heeft zelfs Facebook Messenger de optie om het automatisch opslaan van foto’s uit te schakelen. Hier zijn de stappen om het automatisch opslaan van foto’s op Messenger te stoppen

Hoe het automatisch opslaan van foto’s op Messenger stoppen?

Stappen om het automatisch opslaan van foto’s op Messenger voor iPhone-gebruikers te stoppen

 • Open Facebook Messenger en klik op je profielpictogram en scrol omlaag om de optie Foto’s, video en emoji te vinden
 • Tik op de optie en draai de optie “Opslaan in camerarol”

Stappen om het automatisch opslaan van foto’s op Messenger voor Android-gebruikers te stoppen

 • Open Facebook Messenger en klik op je profielpictogram en scrol omlaag om de optie Foto’s en media te vinden

messenger options to disable auto save

 • Schakel in de optie Foto’s en media naar Foto’s opslaan

disabling auto save on facebook messenger

Door de genoemde stappen te volgen, stopt het automatisch downloaden van veel overtollige bestanden die worden gedeeld in de berichtentoepassingen. In tegenstelling tot het verwijderen van de grote bestanden of het installeren van ongebruikte applicaties, zal het wijzigen van deze instellingen de opslagruimte blijven besparen, zelfs zonder tussenkomst.

Niet alleen dat, als u uw perspectief verandert om opslagruimte te besparen om malwarebestanden te vermijden, maar deze methoden voorkomen ook dat malwarebestanden op uw mobiele telefoons worden opgeslagen. Als de optie voor automatisch opslaan niet is uitgeschakeld, downloadt uw telefoon de malwarebestanden die zweven als doorstuurberichten.

PDF is een van de meest gebruikte indelingen om malware op WhatsApp te delen. Hackers vermommen de malware in de PDF die het naar u heeft doorgestuurd als u dat niet-geverifieerde document downloadt, waardoor uw telefoongegevens worden gehackt. Door de automatische downloads op uw berichtenapp uit te schakelen, worden bestanden niet opgeslagen op uw telefoon zonder ze handmatig te openen.

Daarom zijn dit de paar wijzigingen in de instellingen die u niet alleen zullen helpen opslagruimte beheren maar doet ook dienst als firewall.

Opslagruimte Beheren als een Professional op je Mobiel was last modified: July 10th, 2020 by Remo Software

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*