Data Herstel Software

Data Herstel Software
Beste
Verkoper

Remo Recover Windows 6.0

Alle nieuwe krachtige software voor gegevensherstel

Herstel eenvoudig gegevens van elk opslagapparaat onder Scenario's voor ernstig gegevensverlies.

$99.97

$69.97

1 Month license

Koop Nu

Bestanden Repareren Software

Bestanden Repareren Software
Beste
Verkoper

MOV Reparatie Werktuig

Compleet Video Reparatie Werktuig Kit

Reparatie uw Unplayable video's (MOV en MP4) veilig

$79.97

$69.97

Koop Nu

Outlook Hulpmiddelen

Outlook Hulpmiddelen
Beste
Verkoper

Outlook Reservekopie en Migreren

Ultieme Outlook Reservekopie Werktuig

Veilige manier om Backup & e-mails en Contacten Move

$59.97

$49.97

Koop Nu

Remo ONE

Remo ONE

Ander Nutsbedrijven

Ander Remo Gereedschap
Beste
Verkoper

Duplicaat Foto's Verwijderaar

Geavanceerde Duplicaten Foto's Finder en Cleaner Werktuig

Zoek en verwijder dubbele foto's en verhoog schijfruimte in 3 - klikken!!

$29.97

$19.97

Koop Nu

Dutch

Opstelling Software RAID 5 op Windows 10 en 8.1

RAID 5 is een van de meest opvallende keuzes die een computergebruiker kan maken voor zijn thuisgebaseerde systeem. Hoewel het heel eenvoudig is om RAID 0 en 1 in te stellen, is er complexiteit bij het instellen van RAID 5. RAID 5, zoals we weten, is in feite ingesteld om de redundantie van gegevens in uw systeem te garanderen. Hier zal ik u begeleiden bij het maken van software RAID 5 op Windows 8.1 en 10.

Er zijn een aantal opties voor een computergebruiker om RAID te creëren voor redundantie van gegevens. RAID 5 heeft echter zijn eigen kenmerken en belang, en daarom hebben we deze RAID 5 zo hard nodig voor ons eigen systeem. Het instellen van RAID 5 is voor iedereen een vrij complexe taak. Je kunt dit in Windows 8.1 en 10 een beetje gemakkelijk doen.

Hoe RAID 5 te maken op Windows 8.1 en 10

We kunnen zowel RAID 5 als RAID 1 maken op Windows 8.1 en 10. Je hebt twee schijven nodig voor RAID 1 en drie of meer dan drie harde schijven voor RAID 5. Dus afhankelijk van het aantal schijven, als je minder dan drie schijven hebt met jou. Je kunt geen RAID 5 maken op je systeem en je moet voor RAID 1 gaan. Maar als je RAID 5 wilt maken, moet je drie of meer dan drie harde schijven bij je hebben.Hoe Raid 5 maken Windows 10 ?

Om RAID 5 te maken, hebt u drie of meer harde schijven nodig, allemaal met dezelfde capaciteit. Deze harde schijven moeten de harde schijf van de computer of de schijf van het besturingssysteem uitsluiten.Maak Raid 5 op Windows 10

De andere voorwaarden voor het maken van RAID 5 zijn dat de schijven niet geformatteerd moeten zijn. Er kunnen schijven met verschillende capaciteit zijn om de RAID te maken. In dergelijke gevallen wordt de hele RAID-configuratie gedomineerd door de schijf met de minste capaciteit. Het wordt daarom aanbevolen om het gebruik van harde schijven van verschillende formaten te vermijden.

Controleer de formattering van schijven

Een van de belangrijkste dingen om in gedachten te houden, zijn de niet-geformatteerde schijven. Om dat te controleren en te bevestigen, moet je voor schijfbeheer gaan.

Zorg ervoor dat u bent ingelogd als beheerder

Ga naar het venster Uitvoeren – Druk op Windows + R

Typ ‘diskmgmt.msc’ in

Alle schijven die u nodig hebt, moeten niet-toegewezen zijn.

Als er een partitie in een van hen is, kunt u de schijf verwijderen, maar zorg ervoor dat er een back-up van de gegevens wordt gemaakt. Nadat u een back-up hebt gemaakt, klikt u met de rechtermuisknop op die schijf en klikt u op “Volume verwijderen”. Uw schijf is nu niet toegewezen en kan worden gebruikt voor RAID 5.

Opslag creëren

Om de opslag voor RAID 5 te beheren, moet je naar de opslagoptie in het configuratiescherm gaan. Omdat je de mogelijkheid hebt om in het venster te zoeken.

Ga naar zoeken en typ ‘opslagruimte’ – het geeft de opslagruimten in het systeem weer.

U vindt een hyperlink met de tekst ‘maak een nieuwe pool en opslagruimte’.

Met deze opdracht zoekt het systeem automatisch naar de niet-geformatteerde schijven. Daarom hebben we de volumes eerder verwijderd.

Nadat het systeem de niet-geformatteerde schijven heeft gedetecteerd, kunnen we de stationsletter en het formaat naar eigen inzicht wijzigen. Selecteer in het veerkrachttype Pariteit, gevolgd door de declaratie van opslagruimte.Software Raid 5 Windows 10

In grootte laat het display de opslagruimte zien. Om de arraycapaciteit te kennen, moeten we een aantal berekeningen uitvoeren. Neem de kleinste schijfcapaciteit, vermenigvuldig deze met het aantal schijven min één. Dus voor 3 harde schijven van twee TB zou de arraycapaciteit {2*(3-1)} zijn.

Druk op de knop OK om het maken van RAID 5 op uw systeem te voltooien.

Tot slot zou ik willen zeggen dat het maken van een RAID 5 voor uw systeem een van de beste dingen is om de gegevens te beveiligen. Het is ingewikkeld om te begrijpen, maar het vermogen om de gegevensredundantie te behouden is uitstekend. In geval van storing kunnen de gegevens eenvoudig worden hersteld met bepaalde stappen voor probleemoplossing. Als de problemen ernstig worden, zijn er enkele verbazingwekkende software om RAID arrays in Windows te herstellen. Dus de eerste stap om uw werk te beschermen, is het creëren van een RAID 5 in uw systeem.

Standaard afbeelding
Remo Software
Artikelen: 819

Geef een reactie