Hoe kan ik Oudere Versies van een Bestaand Bestand Herstellen in Windows 10?

3 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Ben je ooit in deze situatie geweest? - je hebt enkele wijzigingen aangebracht in een belangrijk Word-bestand op je Windows 10-pc en hebt dat opgeslagen. Maar na een tijdje wilde je dat er twee dagen eerder een eerdere versie van dat bestand bestond. U heeft geprobeerd de wijzigingen ongedaan te maken met Ctrl + Z. Er is niets gebeurd. Wat kunt u doen om een oudere versie van dat bestand te krijgen?Oude versie Word bestand herstellen.

Dit is het antwoord.

Vanaf Windows Vista heeft Microsoft een functie opgenomen in bestandsbeheer genaamd “Previous Versions”. U kunt deze functie vinden door met de rechtermuisknop op een bestand te klikken.

Oudere Versies van Bestaand Bestand Herstellen in Windows 10

Zie je hier eerdere versies? Nee, zeker niet. waarom?

Eerdere versies van een bestand worden gemaakt vanuit de bestandsgeschiedenis of vanuit systeemherstelpunten. U kunt deze functie dus niet gebruiken als er geen oudere versies van uw bestand met herstelpunten zijn.Oude versie van bestand windows 10 terugzetten

U kunt dit soort situaties in de toekomst voorkomen door een van deze twee opties te volgen.
  1. Automatisch gegenereerde herstelpunten gebruiken die zijn gemaakt tijdens Windows Update.
  2. Back-up van bestandsgeschiedenis

Maar u kunt niet volledig vertrouwen op de eerste optie: deze herstelpunten kunnen bestandsback-ups opslaan, maar vrij zelden. Door handmatig herstelpunten te maken, worden geen bestandsback-ups onderhouden.Oudere versie bestand terughalen

Hoe dan ook, je kunt de tweede optie gebruiken als je een externe schijf hebt om bestandsback-ups op te slaan. Dit zijn de stappen.

Selecteer Back-up van PC Settings en kies “Add a drive” optie.

Selecteer uw externe schijf, voeg bestanden/mappen toe aan de back-up en klik op “Back up now

Je back-up is nu klaar. Probeer nu enkele wijzigingen aan te brengen in het bestand waarvan u een back-up hebt gemaakt en ga naar de vorige versie van dat bestand.

Open het bestand en klik op de knop Herstellen om de oudere versie van dat bestand te krijgen.

U kunt ook vertrouwen op cloudopslagservices zoals Dropbox of Google Drive voor het onderhouden van eerdere versies van uw persoonlijke bestanden. Maar soms kan onbeschikbaarheid van het netwerk toegankelijkheidsproblemen veroorzaken. Als u geen last heeft van een dergelijk probleem, kunt u deze cloudservices ook proberen.Vorige versie bestand terughalen.

About the Author: Remo Software