Outlook Loopt vast bij Verwerken en niet Reageren

13 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Loopt uw Outlook vast tijdens het verzenden of openen van een e-mail? Of blijft het hangen, bevriest het en werkt het nu niet meer. Een vergelijkbare situatie werd geconfronteerd met een van de Outlook-gebruikers en kan worden gebruikt om de gevolgen van deze fout beter te begrijpen.

"Ik gebruik Outlook 2013 en toen ik probeerde twee of meer e-mailprofielen te proberen. Plots loopt mijn Outlook vast bij het laden van het profiel. Dit probleem doet zich meestal voor en het is te irritant. Alsjeblieft, iemand, stel me een geschikte oplossing voor waarmee ik dit Outlook-probleem kan oplossen.”

Tijdens het verzenden of openen van een e-mailbericht, kunt u vaak situaties tegenkomen waarin Outlook vastloopt bij het verwerken, vastloopt, vastloopt of niet meer werkt. Om dit probleem op te lossen waarbij Outlook niet reageert of vastloopt bij de verwerking, moeten Outlook-gebruikers zich bewust zijn van de oorzaken van deze fout. Er kan een groot aantal mogelijke redenen zijn waarom Outlook zich zo gedraagt. In het komende gedeelte leert u de verschillende redenen kennen waardoor Outlook vastliep op het laadprofiel en de bijbehorende resoluties.Outlook loopt vast bij verwerken.

TAFEL VAN INHOUD

Oplossingen om Outlook vast te zetten bij verwerkingsfoutStap voor stap probleemoplossing
Outlook openen in veilige modusStart allereerst Microsoft Outlook in een veilige modus om het probleem met het scherm "Verwerking" op te lossen.
Sluit elk Outlook-dialoogvensterAls u het Outlook-programma geforceerd probeert te sluiten terwijl een dialoogvenster geopend is, kan het zijn dat het dialoogvenster in uw taakbalk blijft staan.
Beëindig de lopende processen in Taakbeheer en schakel de Outlook-aanwezigheidsfunctie uitEr zijn een paar processen die u zou moeten overwegen om te doden in Taakbeheer, zoals Outlook.exe, SearchProtocolHost.exe, Lync en Skype voor Bedrijven, Copernic, WinPcap, enz.
Installeer de nieuwste Microsoft Office-updatesHet is altijd aan te raden om uw MS Office up-to-date te houden.
Repareer uw Outlook 2016 die vastzit bij verwerking door installatieHet probleem met het vastlopen, vastlopen en vastlopen van Outlook in Outlook 2016 kan worden opgelost door de toepassing te repareren.
Herstel Microsoft Outlook-gegevensbestanden om Outlook vast te zetten bij verwerkingInbox Repair-software kan problemen oplossen door Outlook-gegevensbestanden (.pst en .ost) te scannen en elke fout te herstellen.
Fix PST-bestand "Waardoor Outlook vastloopt bij het laden van profiel" Probleem met RemoAls het Outlook-gegevensbestand (.pst) ernstig beschadigd is en u de hulp van een professionele tool nodig heeft.
Een nieuw gebruikersprofiel makenAls Outlook 2016 vastloopt op het verwerkingsscherm vanwege een probleem met de instellingen, maakt u een nieuw profiel aan.

Wat zijn de mogelijke redenen achter de Outlook die vastzit bij het laden van profiel?

 • Sommige processen, zoals Outlook.exe, worden nog steeds op de achtergrond uitgevoerd.
 • Toepassingen van derden, zoals sommige invoegtoepassingen, interfereren met Outlook
 • Microsoft Office is niet bijgewerkt
 • Een beschadigd Outlook-profiel of corrupte Outlook-gegevensbestanden
 • Outlook is niet geconfigureerd om gemaximaliseerd uit te voeren
 • Outlook Frame-waarde moet uit het register worden verwijderd (Outlook 2016)

Enkele van de typische symptomen die Outlook vastloopt bij verwerking:

 • Outlook reageert niet met of zonder fout
 • Outlook zit vast op een scherm met de tekst 'Bezig met verwerken'
 • Outlook begint vast te lopen, loopt vast of werkt zelfs niet meer wanneer u een e-mailbijlage, bestand of tijdens het verzenden van een e-mailbericht probeert te openen.

Hoe los ik de 'Outlook vast bij het laden van profiel' of Outlook vast bij verwerkingsfout?

Oplossing 1: Outlook openen in veilige modus

Start allereerst Microsoft Outlook in een veilige modus om het probleem met het scherm "Verwerking" op te lossen.

 • Dicht MS Outlook toepassing
 • Start vervolgens Outlook in safe mode door een van de volgende opties te selecteren.
 • Kies onder Windows 10 de Start optie en type exe /safe. Klik op de Enter sleutel
open outlook in safe mode to fix outlook stuck on processing
 • Als u Windows 7 gebruikt, klikt u op het pictogram Start en typt u onder het vak Programma's en bestanden zoeken Outlook /safe, en klik vervolgens op Enter
 • Ga in Windows 8 naar de Apps, kies de optie Uitvoeren en type Outlook /safe, en druk vervolgens op de OK knop
 • Sluit nu de MS Outlook, en open het dan normaal weer

Als u Outlook in de veilige modus kunt openen, probeert u de invoegtoepassingen een voor een uit te schakelen en controleert u of het probleem hiermee is opgelost. De stappen om invoegtoepassingen uit te schakelen zijn als volgt:

 • Open Outlook en klik op File
 • Klik OptionsAdd-ins
 • Onder de Manage tabblad, selecteer COM Add-ins
 • Klik Go
outlook stuck on processing
 • Kies invoegtoepassingen die u wilt uitschakelen en klik op OK
 • Sluit Outlook af en open het opnieuw

NOTITIE: Wanneer Outlook niet meer reageert of vastloopt bij de verwerking, probeer dan programma's zoals VPN of een ander verdacht programma uit te schakelen en kijk of het de fout verhelpt. Als Outlook het probleem na het uitvoeren van dit proces niet heeft opgelost, gaat u verder met de volgende oplossingen.

Oplossing 2: Sluit elk Outlook-dialoogvenster

Als u het Outlook-programma geforceerd probeert te sluiten terwijl een dialoogvenster geopend is, kan het zijn dat het dialoogvenster in uw taakbalk blijft staan. De volgende keer dat u Outlook probeert te openen, zorgt het dialoogvenster ervoor dat het programma vastloopt of vastloopt bij het eerste opstartscherm.Outlook traag en loopt vast.

U kunt snel controleren op de dialoogvensters met behulp van de Alt+Tab toetsen. Door samen op ALT + TAB te drukken, kunt u elk venster op het hoofdscherm zien en kunt u vrij tussen de vensters bewegen. Als u een dialoogvenster ziet in een van de vensters die bij Outlook horen, sluit dit dan onmiddellijk. Zo niet, ga dan naar de volgende methode.Outlook reageert niet loopt vast.

Oplossing 3: Beëindig de lopende processen in Taakbeheer en schakel de Outlook-aanwezigheidsfunctie uit

Volg de onderstaande stappen om op te lossen dat Outlook profiel niet laadt:

NOTITIE: Er zijn een paar processen die u zou moeten overwegen om te doden in Taakbeheer, zoals Outlook.exe, SearchProtocolHost.exe, Lync en Skype voor Bedrijven, Copernic, WinPcap, enz.

 • OpenTask Manager
 • Onder de Processestabblad, zoek alle Office-processen.
 • Selecteer een Office-proces en klik vervolgens op End task. Herhaal dit voor elk vermeld Office-proces.

Controleer nu of Outlook correct wordt geopend, als dit het geval is, volg dan de onderstaande stappen om de aanwezigheidsfunctie van Outlook uit te schakelen:

 • Kies in Outlook FileOptions > People
 • Op de OutlookOpties venster, schakel de vakjes uit met de volgende opties als ze zijn ingeschakeld
 • Online status weergeven naast de naam
 • Gebruikersfoto's tonen indien beschikbaar
 • Druk dan op OK, en start vervolgens Outlook opnieuw

Oplossing 4: Installeer de nieuwste Microsoft Office-updates

Het is altijd aan te raden om uw MS Office up-to-date te houden. Deze updates met nieuwe functies, prestatieverbeteringen en bugfixes worden regelmatig uitgebracht. Dit kan werken omdat het sommige bestanden in uw Office-map zal vervangen, en er is een mogelijkheid dat het het beschadigde bestand verwijdert dat het probleem veroorzaakt.Waarom reageert Outlook niet? Volg de onderstaande stappen om uw Office-suite bij te werken naar de nieuwste versie:

 • Open een ander programma uit de Office-suite, zoals Excel, Word, enz.
 • Klik op Fileen selecteer Account > Account Settings.
 • Klik vervolgens op Update Optionsonder de Product Information en selecteer Update Options. Druk op Update Now om het updateproces te starten.
 • Wacht tot de update is voltooid. Als u klaar bent, sluit u de installatiewizard en probeert u Outlook opnieuw te starten.

Als u nog steeds de fout 'Verwerken' krijgt, probeert u de volgende methode.

Oplossing 5: Repareer uw Outlook 2016 die vastzit bij verwerking door installatie

Het probleem met het vastlopen, vastlopen en vastlopen van Outlook in Outlook 2016 kan worden opgelost door de toepassing te repareren. Hoewel deze methode ook op Outlook 2019 werkt.

Door het Outlook-profiel te repareren, kunnen problemen worden opgelost, zoals Outlook die niet reageert, vastloopt of vastloopt. De reden hiervoor is dat het een mogelijkheid is dat Outlook niet reageert omdat de Outlook-toepassing corrupt is en een fixatie nodig heeft.

 • Klik in Windows 10 op Starten type Apps & Features
 • Selecteer Microsoft Office in de lijst en klik op Modify
quick fix Outlook to fix outlook stuck on processing
 • Klik op Quick Repairen klik vervolgens op de Repair optie om het reparatieproces te starten
update Outlook to fix outlook stuck on processing
 • Restartuw systeem na het reparatieproces

Als het repareren van het MS Office-programma en de andere bovengenoemde oplossingen het probleem "Outlook vastgelopen bij verwerking" niet kon oplossen, is dit mogelijk een fout in het PST-bestand. Raadpleeg het volgende segment om te weten hoe u een Outlook-gegevensbestand kunt herstellen.

Oplossing 6: Herstel Microsoft Outlook-gegevensbestanden om Outlook vast te zetten bij verwerking

MS Office is uitgerust met een Inbox Repair Tool en wordt automatisch op uw computersysteem geïnstalleerd zodra u MS Outlook installeert. Deze Inbox Repair-software kan problemen oplossen door Outlook-gegevensbestanden (.pst en .ost) te scannen en elke fout te herstellen. Als er een fout wordt gedetecteerd in het Outlook PST/OST-bestand, zal de tool dat bestand scannen en alle corruptieproblemen oplossen. Meer weten over hoe Outlook gegevensbestand repareren verwijzen naar deze informatie.

De Inbox Repair Tool heeft echter zijn eigen nadelen. Als het PST-bestand ernstig beschadigd is en groot is, kan de reparatietool voor de inbox de schade niet herstellen. Als het probleem niet kon worden opgelost door de Outlook-gegevensbestanden handmatig te repareren, probeer dan het PST-bestand te repareren met een professionele tool.

Oplossing 7: PST bestand repareren "Waardoor Outlook vastloopt bij het laden van profiel" Probleem met Remo

Aangezien geen van de bovengenoemde stappen heeft geholpen dit probleem op te lossen, is uw Outlook-gegevensbestand (.pst) waarschijnlijk ernstig beschadigd en moet u de hulp inroepen van een professionele tool om reparatie corrupte PST. Je hebt misschien de Inbox-reparatietool geprobeerd, maar het probleem bestaat nog steeds vanwege verschillende beperkingen die de tool met zich meebrengt.

In tegenstelling tot ScanPST kan Remo PST Repair Tool de taak in slechts een paar klikken uitvoeren. Terwijl Inbox Repair Tool je het meerdere keren laat uitvoeren om het PST-bestand te repareren, terwijl Remo het werk in één keer als een professional doet. Bovendien houdt Remo de veiligheid van het PST-bestand intact door aan een kopie van het originele PST-bestand te werken. Download de tool gratis en probeer nu.

Oplossing 8: Een nieuw gebruikersprofiel maken

Als Outlook 2016 vastloopt op het verwerkingsscherm vanwege een probleem met de instellingen, maakt u een nieuw profiel aan. In het profiel kunnen verschillende instellingen worden opgeslagen, wat helpt bij het besturen van Microsoft Outlook.Outlook blijft hangen op profiel wordt geladen.

 • Eerst moet je Sluiten Outlook
 • Selecteer hierna een van de volgende opties:
 • Voor Windows 10, klik op het Start-pictogram en ga naar het Configuratiescherm en kies vervolgens de Enter-toets. Selecteer hierna de UserAccounts > Mails > Show Profiles
 • Open in Windows 8 enkele Apps, klik op de Control Panel en kies de Mail Klik vervolgens op Show Profiles
outlook stuck on processing
 • Voor gebruikers van Windows 7, selecteer Starten ga naar Configuratiescherm. Kies hierna de Mail optie en klik op Show Profiles
outlook stuck on processing
 • Klik op Toevoegen en voer onder het vak Profielnaam de profielnaam in en klik op de OK
 • Voer de vereiste inloggegevens in Outlook in en doorloop de onderstaande stappen om een nieuw profiel aan te maken.
 • In het dialoogvenster Profielen weergeven is het profiel in één keer gemaakt en klikt u op de Prompt for a profile to be used
 • Eindelijk, om te beginnen met de MS Outlook en kies een nieuw profiel

Gevolgtrekking:

Hopelijk helpen de methoden voor probleemoplossing die in dit bericht worden behandeld, u bij het oplossen van vastgelopen profielfouten bij het laden van Outlook.

Hoewel alle handmatige oplossingen tot op zekere hoogte indrukwekkend werken, kunt u enkele uitdagingen tegenkomen, zoals:

 • In het geval van corruptie van PST-bestanden, werken de handmatige methoden niet.
 • Het één voor één implementeren van verschillende handmatige methoden om de fout te herstellen, kan vervelend en tijdrovend zijn.
 • Vereist technische kennis.
 • Houdt risico op gegevensverlies in.

U kunt deze uitdagingen echter gemakkelijk overwinnen door een betrouwbare en capabele tool zoals Remo Repair PST te gebruiken. Het probleem wordt in slechts een paar klikken opgelost, zonder enig risico op gegevensverlies met een gebruiksvriendelijke grafische interface. Ook kan het repareren van het PST-bestand helpen bij het oplossen van Outlook die vastloopt bij het laden van een profielfout, Outlook constant vastloopt of Outlook niet reageert, enz.

About the Author: Remo Software