3 Eenvoudige Manieren om Bewegen Outlook Profiel naar Nieuwe Computer

14 minutes read

Het verplaatsen van uw Outlook-profiel naar een nieuwe computer kan lastig zijn. Door de genoemde oplossingen in het artikel te volgen, kunt u echter moeiteloos de Outlook-profielmigratie uitvoeren. Als u op zoek bent naar een snel en probleemloos Outlook-exportproces, maak dan gebruik van de Remo Outlook Migration Tool om het Outlook-profiel snel naar een nieuwe computer te verplaatsen

Geschreven door
Bijgewerkt aan

Het gebruik van uw nieuw aangeschafte computer kan heel spannend zijn. Tegelijkertijd zou het heel prettig zijn als je alle gegevens van de oude computer had, inclusief e-mails en andere gegevens uit Outlook.

Dat kan zeker verplaats Outlook naar nieuwe computer. Maar in tegenstelling tot uw normale gegevens, kunt u het Outlook-profiel niet naar een nieuwe computer verplaatsen met eenvoudige kopieer- en plakmethoden.Outlook profile naar nieuwe Computer

U moet een reeks stappen volgen om Outlook-e-mailaccounts naar een nieuwe computer of zelfs het hele profiel te kunnen verplaatsen. Lees het volledige artikel om al uw Outlook-profielgegevens veilig naar de nieuwe computer te verplaatsen.

Outlook-profiel verplaatsen naar nieuwe computer

Als u niet zeker weet of u uw Outlook-profiel handmatig moet verplaatsen, raden we u ten zeerste aan om uw Outlook-profiel automatisch over te zetten met een professionele Outlook-migratietool. Remo Outlook Migratietool is de meest gebruikte software om uw Outlook-profiel samen met alle attributen naar de nieuwe computer te verplaatsen. Download nu!

4 methode om Outlook-profiel naar een nieuwe computer te verplaatsen

Het verplaatsen van uw Outlook-profiel naar een nieuwe computer is niet zo eenvoudig als het kopiëren en plakken van gewone gegevens. Voor een succesvolle migratie van Outlook-e-mailaccounts of het volledige profiel is een specifieke reeks stappen nodig. Hieronder schetsen we vier beproefde methoden voor het overbrengen van Outlook naar een nieuwe computer:

Methode 1: Verplaats Outlook naar een nieuwe computer door de registersleutel te exporteren

Een registersleutel bevat alle informatie over het gebruikersprofiel. Door dit bestand naar uw nieuwe computer over te brengen, krijgt u toegang tot Outlook en de bijbehorende gegevens. Hier ziet u hoe u het kunt doen. Hetzelfde geldt voor het verplaatsen van profielen in Outlook 2021 en oudere versies.

 • Klik op de zoekbalk en typ Windows+R om de opdracht Uitvoeren te openen.
use-windows-and-r-shortcut-to-open-run-command-on-windows
 • type regedit in het tekstvak en klik op OK om de Register-editor te openen.
move outlook profile to new computer
 • Navigeer vanuit het Register-editor-venster
 • om teHKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\16.0\Outlook\Profiles
 • Klik met de rechtermuisknop op Profile en selecteer Export.
move outlook profile to new computer
 • Kies vervolgens de locatie waar u het geëxporteerde Outlook-profiel wilt opslaan, geef een bestandsnaam op en klik op Save.
 • Nadat u het registratiebestand hebt gemaakt, brengt u het Outlook-profiel over naar een draagbaar opslagstation en kopieert u het naar de nieuwe computer.
 • Voer ten slotte het gekopieerde bestand uit op de nieuwe computer om het aan het register toe te voegen.

Voorzichtigheid: Tijdens het migreren van de Outlook-profielsleutel kunnen sommige of al uw Outlook-gegevens verloren gaan als u deze naar een andere versie verplaatst. Volg de volgende methode om correct te werken export the Outlook PST file naar een andere computer zonder de gegevens te verliezen.

Note - Als je je afvraagt hoe migrate the Outlook account setting naar een nieuwe computer, klik hier.

Methode 2: Importeer PST-bestand om Outlook naar een nieuw profiel te verplaatsen

Voordat u het Outlook-profiel kopieert, moet u dit doen take a backup of the PST file. Op deze manier heeft u uw Outlook-profiel veilig en vermijdt u het risico dat u het kwijtraakt en er vervolgens zorgen over maakt recovering your Outlook profile. Nadat u de back-up hebt gemaakt, volgt u de onderstaande stappen om een back-up te maken van het Outlook-profiel en deze naar een nieuwe computer te migreren.

 • Open de Outlook-applicatie en klik op de File tab.
 • Selecteer de Open En Export optie om de Import/ Export optie en klik erop.
import-or-export-files-and-settings
 • Selecteer in de wizard Importeren en exporteren de Export to a file optie en klik op Next.
export-to-a-file
 • Selecteer nu de Outlook Data File (.pst) optie en klik op Next.
 • Kies vervolgens uit de lijst met Outlook-profielen het profiel dat u wilt herstellen en klik erop Next.
select-folder-to-export-from
 • Blader ten slotte naar een locatie om het PST-bestand op te slaan en klik op Finish.
select-save-locatiobn-for-pst-file

Wanneer u een back-up van het PST-bestand maakt, kopieert u het bestand naar de nieuwe computer en volgt u de onderstaande stappen.

 • Open de Outlook-applicatie en kies de File tabblad.
 • Klik opOpen & Export en selecteer de Import/Export optie.
 • Selecteer vervolgens Import from another program or file en klik op Volgende.
import-from-another-program-or-file
 • Selecteer Outlook-gegevensbestand (.pst) en klik op Next.
 • Blader naar het (.pst)-bestand dat u hebt opgeslagen om Outlook-gegevens te importeren en klik op Next.

Nadat u het Outlook-profiel met succes naar een nieuwe computer hebt gekopieerd, moet u mogelijk uw Outlook-instellingen, regels en waarschuwingen opnieuw maken om toegang te krijgen tot gegevens zoals op de oude computer.

Snelle tip: Als u Exchange-accounts gebruikt (inclusief Outlook.com), wordt de volledige inhoud van de mailbox gesynchroniseerd met de account op de nieuwe machine nadat u de PST-archiefbestanden hebt verplaatst. Hetzelfde geldt voor IMAP-accounts, maar IMAP ondersteunt alleen e-mail.

Wat moet ik doen als ik IMAP of POP3 wil gebruiken?

Als uw e-mailserver IMAP-compatibel is, maakt Outlook automatisch een IMAP-account voor u aan. Als u POP3 wilt gebruiken, moet u de keuze selecteren om de instellingen te wijzigen.

 • Haal de gegevens op van een verouderde computer
 • Probeer bestanden toe te voegen aan uw nieuwe computer en maak vervolgens een profiel aan
 • En voeg uw oude .pst-bestand toe aan uw profiel
 • Handtekeningen en briefpapier (en aangepast woordenboek)

Methode 3: Gebruik de export- en importmethode om Outlook op Mac te verplaatsen

Volg de onderstaande methode om uw Outlook-bestanden te exporteren en vervolgens te importeren.

 • Op de Tools tabblad, klik Export.
click on export
 • In de Export to Archive File (.olm) vakje, vink de items aan die u wilt exporteren en kies Continue.
check the items and click on continue
 • Vink de items aan die u wilt exporteren.
 • In de Save As Kies onder Favorieten de map Downloads en klik op Opslaan.
click on save
 • Sla het archiefbestand op als .olm.
 • Zodra uw gegevens zijn geëxporteerd, krijgt u een melding en kunt u kiezen Finish.
your data will get exported

Nu uw bestanden zijn geëxporteerd, is het tijd om ze te importeren. Volg deze stappen om een OLM-bestand op een Mac te importeren.

 • Ga naar de Tools tabblad en kies Import.
 • Op de Tools tabblad, klik Import.
 • In de Import vak, selecteren Outlook for Mac archive file (.olm) > Continue.
 • Archiefbestand importeren als .olm.
 • Zoek het .olm-bestand op uw Mac en klik vervolgens op Import.

U kunt de geïmporteerde items bekijken (Mail, Agenda, Mensen, Taken, Notities). Contacten bevinden zich bijvoorbeeld in het navigatievenster op de People tabblad, e-mailberichten staan in het navigatievenster op de Mail tabblad, agenda-items bevinden zich in het navigatievenster op de Calendar tabblad, enzovoort.

Methode 4: Gebruik Remo Outlook Back-up en migratie

Voor meer dan 90% van de gebruikers zijn Outlook-gegevens niet alleen belangrijk; het is van cruciaal belang voor het werk. Schokkend genoeg heeft bijna 40% te maken gehad met gegevensverlies als gevolg van bestandsbeschadiging, terwijl 18% nooit een back-up maakt en 30% dit af en toe doet ( A Research on Microsoft Outlook Email Client).

Dit is waar de Remo Outlook Migration Tool tussenkomt om het proces van uw Outlook-behoeften te vereenvoudigen. Met deze tool kunt u moeiteloos Outlook-gegevens verplaatsen, inclusief opgeslagen e-mails, contactpersonen, dagboeken, agenda's, profielinstellingen en andere kenmerken. Hiermee kunt u direct back-ups maken en biedt het diverse andere functies, waardoor u uw gegevens probleemloos kunt beveiligen.

Voor het exporteren van Outlook-instellingen of het configureren van een nieuwe computer of het verplaatsen van een Outlook-profiel van de ene computer naar de andere download Remo Outlook Backup and Migrate Tool for Outlook op uw computer waarvan u Outlook moet migreren, start u de applicatie en volgt u de onderstaande stappen.

Veelvoorkomende scenario's voor migratie van Outlook-profiel

 1. Upgrade naar nieuw besturingssysteem
 2. Lagere opslagcapaciteit
 3. Persoonlijke voorkeuren voor het exporteren van het Outlook-profiel

Voor de hierboven genoemde scenario's of om een andere reden waarom u uw Outlook-profiel naar een andere computer wilt overbrengen, volgt u de onderstaande methoden om dit effectief te doen

Beste hulpmiddel om Outlook-profiel te verplaatsen:

Voor het exporteren van Outlook-instellingen of het configureren van een nieuwe computer of het verplaatsen van een Outlook-profiel van de ene computer naar de andere download Remo Outlook Back-up- en migratietool voor Outlook op uw computer waarvan u Outlook moet migreren, start u de applicatie en volgt u de onderstaande stappen.

 1. Start Remo Outlook en back-up

  Downloaden, installeren en starten Outlook and Backup. Klik in het hoofdscherm op de Backup keuze.backup-migrate-homescreen

 2. Kies Scantype

  In het volgende scherm kunt u kiezen tussen Smart Backup of Advanced Backup.smart-backup-advanced-backup

 3. Back-upbestand opslaan

  Nadat het back-upproces is voltooid, slaat u het bestand op de gewenste locatie op.

 4. Breng het Outlook-gegevensbestand over naar een nieuwe computer

  Als u Outlook naar een andere computer verplaatst, moet u het bestand naar een USB-station kopiëren naar de nieuwe computer waarop u Outlook PST wilt importeren. U moet de Remo Outlook Migration Tool ook op de nieuwe computer downloaden en installeren.

 5. Start Remo Outlook en back-up op een nieuwe computer

  Lanceren Outlook and Backup op uw nieuwe computer en klik op Migrate op het hoofdschermbackup-migrate-homescreen

 6. Blader en selecteer Outlook-gegevensbestand

  Blader naar de back-up van het Outlook-gegevensbestand waarvan een back-up is gemaakt vanaf de vorige computer en klik op Next.select-outlook-backup-file-to-migrate

 7. Selecteer Outlook-items die u wilt migreren

  Selecteer de Outlook-kenmerken die u naar de nieuwe computer wilt verplaatsen en klik op Next.select-outlook-items-migrate

 8. Rapport verifiëren

  Nadat de Outlook-migratie is voltooid, klikt u op View Report en klik op Finish.view-report

 9. Outlook openen

  Open de Outlook-applicatie op de nieuwe computer, klik op de File tabblad en open Accountinstellingen.access-outlook-account-settings

 10. Activeer Profiel

  Kies het e-mailaccount uit de lijst en klik op de Set as Default knop om het profiel te activeren.set-default-outllook-data-file

Conclusie

Het volgende artikel vat samen hoe u uw Outlook-profiel naar een nieuwe computer kunt verplaatsen, hoe u Outlook naar een nieuwe computer of andere versies naar een nieuwe computer kunt migreren, zoals hierboven vermeld, op verschillende manieren.

Zorg er echter voor dat u de stappen goed volgt voor een succesvolle migratie. Maar als u niet zeker bent van handmatige methoden, gebruik dan de Remo Outlook Backup and Migrate-tool voor een snelle en gemakkelijke overdracht. Mocht u twijfels hebben over deze informatie, laat het ons dan weten in het commentaargedeelte.

Frequently Asked Questions

hoe Outlook-instellingen naar een nieuwe computer kopiëren?

Door de onderstaande oplossingen te volgen, kunt u Outlook-instellingen eenvoudig naar een andere computer kopiëren.
A. Verplaats de Outlook-instelling met behulp van de Import/Export Wizard
B. Migreer Outlook-instellingen met Export Registry
C. Kopieer Outlook-instellingen met Remo Outlook Backup en Migreren

wat zijn olm.bestanden?

OLM-bestand is het gegevensbestand dat door Outlook voor Mac wordt gebruikt om uw e-mailberichten, contactpersonen, agenda-items, taken en notities te archiveren. (Het is een replica van het PST-bestand op macOS).

Kan ik vanaf een andere computer toegang krijgen tot mijn Outlook?

Ja, u heeft vanaf een andere computer toegang tot uw Microsoft Outlook. Wanneer u Outlook waar dan ook gebruikt, maakt u via uw computer verbinding met uw Outlook-mailserver; uw netwerk- of systeembeheerder moet uw Outlook-account echter instellen om HTTP-verbindingen toe te staan. Zij zullen u dan een URL geven die u in de webbrowser op uw andere computer kunt invoeren om toegang te krijgen tot uw Outlook.

Hoe maak ik een back-up van de Microsoft-instellingen?

Volg de onderstaande stappen om een back-up te maken van de Microsoft Office-instelling 2016, 365, etc.
● Typ Register-editor in het zoekvak en open deze.
● Volg nu het pad om een back-up te maken van de Microsoft Office-instellingen HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\16.0\\Preferences

Volg de onderstaande stappen om een back-up te maken van de e-mailinstellingen:
● Ga naar uw Outlook en selecteer het Import and Export optie en ga naar de File tabblad.
● In de File tabblad selecteren Open and Export Import/Export optie.
● Maak een back-up van uw mailbox door deze naar een computerbestand te exporteren en herstel deze door deze weer in uw mailbox te importeren.
●Outlook-gegevensbestanden met de bestandsextensie.pst zijn het type bestand waarnaar u exporteert (u kunt dezelfde stappen volgen om e-mails van het ene Outlook-account naar het andere over te brengen).
● Als u de voorkeur geeft aan handmatige archivering, deactiveer dan AutoArchive.
● Ga naar de FILE tabblad en selecteer vervolgens OptionsAdvanced, En AutoArchive Settings. Daarna klikt u OK na het uitvinken Run AutoArchive.

hoe maak ik een back-up van een reeks regels in Outlook?

Volg de onderstaande stappen om regels in Outlook te importeren
● Ga naar Outlook en navigeer naar het File en klik op Manage Rules and Alerts en klik op de Options.
●  Importeer nu de regels door op Regels importeren te klikken, selecteer de regels die u wilt importeren en klik op Openen.
Volg de onderstaande stappen om de regels in Outlook te exporteren
● Ga naar Outlook en selecteer Export Rules en selecteer de map waarin u de regels heeft opgeslagen en exporteer de gewenste regels en klik op Save optie.

Hoe kan ik meerdere Outlook-accounts op één computer hebben?

U kunt proberen meerdere Outlook-accounts toe te voegen door de onderstaande stappen te volgen.
●      Ga naar Outlook, selecteer het tabblad Bestand en klik op de optie Account toevoegen.
●      Vul nu de details in, zoals naam, e-mailadres en wachtwoord.
●      Selecteer OK en klik op Finish.

About the Author: Remo Software