Wat u Moet Weten Voordat Het Kopen van een Geheugenkaart

parameters voor het kopen van een geheugenkaart

We begrijpen het onbehagen dat u voelt, wanneer u het geheugen gebruikt en beslist welke kaart u moet kopen, welke parameters moeten worden overwogen, zou u meer kunnen verwarren. Welnu, hier is een korte handleiding over essentiële dingen die u moet weten voordat u een geheugenkaart koopt.

#1 Het kiezen van het juiste type geheugenkaart

Er zijn twee aspecten om te controleren bij het selecteren van de geheugenkaart: een daarvan is hoe u de kaart gaat gebruiken en een andere is, op welk type apparaat u deze gaat gebruiken.

Als u op zoek bent naar een geheugenkaart voor uw smartphone, tablet of een camera op instapniveau, dan is een eenvoudige en een minder dure kaart zoals een micro SD-kaart een geweldige optie. Als je foto’s of video’s wilt maken met een hogere resolutie zoals 4K Ultra HD, ga dan met supersnelle kaarten met meer geheugen zoals Speed ​​Class 10.

#2 Controleer op compatibiliteit

Voordat u uw zuurverdiende geld uitgeeft op een nieuwe geheugenkaart, controleert u welk type kaart uw apparaat zal gebruiken.

Geheugenkaarten zijn verkrijgbaar in verschillende indelingen en u moet het formaat kiezen dat het beste bij uw apparaat past. De meeste van de nieuwste camera’s, smartphones en andere apparaten gebruiken SD-kaarten (Secure Digital) of micro SD-kaarten. Verder zijn SDHC-kaarten (Secure Digital High Capacity) en SDXC (Secure Digital High Capacity) bedoeld om veel foto’s en video’s op te slaan in vergelijking met SD-kaarten. Maar deze kaarten passen niet bij oudere apparaten. U moet dus controleren of deze kaarten compatibel zijn met uw apparaat of niet voordat u ze koopt.

Een ander formaat geheugenkaarten is een Compact Flash-kaart of CF-kaart, een van de traditionele kaarten die nog steeds in gebruik is. Dit type kaart is echter niet geschikt voor DSLR’s op basismedia en op middelhoog niveau, maar kan goed samengaan met geavanceerde en professionele cameramodellen.

Belangrijke opmerking: Proberen om een ​​kaart te gebruiken op een incompatibel apparaat kan uw kaartbestandssysteem beschadigen en ontoegankelijk maken. Hiermee zijn zelfs uw bestanden op de kaart ontoegankelijk. In dergelijke gevallen moet u mogelijk vertrouwen op het kaartherstelprogramma, zoals Remo Recover Software te herstellen uw gegevens van beschadigde geheugenkaart of SD-kaarten. Controleer daarom de handleiding van uw apparaat om te weten welk kaarttype het ondersteunt en koop de juiste kaart.

#3 Afrekenen met de capaciteit / maat die u nodig hebt

Allereerst moet u op de hoogte zijn van verschillende kaartgroottes die op de markt beschikbaar zijn. De kaartcapaciteit wordt meestal gemeten in gigabytes (GB) en geeft de hoeveelheid foto’s en video’s aan die u op de kaart kunt opslaan.

Geheugenkaarten zijn verkrijgbaar in capaciteiten van 8 GB, 16 GB, 32 GB, 64 GB en 128 GB. Het zou verspilling van geld en opslag zijn als je 32 GB kaart koopt voor je Point and Shoot-camera als je een paar foto’s per jaar gaat maken. En het zou ook te klein zijn als je een 8 GB kaart op je flash-geheugencamera gebruikt als je een professionele fotograaf bent.

#4 De snelheid van de geheugenkaart is ook van belang

De snelheid van de kaart (die vaak over het hoofd wordt gezien) is een van de belangrijke parameters die u moet overwegen bij het kopen van een gloednieuwe geheugenkaart. De snelheid van de kaart is niets anders dan hoe snel de bestanden naar de kaart worden geschreven. Voor het maken van 4K-video’s en video’s en afbeeldingen in hoge resolutie is een snelle kaart vereist.

#5 De juiste kaartlezer

Als u bereid bent uw geheugenkaart op de computer te gebruiken, zorg er dan voor dat het systeem een ​​kaartsleuf heeft voor de kaart die u gaat kopen. Als het slot er niet is, kunt u een kaartlezer aanschaffen. Houd er rekening mee dat u met de lezer hebt gecontroleerd of uw kaart kan worden gelezen. U kunt de MicroSDHC-kaart van 16 GB niet gebruiken als de lezer een microSD-kaart moet gebruiken.

Nu heb je een kort idee over wat je allemaal moet overwegen voordat je een kaart koopt. Of het nu voor een telefoon, een digitale camera of een ander apparaat is, het kopen van een geheugenkaart lijkt nu heel eenvoudig, toch? Zorg ervoor u juiste kaart voor juiste camera en vanaf de behoefte koopt.

 

Wat u Moet Weten Voordat Het Kopen van een Geheugenkaart was last modified: december 9th, 2019 by Remo Software

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*