Probleemoplossing Uw Harde Schijf Geluid Probleem

7 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Ooit de scherpe klikken, draaien en andere geluiden gehoord die uit uw harde schijf komen terwijl u op uw computer aan het werk bent? Meestal raken mensen gewend aan het geluid van een harde schijf. Soms wordt het een storing, maar soms betekent het geluid dat uw harde schijf aandacht nodig heeft. Dus wat moet je doen als een harde schijf geluid maakt? Ontdek de redenen en los problemen op met het geluid van de harde schijf.Harde schijf maakt lawaai.

Wat zijn harde-schijfgeluiden

Een stil gejammer als gevolg van spin-gedempt klikken als gevolg van stroomverandering en klikken terwijl de harde schijf op gegevens werkt, is meestal normaal..

De computertechnologie is in de loop der jaren aanzienlijk verbeterd, net als het streven om de computer zo stil en soepel mogelijk te laten werken. Zo zijn onze moderne systemen zo geavanceerd mogelijk gemaakt. Toch kan een klein geluid soms uw aandacht trekken. Dus om de ernst van die ruis te analyseren en problemen op te lossen, moet u de bron van de ruis van de harde schijf begrijpen.

Er zijn twee verschillende soorten geluiden die de harde schijf maakt, en het erkennen ervan zou de eerste stap zijn naar het oplossen van de problemen. Soms maakt uw harde schijf het draaiende geluid veel te hoog dan normaal, dit kan te wijten zijn aan oververhitting van uw machine.

Trillende geluiden, zoemen, hoge pieptonen zijn enkele van de abnormale geluiden die uw harde schijf kan maken. Enkele van de andere kenmerken van een probleem met de harde schijf zijn geluiden zoals ritmische tikgeluiden, pieptonen enz. Moeten altijd serieus worden genomen. Dit kan een alarm voor u zijn om een ​​back-up van uw schijf te maken of om de problemen binnenin op te lossen.Harde schijf maakt veel lawaai.

In het geval van externe harde schijven zijn er een aantal geluiden die aangeven dat uw harde schijf in de problemen zit. Terwijl u de harde schijf op uw computer aansluit, kan deze klikken en piepen. Dit is het fundamentele probleem dat blijft hangen bij externe harde schijven. Zodra je het geluid vermoedt, ga dan voor een probleemoplossing.Waarom maakt harde schijf geluiden ?

Probleemoplossing Harde Schijf Geluid

Als je het geluid van de harde schijf wilt elimineren, moet je naar de oorzaak van dat probleem gaan. Het probleem kan van tijd tot tijd variëren, maar als u nauwkeurig onderzoek doet, kunt u de oorzaak achterhalen.

Hier zijn een paar stappen om het geluidsprobleem van uw harde schijf op te lossen:

1. Controleer de harde schijf door deze los te koppelen van uw computer. Hiermee kunt u detecteren of het geluid afkomstig is van de harde schijf of een ander onderdeel van uw systeem, zoals de ventilator, het probleem met de datakabel, enzovoort.

Om dit te doen, verwijdert u de stroomkabel van uw harde schijf en sluit u de schijf aan, kijken of het geluid nog steeds aanhoudt. Zodra u zeker weet dat het geluid uit de harde schijf komt, probeert u onmiddellijk een back-up te maken.Problemen met harde schijf oplossen.

2. Als u eenmaal zeker bent van het geluid van de harde schijf, is het een fout en een bedreiging voor uw harde schijfgegevens. Voer het diagnostische hulpprogramma voor de harde schijf uit dat uw systeem biedt. Dit geeft de gezondheid van uw harde schijf weer en probeert de problemen met de harde schijf op te lossen.

Sluit alle geopende toepassingen in uw systeem voordat u het diagnoseprogramma uitvoert. Hierdoor kan de diagnosetool de beste oplossing bieden.

3. Probeer na de diagnose van de harde schijf een back-up te maken van alle gegevens op uw harde schijf. En zelfs als het probleem is verholpen, kunt u een vervanging voor uw harde schijf krijgen. Dit kan slechte sectoren bevatten die niet kunnen worden gebruikt. Maar het getroffen gebied zal geleidelijk alle sectoren van de harde schijf beschadigen.

4. Probeer de harde schijf na het uitschakelen uit de computer te verwijderen. Terwijl u de schijf vasthoudt, probeert u deze opnieuw op de computer aan te sluiten en te kijken of de harde schijf zich goed gedraagt of niet. Als het probleem aanhoudt, moet u regelingen treffen voor de vervanging van de harde schijf.

Voor externe schijven is er minder kans op slechte sectoren, maar meer kans op een fysieke afwijking. Het kan grote gevaren opleveren voor de externe schijf. Als uw externe schijf u hindert met ruis. Probeer het probleem op te lossen met deze stappen voor probleemoplossing.

1. Als de harde schijf geleidelijk klikt en u draaiende geluiden maakt, kan dit te wijten zijn aan onvoldoende of ongelijke stroomtoevoer. Probeer eerst de harde schijf uit het stopcontact te halen en in de 2.0 of hogere USB-poorten van uw computer te steken. Als een harde schijf extern wordt gevoed, gebruikt u de adapter in een schoon en goed stopcontact.

2. Soms vereist de gefragmenteerde harde schijf meer beweging voor de bewerking, waardoor deze problemen kan veroorzaken. Probeer de harde schijf te defragmenteren voordat u deze gebruikt. Een gedefragmenteerde harde schijf heeft minder behoefte aan hardware en elimineert daarom de ruis.

U kunt in een zeer korte tijd veel problemen oplossen. Hoewel u voorzichtig moet zijn bij het uitpakken van de harde schijf uit het systeem. Ook tijdens het verwisselen van de kabel en het extern opstarten van de harde schijf in uw computer. Dergelijke geluiden kunnen worden geëlimineerd. Als ze aanhouden, kunnen ze een grote bedreiging vormen voor de gezondheid van uw systeem.

Om uw informatie te beveiligen, moet u een back-up krijgen zodra u dreigende geluiden van uw harde schijf krijgt. Het kan u soms uw belangrijke gegevens kosten. Als u uw partitie voor het maken van een back-up niet kunt vinden, is het mogelijk om de verwijderde partitie op uw harde schijf eenvoudig te herstellen. Zodra je alle gegevens hebt, maak je een back-up zonder na te denken over de levensduur van je harde schijf. De ruis kan worden onderdrukt, maar het probleem van uw harde schijf kan op een bepaald moment optreden. Het is niet zeker, uw harde schijf kan te lang of te kort meegaan.

About the Author: Remo Software