Probleemoplossing Uw Harde Schijf Geluid Probleem

Ooit gehoord van de scherpe klikken, spins en andere geluiden die uit je harde schijf komen tijdens het werken op je computer? Meestal raken mensen gewend aan een soort harde schijfgeluiden. Soms wordt het een storing, maar soms betekent de ruis dat je harde schijf aandacht nodig heeft. Dus wat moet je doen als een harde schijf lawaai maakt? Ontdek de redenen en troubleshoot voor het probleem met de hardeschijfruis.

Wat zijn Harde schijfgeluiden

Een stil jammeren als gevolg van spin-gedempt klikken als gevolg van stroomverandering en klikken als de harde schijf werkt op gegevens is meestal normaal.

De computertechnologie is in de loop der jaren aanzienlijk verbeterd, net als het streven om de computer zo stil en soepel mogelijk te laten werken. Zo zijn onze moderne systemen zo geavanceerd mogelijk gemaakt. Toch kan een klein geluid je aandacht soms trekken. Dus, om de ernst van die ruis te analyseren en het probleem op te lossen, moet je de bron van de harde schijfruis begrijpen.

Er zijn twee verschillende soorten geluiden die de harde schijf maakt, waarbij wordt erkend dat ze de eerste stap zouden zijn naar het oplossen van de problemen. Soms maakt je harde schijf het draaiende geluid veel te hoog dan normaal, het kan te wijten zijn aan oververhitting van je machine.

Vibrerende geluiden, zoemende, high pitch janken zijn enkele van de abnormale geluiden die je harde schijf kan maken. Sommige van de andere kenmerken van een probleem met de harde schijf zijn geluiden zoals ritmische tikgeluiden, piepen enz. Moeten altijd serieus worden genomen. Dit kan een alarm zijn voor u om een ​​back-up van uw schijf te maken of om de problemen in de schijf op te lossen.

In het geval van externe harde schijven, zijn er een aantal geluiden die aangeven dat uw harde schijf in de problemen zit. Terwijl u de harde schijf op uw computer aansluit, kan het geluid van klikken en piepen uitzenden. Dit is het fundamentele probleem dat blijft hangen bij externe harde schijven. Zodra je het geluid vermoedt, ga je voor een probleemoplossing.

Probleemoplossing Harde Schijf Geluid

Als u het harde-schijfgeluid wilt elimineren, moet u naar de oorzaak van dat probleem gaan. Het probleem kan van tijd tot tijd variëren, maar als u een nauwkeurig onderzoek volgt, kunt u de wortel achterhalen.

Hier zijn een paar stappen om problemen met uw harde schijfruis op te lossen:

1. Controleer de harde schijf door deze los te koppelen van uw computer. Hiermee kunt u detecteren of de ruis afkomstig is van de harde schijf of een ander onderdeel van uw systeem, zoals de ventilator, probleem met de gegevenskabel enzovoort.

Hiertoe verwijdert u de voedingskabel van uw harde schijf en sluit u de drive aan om te zien of de ruis nog steeds aanhoudt. Als je zeker weet dat de ruis uit de harde schijf komt, probeer dan meteen een back-up te maken.

2. Zodra u zeker bent van de ruis op de harde schijf dat het een fout is en een bedreiging vormt voor uw harde schijf data. Voer de diagnostische tool voor de harde schijf uit die uw systeem biedt. Dit zal de gezondheid van uw harde schijf weergeven en de problemen in verband met de harde schijf proberen op te lossen.

Sluit alle geopende toepassingen in uw systeem voordat u de diagnostische tool uitvoert. Hierdoor kan de diagnosetool de beste oplossing bieden.

3. Probeer na de diagnose van de harde schijf een back-up te krijgen van alle gegevens op uw harde schijf. En zelfs als het probleem is verholpen, moet u een vervanging voor uw harde schijf aanschaffen. Dit kan slechte sectoren bevatten die niet kunnen worden gebruikt. Maar het getroffen gebied zal geleidelijk alle harde schijfsectoren corrumperen.

4. Probeer de harde schijf van de computer te verwijderen na het uitschakelen. Terwijl u de drive vasthoudt, probeert u hem opnieuw op de computer aan te sluiten en te kijken of de harde schijf zich naar behoren gedraagt ​​of niet. Als het probleem aanhoudt, moet u regelingen treffen voor de vervanging van de harde schijf.

Voor externe schijven is er minder kans op slechte sectoren, maar meer kans op een fysieke afwijking. Dit kan grote gevaren voor de externe schijf veroorzaken. Als je externe schijf je lastigvalt. Probeer het probleem op te lossen met deze stappen voor probleemoplossing.

1. Als de vaste schijf geleidelijk klikt en u ronddraaiende geluiden geeft, kan dit te wijten zijn aan onvoldoende of ongelijke stroomvoorziening. Probeer allereerst de vaste schijf aan te sluiten en in de 2.0 of hogere USB-poorten van uw computer aan te sluiten. Als een harde schijf extern wordt gevoed, gebruikt u de adapter in een schoon en goed stopcontact.

2. Soms vereist de gefragmenteerde harde schijf meer beweging voor de bewerking, wat problemen kan veroorzaken. Probeer de harde schijf te defragmenteren voordat u hem gebruikt. Een gedefragmenteerde harde schijf heeft minder vraag naar de hardware en elimineert daarom de ruis.

Je kunt heel veel problemen oplossen in een zeer korte tijd. Hoewel, u moet voorzichtig zijn bij het uitnemen van de harde schijf uit het systeem. Ook tijdens het wijzigen van de kabel en het extern starten van de harde schijf in uw computer. Dergelijke geluiden kunnen worden geëlimineerd. Als ze aanhouden, kunnen ze een grote bedreiging voor de gezondheid van uw systeem blijken te zijn.

Om uw informatie te beveiligen, moet u een back-up krijgen zodra u hier geluiden van uw harde schijf bedreigt. Het kan je soms belangrijke gegevens kosten. In het geval dat u uw partitie niet kunt vinden voor het maken van een back-up, is het mogelijk om gemakkelijk verwijderde partitie herstellen op je harde schijf. Zodra u alle gegevens hebt, haalt u een back-up zonder na te denken over de levensduur van uw harde schijf. De ruis kan worden onderdrukt, maar het probleem van uw harde schijf kan op een bepaald moment ontstaan. Het is niet zeker, uw harde schijf kan te lang of te kort duren.

 

Probleemoplossing Uw Harde Schijf Geluid Probleem was last modified: december 9th, 2019 by Remo Software

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*