Problemen en Oplossingen voor Office 2016 op Windows 10

Als u Office 2016 gebruikt, zou het geen verrassing zijn als u problemen tegenkomt, zoals het crashen van MS Word op Windows 10, ontbrekende Office-toepassingen enzovoort. Zelfs een Windows 10-update kan leiden tot een storing van Microsoft Office. In dit artikel zullen enkele Office 2016-problemen en hun oplossingen voor Windows 10 worden weergegeven.

Probleem #1: Microsoft Office 2016 loopt vast op Windows 10

Na het bijwerken naar Windows 10, wanneer u een nieuwe Office-toepassing probeert te openen, ziet u een fout waardoor de toepassing niet meer correct werkt en tot een crash leidt. Als gevolg hiervan moeten apps zoals Word en Excel onmiddellijk worden gesloten.

Oplossing: een eenvoudige en eenvoudige oplossing hiervoor is het herstarten van uw pc. Als het probleem zich blijft voordoen, kunt u proberen het te repareren met de ingebouwde reparatietool van Windows. Laten we kijken hoe het gedaan is.

 1. Klik met de rechtermuisknop op Menu Start en kies Configuratiescherm
 2. Onder Programma’s selecteert u Een programma verwijderen.
 3. Selecteer nu Microsoft Office dat u wilt repareren en klik er met de rechtermuisknop op en selecteer
 4. Er verschijnt een scherm met de vraag “Hoe wilt u uw Office-programma’s herstellen“, kies Online reparatie. Dit zorgt ervoor dat alle bestanden worden gerepareerd.

U kunt ook Snelle Reparatie kiezen, hoewel het snel werkt, het detecteert alleen de corrupte bestanden en vervangt ze. Terwijl Online Repair een complete reparatie uitvoert en het verwijdert, neemt het dus veel tijd in beslag.

Als dit niet werkt, als u nog steeds het probleem Word-bestand niet opent, kunt u gebruikmaken van een hulpprogramma voor het herstellen van bestanden repareren beschadigde Word-document en herstel het in een gezonde staat. De software repareert alle Office-applicaties zoals Excel, PowerPoint, enz. Los van Word doc.

Probleem #2: Office-toepassingen ontbreken na een upgrade naar Windows 10

Oplossing: Dit probleem is opgelost in de Windows 10-update. Maar als u de update van november nog steeds niet hebt bijgewerkt of niet kunt installeren, gebruikt u de onderstaande methode totdat u de update voor Windows 10 hebt geïnstalleerd.

Methode 1: Klik op Start en typ de naam van de toepassing zoals Excel of Word. Terwijl u typt, worden de zoekresultaten automatisch geopend. Klik nu op het programma om het te openen.

Methode 2: Klik op het Windowspictogram en vervolgens opAlle apps. Blader nu naar de naam van de applicatie die u zoekt.

Tip: om de Office-toepassing sneller te openen, kunt u ze vastzetten op de taakbalk. Om dat te doen; klik met de rechtermuisknop op de naam van de toepassing en selecteer Vastzetten op taakbalk of Pin naar Start.

Probleem # 3: Kan bestanden niet opslaan of openen na Windows 10-update

Oplossing: Als u problemen ondervindt bij het openen of opslaan van een bestand, is hier een oplossing die voor de meeste mensen werkte.

 • Klik met de rechtermuisknop op het menu Start en selecteer Opdrachtprompt (Beheerder).
 • Typ het commando cd %userprofile% en druk op
 • Typ nu cd mapnaam en druk op Enter.
 • Na dat type icacls %userprofile%\ folder_name /inheritance:e

Probleem #4: MS Office 2016 werkt niet op Windows 10

Oplossing: Er kunnen tal van aspecten zijn waardoor Office 2016 stopt met werken op Windows 10. Er kan dus geen definitieve oplossing voor dit probleem zijn. Maar er zijn verschillende manieren om het probleem op te lossen, en we hebben hieronder een dergelijke oplossing genoemd. Dit is in Excel gedaan om u als voorbeeld te laten zien.

 1. Open MS Excel, klik vervolgens op het tabblad Bestand en vervolgens op Opties.
 2. Klik in de Excel opties op Add-ins in de linkerzijbalk.
 3. Klik onder aan het venster Add-ins in de vervolgkeuzelijst Beheer op Add-ins en vervolgens op Ga.
 4. Schakel nu de invoegtoepassingen één voor één uit en controleer de status daarna.

Door dit te doen, weet u welke invoegtoepassing het probleem veroorzaakt. Als invoegtoepassingen de hoofdoorzaak zijn, kunt u het probleem oplossen door ze uit te schakelen.

Conclusie

Met deze tijdelijke oplossingen kunt u MS Office-problemen eenvoudig oplossen in Windows 10. Microsoft heeft enkele problemen opgelost met de nieuwste Windows 10-update. Het heeft zelfs veel andere functies toegevoegd aan Office-toepassingen.

Problemen en Oplossingen voor Office 2016 op Windows 10 was last modified: december 5th, 2019 by Remo Software

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*