Problemen Oplossen S.M.A.R.T Harde Schijf Fout

4 minuten lezen
Written by
 
Updated on
november 2, 2023

SLIM. (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology) is als een alarm voor u, dat een storing van de harde schijf aangeeft door de status van de harde schijf te bewaken en defecte sectoren erop te detecteren.SMART harde schijf foutmelding.

Het verschijnt op uw computerscherm als volgt-

Het punt is dat de SMART-fout u niet blokkeert om toegang te krijgen tot uw harde schijf. Het geeft je alleen een waarschuwing dat je harde schijf het gaat begeven, dus maak een back-up van je harde schijf en vervang je schijf zo snel mogelijk.S.M.A.R.T Harde Schijf

Zodra u het bovenstaande scherm ziet, drukt u op Enter knop, gaat het verder met het opstartproces van het systeem.

Onthoud: Als u SMART-fouten blijft negeren en niet de juiste actie onderneemt, kunt u uiteindelijk gegevens verliezen omdat uw harde schijf op een dag defect raakt. Ik denk niet dat je je harde schijf zult laten falen, omdat je het belang van je harde schijf kent. Maar als zoiets gebeurt, hoeft u zich geen zorgen te maken, want Remo Recover Pro-editie helpt u om uw gegevens te herstellen van een defecte harde schijf. Zelfs wanneer de bootable schijf uitvalt waardoor uw systeem niet meer kan worden opgestart, kunt u met de software gegevens ervan herstellen.Problemen oplossen S.M.A.R.T

Nu, hoe de S.M.A.R.T-fout op Windows opnieuw in te stellen?

 1. Klik op uw Windows-bureaublad op “Computer” icoon
 2. Selecteer de schijf en klik op de “Properties” optie
 3. Van de Properties venster, selecteer het tabblad "Extra" en klik op "Nu controleren" om Schijfhulpprogramma te openen
 4. Controleren “Automatically Fix File System Errors” optie en “Scan for and Attempt Recovery of Bad Sectors” optie
 5. Wanneer u op drukt “Start” knop Schijfhulpprogramma controleert de schijf op fouten en probeert de fouten te herstellen
 6. Start na voltooiing de computer opnieuw op

Hoe kan ik gegevens ophalen van een harde schijf die is gedetecteerd door S.M.A.R.T?

Volg de stappen zorgvuldig om uw gegevens terug te krijgen.

Stap 1: Download en installeer de Remo harde schijf herstel software als u een Windows-gebruiker bent en Remo Mac gegevensherstel als u een Mac-gebruiker bent, op uw systeem.

Stap 2: Start de tool vanuit het hoofdscherm en selecteer de schijf van waaruit u gegevens wilt herstellen, druk op de Scan knop. Als u uw schijf niet hebt gevonden, klikt u op de Can't find the drive? optie.

click on the corrupt drive

Stap 3: U kunt ook gebruik maken van Dynamic Recovery View om de bestanden te zien die de tool heeft hersteld naarmate de scan vordert.

click on the dynamic recovery view

Stap 4: Zodra de scan is voltooid, geeft de tool een volledige lijst met alle herstelde bestanden weer.

list of recovered files will appear on your screen

Stap 5: U kunt de doeltreffendheid van de tool bekijken en controleren door tweemaal op de bestanden te tikken.

preview the recovered files

Stap 6: Selecteer de bestanden die u wilt herstellen. Klik op de Recover knop en besliste ook over de locatie om ze op te slaan. Klik op de OK knop om het proces voor het opslaan van gegevens te starten.

save the recovered files on any safe location of your choice

Het herstellen van gegevens is slechts een deel van de oplossing. Volg het volgende gedeelte voor manieren om fouten op de slimme harde schijf te wissen en uw harde schijf geschikt te maken voor hergebruik.

Weg met SM A.R.T-fout van Mac OS X -

 1. Plaats uw herstelschijf en start de computer door de "C"-toets ingedrukt te houden
 2. Wanneer het scherm verschijnt, selecteer de taal
 3. Klik op het tabblad "Installer" en selecteer "Open Disk Utility" uit het menu
 4. Klik op de “Utilities" optie gevolgd door “Disk Utility” optie
 5. Volgende druk "Repair Disk" knop en wacht tot het reparatieproces is voltooid
 6. Start de computer opnieuw op na voltooiing van het reparatieproces

Met deze stappen kunt u dus de SMART-fout op uw computer resetten of verwijderen. Deze fouten duiden op een verkeerde behandeling van uw schijven. U kunt deze fouten echter voorkomen door de schijf op de juiste manier te gebruiken en deze regelmatig te controleren. Remo Optimizer-tool zal u op die manier helpen, omdat het de statistieken van uw harde schijf bijhoudt. Bewaak / beheer ook gegevens op de schijf en zorg ervoor dat uw harde schijf niet defect raakt. Zo vermijdt u ongewenste fouten op de harde schijf en verkleint u de kans op storingen.

Scroll naar boven