Reparatie Catalina Veel Voorkomende Problemen

Fix common problems with CatalinaEr zijn veel bekende problemen met Catalina die u kunt ondervinden na de upgrade. Maar wachten tot Apple een update uitbrengt waarin alle bugs zijn opgelost, is misschien niet de beste optie. Hier zijn eenvoudige oplossingen samengesteld die u zelf kunt doen om de meest voorkomende problemen met Catalina op te lossen. U kunt direct op onderstaande links klikken om naar de oplossing te gaan om de problemen die u met Catalina ondervindt op te lossen.

Hoe Repareren Catalina Veel Voorkomende Problemen

Er zijn inderdaad veel soorten problemen bij het upgraden van Mac OS en gegevensverlies is een van de meest voorkomende. Als u een dergelijk probleem ondervindt, probeer dan Remo Recover Mac. Het kan de gegevens herstellen die verloren zijn gegaan als gevolg van een Mac OS-upgrade, het opnieuw installeren van het besturingssysteem of andere gerelateerde problemen die u tijdens het upgradeproces kunt tegenkomen.

1.       Catalina kan niet worden geïnstalleerd

Veel gebruikers hebben gemeld dat hun Catalina-update midden in het installatieproces vastloopt. Als u dit probleem ondervindt, kunnen de volgende tijdelijke oplossingen u helpen het probleem op te lossen.

Tip 1: Zorg ervoor dat u een Mac gebruikt die Catalina ondersteunt en dat u voldoende opslagruimte heeft

Het nieuwe Mac OS Catalina vereist dat u een Mac gebruikt die Catalina ondersteunt. Als je een van de volgende Mac-apparaten hebt, zou het upgraden naar MacOS Catalina je geen compatibiliteitsgerelateerde fouten moeten opleveren.

 • MacBook (2015 en hoger)
 • Mac Book Air (2012 en hoger)
 • MacBook Pro (2012 en hoger)
 • Mac Pro (2013 en hoger)
 • Mac Mini (2012 en hoger)
 • iMac Pro (2017)
 • iMac (2012 en hoger)

De Mac OS-installatie kan ook mislukken als er niet genoeg opslagruimte op uw Mac is. Zorg er dus voor dat u, voordat u installeert, minimaal 15-20 GB vrije ruimte hebt om het nieuwe besturingssysteem te kunnen gebruiken. Zie de complete gids voor het installeren van Catalina hier.

Tip 2: Probeer een harde reboot

Als de Catalina-installatie vastloopt op het scherm ‘Uw Mac instellen’, kunt u proberen de computer opnieuw op te starten.

Let op: Houd er rekening mee dat een harde herstart meestal niet wordt aanbevolen, omdat het systeem soms kan crashen en gegevensverlies kan veroorzaken. Als het systeem zelf echter vastloopt, wordt het onvermijdelijk om een harde herstart uit te voeren.

Om een harde herstart uit te voeren,

 • Houd de ‘Power’knop totdat je Mac opnieuw opstart
 • Begin vervolgens opnieuw met de installatie van Catalina

Hoewel riskant; Als u een harde herstart uitvoert, kan uw Mac van een bevroren scherm worden bevrijd. Als u echter merkt dat het systeem tijdens dit proces is gecrasht, hoeft u zich absoluut geen zorgen te maken. Remo Mac data herstel software is gebouwd met codes die elk type bestand kunnen scannen en herstellen, zelfs na een harde schijf crash!

Tip 3: Installeer Catalina in de veilige modus

 • Klik op de Powerknop om uw Mac af te sluiten en opnieuw op te starten
 • Houd nu de Shifttoets terwijl het wordt ingeschakeld

U ziet een grijze achtergrond met het Apple-logo in de veilige modus. Installeer Catalina nu opnieuw. Het gebruik van de veilige modus is bekend repareren Catalina veel voorkomende problemen vrij goed.

2.       Mac draaide langzaam na installatie van Catalina

Als je een duidelijke achteruitgang in de Mac-prestaties hebt opgemerkt na de Catalina-upgrade, kan dit komen door onnodige processen die op de achtergrond worden uitgevoerd. Dit kan ervoor zorgen dat processors resources blijven verbruiken die anders zouden kunnen worden gebruikt voor de gewenste taken die een gebruiker wil uitvoeren. Volg de onderstaande stappen om meer te weten te komen over deze processen.

 • Ga naar LaunchpadActivity Monitor

Controleer alle processen die de meeste bronnen verbruiken en sluit ze. Zoek in het bijzonder naar de processen met de naam ‘fileproviderd’ en ‘mds’. Het is bekend dat ze de meeste bronnen verbruiken, probeer ze te sluiten en controleer of uw Mac op normale snelheid werkt.

3.       Opslagruimte vol

Na het upgraden naar Catalina kan het zijn dat de opslagruimte te snel vol raakt. Dit kan gebeuren vanwege Time Machine-back-ups en snapshots die op verschillende locaties zijn opgeslagen. Door deze meerdere back-ups te verwijderen, kunt u uw vrije ruimte terugvorderen.

 • Ga naar ApplicationsUtilities
 • Open de Terminalapp en typ de volgende opdracht

‘tmutil listlocalsnapshots /System/Volumes/Data’

 • Dit geeft je een lijst met alle lokale snapshots.

Voorbeeld van een momentopname zoals weergegeven in de lijst: ‘com.apple.TimeMachine.2019-07-08-213511.local’

 • Verwijder vervolgens de snapshots met de volgende opdracht

‘tmutil deletelocalsnapshots <snapshot date>’. De datum van momentopname moet dezelfde indeling hebben als werd weergegeven in de lijst met momentopnamen (verkregen in de vorige stap).

Voorbeeld: ‘tmutil deletelocalsnapshots 2019-07-08-213511’

Als u deze bovengenoemde handmatige methode om een momentopname te verwijderen, ingewikkeld vindt, kunt u ook schoonmaakhulpmiddelen van derden gebruiken om ze voor u te verwijderen.

4.       Apps werken niet

De apps die we gebruiken zijn normaal gesproken 32-bits of 64-bits. Maar het nieuwe Mac OS Catalina ondersteunt geen 32-bits apps. Als u dus 32-bits apps op Catalina probeert uit te voeren, werken uw apps niet en kunnen er fouten optreden.

Hier is een snelle oplossing om dit soort problemen te voorkomen.

 • Klik op uw startscherm op het Apple logoAbout This Mac > System Report
 • Klik Applications
 • Controleer of de apps 32-bits zijn; als ze zijn, start ze en klik op Uninstall

5.       Finder crasht / reageert niet

Na het upgraden naar Catalina hebben veel gebruikers gemeld dat hun Finder crasht / niet meer reageert. Als u met dit probleem wordt geconfronteerd,

 • Ga naar ApplicationsUtilities en open Terminal.
 • Typ de volgende opdracht:

‘~ /Library/Preferences/com.apple.finder.plist’

 • Raken ‘Enter’
 • Nu wordt een problematisch bestand gemarkeerd; selecteer het bestand en verwijder het.
 • Restartuw Mac en controleer of het Finder crashprobleem is opgelost

6.       Probleem bij verbinding maken met Wi-Fi

Problemen bij het maken van verbinding met wifi is een ander veelvoorkomend probleem bij Catalina. Er zijn een aantal dingen die u kunt proberen om dit probleem op te lossen.

 • Controleer eerst of er updates beschikbaar zijn en werk uw Mac bij. Ga hiervoor naar Apple menuAbout This Mac > Software Update
 • Start vervolgens uw Wi-Fi-verbinding opnieuw, klik eerst op het Wi-Fi-pictogram en selecteer ‘Turn Wi-Fi OFF’. Wacht een paar seconden en zet het weer AAN.
 • Als u nog steeds geen verbinding met wifi ondervindt, start u uw Mac opnieuw op. Controleer of het werkt, zo niet, start dan uw modem en router opnieuw op. Dit zou gewoonlijk moeten helpen.
 • Als u nog steeds problemen ondervindt bij het maken van verbinding met wifi, start u uw Mac opnieuw op in Safe Mode

Om opnieuw op te starten Safe Mode,

 • Schakel uw Mac uit
 • Schakel het weer IN terwijl u de Shifttoets ingedrukt.
 • Vrijlating de Shifttoets wanneer u het Apple-logo ziet verschijnen
 • Nu start je Mac in de veilige modus; controleer nu of je nog steeds wifi-problemen hebt
 • Als dit niet het geval is, start u opnieuw op in de normale modus. Het probleem kan worden veroorzaakt door een app / programma, dat moet worden onderzocht.

Gevolgtrekking

Zoals je in deze blogpost hebt gezien, zijn er nogal wat problemen die je kunt ondervinden met het nieuwe Mac OS. De hier beschreven oplossingen zouden u moeten helpen bij het oplossen van de meest voorkomende problemen met Catalina.

Naast de hierboven beschreven oplossingen zijn er echter enkele universele oplossingen die u kunt proberen, bijvoorbeeld door een defecte toepassing af te sluiten en opnieuw te starten. Het is bekend dat dit in veel situaties helpt. Ten tweede kunt u op verborgen apps zoeken en deze uitschakelen. Dit zou je ook moeten helpen reparatie Catalina veel voorkomende problemen.

Laat ons in de comments weten wat voor soort probleem u heeft ondervonden met de nieuwe upgrade naar Catalina en hoe u deze heeft opgelost.

Reparatie Catalina Veel Voorkomende Problemen was last modified: October 27th, 2020 by Remo Software

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*