Reparatie Corrupte Master File Table CHKDSK Afgebroken Fout

Master File Table (MFT) is een database die informatie opslaat van elk bestand en elke directory in het NTFS-volume. De informatie varieert van de bestandsnaam, locatie, grootte tot de datum waarop het bestand is gemaakt. Kort gezegd fungeert MFT als een directory en legt alle informatie van bestanden in het bestandssysteem vast.

Wanneer u bijvoorbeeld een bestand in een partitie of het volume aanmaakt, wordt de Master-bestandstabel onmiddellijk bijgewerkt en neemt de grootte ook proportioneel toe. Evenzo, wanneer u een bestandsruimte verwijdert waarin het bestand zich bevindt, wordt deze gemarkeerd voor hergebruik.

Met dit artikel zult u weten wat een hoofdbestandstabel is en wat de redenen zijn achter MFT-corruptie met een eenvoudige doe-het-zelfoplossing voor het oplossen van de corruptie van de hoofdbestandstabel.

Wat Veroorzaakt Corruptie van de Hoofdbestandstabel?

Hieronder staan enkele van de scenario’s die kunnen leiden tot een beschadigde hoofdbestandstabel CHKDSK afgebroken fout.

 • Onjuiste formattering van de schijf
 • Blauw scherm van doodsfout
 • Virusaanval of malware-infectie op de computer kan ertoe leiden dat MFT wordt ingeschakeld
 • Slechte sectoren op de harde schijf kunnen ook een MFT beschadigen

Notitie –
Het wordt ten strengste aanbevolen om te stoppen met het gebruik van de computer of harde schijf nadat de Corrupt MFT-fout is opgetreden. Dit zorgt voor verdere schade aan de Master File Table.

Hoe Repareren Corrupte Master File Table CHKDSK Afgebroken Fout?

Om een corrupte Master-bestandstabel op te lossen, volgt u de onderstaande methoden een voor een. Als u al gegevens bent verloren als gevolg van MFT-corruptie, kunt u dit controleren hoe NTFS partitie herstellen na MFT-corruptie.

Corrupte hoofdbestandstabel repareren met CHKDSK-hulpprogramma

 1. Klik met de rechtermuisknop op het station of de partitie met een beschadigde hoofdbestandstabel en kies Properties
 2. Ga naar Toolsen klik op Check
 3. Klik vervolgens op Scan Drive

Start na voltooiing van het proces uw systeem opnieuw op en kijk of u de MFT-corruptie hebt verholpen. Als je de fout nog steeds tegenkomt, ga dan naar de volgende methode.

Gewoonlijk zal het CHKDSK-hulpprogramma de corruptie van de hoofdbestandstabel herstellen, maar als u de fout nog steeds tegenkomt, zelfs na het volgen van methode 1.

Het wordt aanbevolen om methode 2 en 3 te proberen. In de onderstaande sectie leert u hoe u de hoofdbestandstabel kunt herstellen nadat de CHKDSK-fout is afgebroken.

Gebruik Fix MBR Command om MFT te repareren (Master Boot Record)

Om met deze methode te beginnen om een beschadigde hoofdbestandstabel te ixen, moet u het scherm Opties voor systeemherstel openen.

 • Sluit een opstartbare USB-schijf aan op uw computer, start de pc opnieuw op en druk op F2 of F8 om het BIOS setup
 • Ga naar het Startupof Boot column en stel de computer in om op te starten vanaf uw nieuwe schijf. Save de wijzigingen en herstart uw PC
 • De gebruiker ontvangt een bericht op het scherm, volgt en selecteert Repair your Computerwanneer u bij het venster Opties voor systeemherstel komt.
 • Selecteer “Command Prompt” om een command prompt venster te openen. Typ bootrec.exe en druk op Enter.
 • Met de parameter / FixMbr kan een beschadigd Master Boot Record worden hersteld.

Hoe gegevens herstellen met Remo Recover voordat u de schijf formatteert?

Zelfs na het volgen van de bovengenoemde methoden, als u dit niet hebt gedaan repareren corrupte Master File Table CHKDSK afgebroken fout, dan moet u de schijf volledig formatteren. Het formatteren van de schijf leidt echter tot permanent gegevensverlies.

Daarom wordt aanbevolen om gegevens van de schijf te herstellen en de schijf vervolgens te formatteren voor hergebruik of voor enig ander doel. Om gegevens te herstellen van een partitie met MFT-corruptie, hebt u de hulp nodig van professioneel partitie herstel software zoals Remo.

download now to recover deleted files from my documents folder

Hoe de Schijf Formatteren na Beschadiging van de MFT?

 1. Klik op Deze pc of Disk management

fix a corrupt Master file table

 1. Klik met de rechtermuisknop op de partitie of schijf
 2. Klik op Format
 3. Nadat u de bovenstaande methoden hebt gevolgd, kunt u het volume, het bestandssysteem en de grootte van de toewijzingseenheid naar wens instellen.

Gevolgtrekking

MFT-corruptie op een partitie of schijf kan optreden vanwege verschillende redenen die in het bovenstaande artikel worden genoemd. Met alle methoden die in het bovenstaande artikel worden genoemd, zou je dat moeten kunnen reparatie corrupte Master File Table CHKDSK afgebroken fout. Het wordt echter altijd aanbevolen om regelmatig een back-up te maken om gegevensverlies door onvoorziene scenario’s te voorkomen.

Laat het ons weten of u erin geslaagd bent de corrupte Master-bestandstabel te repareren of als u vragen heeft over MFT-corruptie in de commentaarsectie hieronder.

Reparatie Corrupte Master File Table CHKDSK Afgebroken Fout was last modified: juli 14th, 2021 by Remo Software

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*