Reparatie Digitale Camera Lens Fout

5 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Zoals alle elektronische apparaten, ondervinden ook uw camera's van tijd tot tijd problemen. Foutmeldingen worden vaak weergegeven op het grote LCD-scherm als de camera een probleem heeft. Dus als u een dergelijk foutbericht ontvangt, helpt deze gids u bij het oplossen van het probleem.

Enkele veelvoorkomende foutmeldingen w.r.t. lenzen die u kunt tegenkomen, worden als volgt uitgelegd.

Een F-bericht: Dit wordt vaak gezien op Nikon-camera's en duidt meestal op een fout met betrekking tot de lens. Als je een F-fout ziet, controleer dan eerst of de lens correct is bevestigd. Zorg er ten tweede voor dat u een geschikte diafragma-instelling gebruikt voor de gebruikte verlichting. Dit zijn de twee belangrijkste redenen voor deze fout, dus zorg ervoor dat u de juiste instellingen volgt.

Een E-bericht: Dit wordt normaal gezien op Canon-camera's, vaak gerelateerd aan een vastzittende of vastgelopen lens. Lees de onderstaande oplossingen om te begrijpen hoe u dit probleem kunt oplossen.

Hoe Repareren Digitale Camera Lens Fout

Een probleem met een vastzittende lens of een vastgelopen lens treedt meestal op wanneer zanddeeltjes of vuil zich ophopen in de buurt van de lens en het lensmechanisme verstoort. Het kan ook gebeuren als de camera valt met uitgeschoven lens of als de camerabatterij leeg raakt met uitgeschoven lens.

Om te repareren digitale camera lens fout, u kunt de volgende fixes gebruiken om u te helpen.

  1. Probeer zonder veel druk uit te oefenen voorzichtig aan de lensbehuizing te duwen of te trekken om de vastgelopen lens te helpen bewegen. Wees voorzichtig bij het uitvoeren van deze oplossing.
  2. Verwijder de batterijen uit uw camera en wacht een paar minuten. Gebruik vervolgens een nieuw paar batterijen en plaats deze in uw camera. Probeer het nu AAN te zetten.
  3. Als de camerabatterij leeg is terwijl de lens open is, kan de camera zelfs met nieuwe batterijen een lensfout weergeven. Verwijder in dat geval de geheugenkaart en plaats nieuwe batterijen. Plaats vervolgens de geheugenkaart en schakel deze in.
  4. Om zand of gruis te verwijderen dat zich in de buurt van de lens heeft verzameld, blaast u perslucht rond de lopen. Je kunt ook een föhn zonder warmte gebruiken om lucht te blazen. Als het blazen van lucht niet helpt, kunt u ook een dun stuk papier gebruiken om stofdeeltjes te verwijderen.
  5. Als je de camera niet hebt laten vallen of als je geen schade ziet, ga dan naar de website van de camerafabrikant en zoek hulp voor je cameramodel. Mogelijk vindt u enkele handige oplossingen of vindt u zelfs enkele firmware-updates die nuttig kunnen zijn.
  6. Gebruik een tafel en plaats je camera op zijn achterkant. Houd de aan / uit-knop samen met de sluiterknop ingedrukt. Het idee achter deze oplossing is dat de camera zal proberen scherp te stellen terwijl de lens uitgeschoven is en probeert de lens en alles weer op zijn plaats te zetten.
  7. Als je het menu van de camera kunt openen nadat je de foutmelding hebt gezien, voer dan een fabrieksreset uit om je camera terug te zetten naar de oorspronkelijke staat.

We hopen dat een van deze oplossingen u helpt reparatie digitale camera lens fout. Maar wees voorzichtig bij het uitvoeren van sommige oplossingen, zoals het reinigen van de lenzen, aangezien dit uw lens / camera kan beschadigen als u niet voorzichtig genoeg bent. Dit zou ook worden weerspiegeld in de video's die u op camera's hebt opgeslagen. Als je zulke corrupte video's hebt, zal Remo Repair MOV je helpen de corrupte video te repareren.

Reparatie problemen met MPEG4-, MP4- en MOV-bestanden

Als u merkt dat sommige video's in uw camera niet worden afgespeeld, is dit waarschijnlijk te wijten aan corruptie in het videobestand. Om dit probleem op te lossen, kunt u gebruik maken van een tool genaamd Remo Repair MOV. Zijn geavanceerde reparatietechniek is in staat reparatie corrupte MPEG4, MP4- en MOV-video's. Als u iemand bent die problemen ondervindt met uw MPEG-bestanden of MOV-bestanden, download dan een proefversie van Remo Repair MOV en repareer uw bestand gratis!

About the Author: Remo Software