Repareren Regelmatige Audio/Video problemen

De toenemende praktijk van videobellen en internetbellen heeft geleid tot een behoefte aan een hogere gegevensoverdrachtsnelheid. Enkele van de belangrijkste commerciële praktijken omvatten een aantal internetbellen en videoconferenties. Om het naar huis te brengen, zijn we het nu begonnen als een algemene roeping en daarom gaf internet bellen de voorkeur boven conventioneel bellen. Vaak zijn er tijdens internetoproepen een aantal problemen met betrekking tot audio- en videotransmissie. U zou een plan moeten hebben om algemene audio- / videoproblemen op te lossen.

Om te weten hoe u enkele van de meest voorkomende audio- / videoproblemen kunt oplossen, leest u dit artikel verder.

1 Controleer de bandbreedtevereiste door de snelheid te testen.

2 Voer ook de Opentok-connectiviteitstest en WebRTC-controle uit, aangezien dit onderliggende componenten zijn.

3 Zorg ervoor dat Google Chrome, Microsoft Internet Explorer en Mozilla Firefox up-to-date zijn.

4 Zorg ervoor dat u de juiste webcamera en microfoon selecteert.

Ervoor zorgen dat alle bovengenoemde punten voldoende zijn, omdat elk van deze punten van invloed kan zijn op de audio- / videokwaliteit. Lees verder om meer te weten.

1. Video bevriezen of audio vertraging:

Het is bekend dat internetbandbreedtesnelheid de audio- en videokwaliteit beïnvloedt. Als je dit alles wilt toevoegen als je aan het downloaden of streamt tijdens een videogesprek, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden.

(i) Een bekabelde verbinding wordt aanbevolen in plaats van Wi-Fi, vooral als u in videochat zit.

(ii) De verbinding van andere deelnemers en meer het aantal mensen, dan is het alleen belangrijk om te testen op een lagere snelheid.

2. Een echo of andere audio terugkoppeling:

Telkens wanneer uw microfoon geluiden uit de kamer oppikt, creëert dit een feedbacklus. Zorg er dus voor dat elke deelnemer een koptelefoon gebruikt of een headset heeft, zodat deze niet terugkeert.

3. Audio en video zijn niet synchroon:

Dit is waar bijvoorbeeld het geluid gedurende 60 seconden is en de video slechts 40 seconden duurt. Dan zijn je audio en video niet gesynchroniseerd. De enige andere plaats waar men in het algemeen last heeft van audio- en video-synchronisatieproblemen is met hun mp4. Lees dit artikel om precies te weten hoe u dit moet doen repareren mp4 audio video sync problemen. De stapsgewijze handleiding zal zeker van nut zijn.

Samen met dit zijn de andere soortgelijke problemen, u belt maar u kunt niemand anders horen praten.

Het andere veel voorkomende probleem is dat je anderen kunt horen, maar niemand kan je horen. Over het algemeen, als je zoiets tegenkomt, weet dat het gerelateerd is aan je microfoon. Zorg er dus voor dat je je microfoon grondig controleert en test.

4. Installeer ontbrekende plugins:

Soms, ook al heb je de juiste videospeler geïnstalleerd om video’s en audiobestanden af te spelen, maar mis je mogelijk de vereiste plug-ins, vooral als het medium al in de webpagina is opgelost.

Wanneer er een ontbrekende plug-in is, ziet u een bericht waarin wordt aangegeven dat de inhoud moet worden vervangen. Als zoiets zich voordoet, is “plug-in vereist bij het weergeven van deze inhoud”. Dit bericht laat duidelijk zien dat de ontbrekende plug-in niet op uw systeem is geïnstalleerd. Als er geen link beschikbaar is om de vereiste plug-in te downloaden, is de andere optie om de benodigde plug-in handmatig te installeren.

 

Repareren Regelmatige Audio/Video problemen was last modified: December 9th, 2019 by Remo Software

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*