Repareren Beschadigde SD Kaart

Een SD-kaart wordt niet alleen gebruikt om foto’s, video’s of documenten op te slaan op apparaten zoals een digitale camera, camcorder, Android-telefoon, CCTV, DSLR of drone, maar wordt ook gebruikt als middel om een back-up te maken van belangrijke bestanden. Ongeacht hoe belangrijk een SD-kaart voor u is; het is vatbaar voor corruptie of schade.

Beschadiging van de SD-kaart is een abnormaal scenario waarbij u geen toegang hebt tot uw SD-kaart of de bestanden die erop zijn opgeslagen. Dit gebeurt vaak op alle vormfactoren van de SD-kaart, zoals micro SD-kaart, SDHC, SDXC, MMC-kaart, enz.

In sommige gevallen wordt uw SD-kaart echter, vanwege de hoge ernst van de beschadiging van de geheugenkaart, niet gedetecteerd of niet geformatteerd op Windows en Mac. Bovendien kan beschadiging van de geheugenkaart er ook toe leiden dat enkele van uw belangrijke bestanden verloren gaan.

De methoden om bestanden van corrupte SD-kaarten te herstellen en te herstellen, zijn afhankelijk van de ernst van de beschadiging of beschadiging van de SD-kaart. Om uw werk echter gemakkelijker te maken, bevat dit artikel een volledige lijst met relevante en bewezen technieken reparatie beschadigde SD kaart veilig samen met het herstellen van SD-kaartbestanden met behulp van Remo Recover-software.

Maak gebruik van Remo Recover om gemakkelijk gegevensherstel op de SD-kaart uit te voeren. Deze tool werkt met een gebruiksvriendelijke interface om verloren of verwijderde bestanden te herstellen van een geheugenkaart, micro SD-kaart, externe harde schijf of SSD die corrupt, beschadigd, geformatteerd, enz. Zijn.  

free-download-for-win free-download-for-mac

Remo Corrupt Memory Card Recovery review

Reparatie en Herstellen Beschadigde SD Kaart | Deskundige Gids

 1. Tekenen van beschadiging van de SD-kaart.
 2. Redenen voor beschadiging of beschadiging van de SD-kaart.
 3. Methoden om een beschadigde SD-kaart te repareren.
 4. Herstel gegevens van een corrupte of beschadigde SD-kaart.
 5. Tips van experts om beschadiging van de geheugenkaart te voorkomen.

Wat Gebeurt er als Mijn SD Kaart Beschadigd of Corrupt is?

Als uw SD-kaart corrupt of beschadigd is, kunt u ten minste een van de volgende symptomen ervaren.

1.       SD kaart wordt niet herkend/ verschijnt op Windows of Mac. 2.       SD kaart onleesbaar aan de telefoon/ PC. 3.       SD kaart kan niet geformatteerd worden op Windows of een ander apparaat.
4.       Micro/ SD kaart geen bestanden tonen erop opgeslagen. 5.       De geheugenkaart zegt vol of leeg. 6.       Uw geheugenkaart wordt leeg.
7.       De geheugenkaart werkt niet correct. 8.       Geheugen met niet-geformatteerde fout. 9.       Foto’s kunnen niet worden verwijderd van een SD-kaart, enz.

Notitie: Het wordt aanbevolen om uw SD-kaart niet langer te gebruiken zodra u een geheugenkaartfout tegenkomt. En probeer er eerst een back-up van te maken van al uw belangrijke foto’s. Op deze manier kunt u gemakkelijk verdere schade aan uw SD-kaart en zijn gegevens voorkomen.

In sommige gevallen denkt u misschien dat uw SD-kaart beschadigd is omdat de SD-kaart niet goed werkt of omdat SD-kaartbestanden niet toegankelijk zijn, maar dit kan ook de volgende redenen hebben.

 1. Micro- / SD-kaart is vuil
 2. SD-kaart is niet correct geplaatst.
 3. Een geheugenkaartlezer werkt niet.
 4. USB-kabels zijn losjes aangesloten.
 5. SD-kaart is beveiligd tegen schrijven.

Waarom is Mijn SD Kaart Beschadigd?

Er zijn verschillende redenen waarom uw SD-kaart corrupt of beschadigd is. Meestal is een beschadiging van een SD-kaart het gevolg van menselijke fouten of vergissingen. En deze redenen voor beschadiging van de geheugenkaart kunnen worden vermeden als u zich bewust bent van de scenario’s die uw werkende SD-kaart in een corrupte SD-kaart kunnen veranderen.

Vind hier de meest voorkomende fouten of scenario’s die uw SD-kaart corrupt maken.

 1. De geheugenkaart op onjuiste wijze uit de camera, mobiele telefoon, Windows, Mac of andere apparaten verwijderen.
 2. De camera uitschakelen terwijl de SD-kaart nog bezig is met schrijven.
 3. Foto’s maken, zelfs als de batterij bijna leeg is of bijna leeg is.
 4. De SD-kaart loskoppelen terwijl de foto’s nog naar Windows of Mac worden overgebracht.
 5. SD-kaart verbinden met ernstig virus-geïnfecteerde apparaten.
 6. Onderbrekingen tijdens het formatteren van een SD-kaart.
 7. Een SD-kaart niet formatteren voordat u deze op een nieuw apparaat of camera gebruikt.
 8. Fysieke schade of fabricagefouten.

Hoe Repareren Beschadigde SD Kaart?

Maak gebruik van de volgende beproefde methoden die volledig veilig en betrouwbaar zijn repareren beschadigde SD kaart, micro sd-kaart, sdhc / sdxc-kaart gratis.

1)      Maak bestanden van de SD-kaart zichtbaar

Het plaatsen van een SD-kaart in met een virus geïnfecteerde apparaten of onderbrekingen tijdens het overbrengen van bestanden vanaf een SD-kaart kan niet alleen uw geheugenkaart beschadigen, maar ook belangrijke foto’s die erop zijn opgeslagen, verbergen. Volg de onderstaande stappen om de ontbrekende bestanden van de corrupte SD-kaart zichtbaar te maken.

 • Verbind uw corrupte SD met Windows.
 • Open uw corrupte SD-kaartstation dat leeg is of ontbrekende foto’s vertoont.
 • Klik op de View tabblad en selecteer het Hidden items

Als u verborgen of ontbrekende bestanden van een corrupte SD-kaart niet kunt herstellen door ze zichtbaar te maken, probeert u de volgende methode.

2)      Voer chkdsk / Command prompt uit

Het is zeer bewezen dat de cmd-methode de ontoegankelijke of onleesbare problemen van de SD-kaart op een Android-telefoon, Windows of Mac oplost. Met behulp van deze methode kunt u eenvoudig een corrupte SD-kaart repareren en herstellen zonder te formatteren.

fix corrupt SD card using command prompt

 • Verbind uw beschadigde of beschadigde SD-kaart met uw Windows 10 of andere versies van pc.
 • Type cmd in het zoekvak van Windows.
 • Right-click de opdrachtprompt en selecteer Run as administrator.
 • Type chkdsk G: /fen raak Enter.

Notitie: Vervang G door uw corrupte geheugenkaartletter.

Als deze methode de beschadiging van uw SD-kaart niet oplost, kan dit te wijten zijn aan de hoge ernst van de geheugenkaartschade, die kan worden opgelost met de volgende techniek.

3)      Gebruik het hulpprogramma voor foutcontrole

Het bestandssysteem op een opslagstation helpt te begrijpen waar en hoe de bestanden worden opgeslagen. Als het bestandssysteem van de SD-kaart beschadigd is, gaan al uw bestanden die erop zijn opgeslagen, verloren. De volgende methode helpt u bij het repareren van het corrupte SD-kaartbestandssysteem om de verloren gegevens ervan te herstellen.

 • Verbind uw corrupte SD-kaart met uw Windows-pc.
 • Open Windows Verkenner door op te drukken Windows key + E op uw toetsenbord in een keer.
 • Zoek en Right-click op uw corrupte SD-kaart die moet worden gerepareerd.
 • Klik op het Propertiesoptie en selecteer vervolgens het Tools 
 • Klik nu op het Check 
 • Klik nu op het Repair Driveoptie om te beginnen met het repareren van uw corrupte SD-kaart.
 • Zodra het herstelproces van de corrupte SD-kaart is voltooid, krijgt u een pop-upbericht met de tekst Your drive was successfully repaired.

Deze methode is alleen nuttig om fouten in het bestandssysteem van de geheugenkaart te herstellen. Als u echter een SD-kaart wilt repareren die niet wordt herkend of beschadigd, gaat u verder met de volgende methoden.

4)      Wijs een nieuwe letter toe aan de beschadigde SD-kaart

De SD-kaart leest niet of wordt niet herkend, kan te wijten zijn aan conflicterende letters van het opslagstation. Als de stationsletter van uw SD-kaart dezelfde letter heeft als een van de bestaande stationsletters, verschijnen er foutmeldingen. Om dit probleem met de SD-kaart op te lossen, moet u een nieuwe of andere letter aan uw SD-kaart toewijzen.

 • Sluit de beschadigde of ontoegankelijke SD-kaart aan op uw Windows 10.
 • Druk de Windows key + R.
 • Type mscin het vak Openen van een venster Uitvoeren en klik op OK.
 • Hiermee wordt Schijfbeheer geopend, right-click het corrupte SD-kaartstation om een nieuwe letter toe te wijzen.
 • Selecteer de Change drive letter and paths
 • Klik nu Change knop en wijs een nieuwe letter toe aan uw corrupte SD-kaart door op de vervolgkeuzelijst te klikken Assign following drive letter.
 • Klik nu OKom te bevestigen.
 • Start uw Windows-computer opnieuw op om zonder conflicten of fouten toegang te krijgen tot uw SD-kaart.

Als u de beschadiging van de SD-kaart niet kunt oplossen, zelfs niet nadat u de stationsletter hebt gewijzigd, kan dit te wijten zijn aan een verouderd SD-kaartstuurprogramma. Hieronder vindt u de gemakkelijkste manier om het SD-kaartstuurprogramma op uw Windows-computer opnieuw te installeren of bij te werken.

5)      Installeer het SD-kaartstuurprogramma opnieuw op Windows 10

Een verouderd SD-kaartstuurprogramma zorgt er niet alleen voor dat uw SD-kaartbestanden niet leesbaar zijn, maar kan er ook voor zorgen dat uw SD-kaart niet wordt weergegeven in Windows Verkenner. Mogelijk vindt u uw SD-kaart echter op Schijfbeheer. Werk het SD-kaartstuurprogramma bij of installeer het opnieuw op uw Windows-computer om uw SD-kaart en de bijbehorende bestanden toegankelijk te maken.

 1. Type Device Managerin het zoekvak van Windows en Open 

update SD card driver to fix corrupt SD card using Device manager

 1. Vouw onder Apparaatbeheer-venster uit Disk drives.
 2. Right-click op de corrupte SD-kaart die moet worden vastgesteld en klik op de Uninstall device 

Reinstall SD card driver to repair SD card corruption

 1. Werp nu uw SD-kaart uit uw pc en Restart 
 2. Plaats uw SD-kaart opnieuw om deze probleemloos te gebruiken.

6)      Gebruik Windows Troubleshooter

Als het probleem betrekking heeft op Windows-hardware en -apparaten, kan de SD-kaart die niet werkt, worden opgelost met behulp van de onderstaande stappen.

 • Verbind uw SD-kaart met de pc.
 • Open Windows-instellingen door op te drukken Window key + I
 • Selecteer Update & Securityen klik Troubleshoot 
 • Zoek en klik op het Hardware and Devicesen klik Run the troubleshooter 
 • Zodra de probleemoplossing van Windows is uitgevoerd, Restart uw computer en gebruik de SD-kaart zonder enige corruptie.

7)      Voer Diskpart uit in CMD

Een geheugenkaart met een alleen-lezen fout kan zijn wanneer deze tegen schrijven is beveiligd of is vergrendeld. Als u de schuifregelaar van de SD-kaart omlaag beweegt om de positie te ontgrendelen, kan deze worden ontgrendeld. Om het probleem met de schrijfbeveiliging van de geheugenkaart op te lossen, moet u de hieronder beproefde methode volgen.

 • Verbind uw corrupte SD-kaart die niet leest naar uw Windows-systeem.
 • Druk de Windows sleutel en type cmd in het zoekvak van Windows.
 • Open de opdrachtprompt als beheerder.
 • Type diskpart en druk op Enter.
 • Type list volume, alle aangesloten uw aangesloten schijven samen met de corrupte SD-kaart worden weergegeven.
 • Type select volume 1.

Notitie: Vervang 1 door uw corrupte SD-kaartstationnummer.

 • Type attributes disk clear read onlyen raak Enter.
 • Start uw Windows opnieuw op en sluit uw SD-kaart opnieuw aan om deze probleemloos te gebruiken.

8)      Formatteer de beschadigde SD-kaart

Door de corrupte of beschadigde SD-kaart te formatteren, wordt uw SD-kaart niet alleen malwarevrij gemaakt, maar worden ook de bestanden die erop zijn opgeslagen permanent verwijderd. Het wordt ten zeerste aanbevolen om een back-up te maken van uw SD-kaartgegevens voordat u deze formatteert om een scenario voor gegevensverlies te voorkomen. Als u geen toegang hebt tot uw micro- / geheugenkaartstation om er gegevens van te herstellen, kunt u naar methode 10 gaan om uw bestanden van de beschadigde SD-kaart te herstellen voordat u deze formatteert.

 • Verbind uw corrupte SD-kaart met Windows.
 • Open My Computer/ This PC.
 • Right-click op je corrupte SD-kaart onder Devices and drivesen selecteer het Format 
 • Klik onder het Formaat-venster op het File System En selecteer een optie op basis van uw behoefte. (NTFS, FAT32, exFAT)
 • Selecteer de Quick Formatoptie en klik Start.

Als u uw corrupte SD-kaart niet met deze methode kunt formatteren, gaat u naar de onderstaande methode om deze met geweld gratis te formatteren.

9)      Forceer corrupte SD-kaart om te formatteren

Opgemerkt wordt dat als uw SD-kaart ernstig beschadigd raakt of niet zichtbaar is in Windows Verkenner, het formatteren met de normale methode niet zal werken. Volg deze methode om de geheugenkaart krachtig te formatteren. Deze methode resulteert in ernstig gegevensverlies, dus zorg ervoor dat u een back-up van uw SD-kaartgegevens hebt. Zo niet, maak dan gebruik van Remo SD kaart herstel software.

 • Druk de Windows knop en type cmd.
 • Open de opdrachtprompt met Run as Administrator.
 • Type: diskpart in het opdrachtpromptvenster.
 • Type: list disken raak Enter
 • Type: select disk 1en raak Enter

Notitie: Vervang 1 door de beschadigde stationsletter van de geheugenkaart.

 • Type: clean en raak Enter.
 • Type: create partition primaryen raak Enter.
 • Type: select disk 1en raak Enter.

Notitie: Vervang 1 opnieuw door uw corrupte of beschadigde schijfnummer van de SD-kaart.

 • Type: active om de SD-kaartpartitie te activeren.
 • Type: format fs = NTFSof format fs = fat32 en raak Enter.
 • Type: assign letter = F
 • Hierna, type exit om het proces te voltooien

Herstel gegevens van een beschadigde SD-kaart

10)   Herstel gegevens van een corrupte SD-kaart

Gebruik Remo SD Card Recovery, een prominente tool om bestanden van alle merken SD-kaarten te herstellen. Deze tool werkt met geavanceerde algoritmen om meer dan 300 bestandsindelingen zoals foto’s, onbewerkte afbeeldingen, video’s, documenten, Office-bestanden en nog veel meer te scannen en te herstellen met eenvoudige klikken. Bovendien kan deze beschadigde SD-kaarthersteltool ook verwijderde en ontbrekende bestanden herstellen van een geformatteerde, beschadigde, niet-herkende en onleesbare SD-kaart.

free-download-for-win free-download-for-mac

 • Download en installeerRemo Recover software om bestanden te herstellen van een corrupte SD-kaart.
 • Sluit een corrupte of beschadigde SD-kaart aan op uw systeem.
 • Start Remo SD-kaartherstelprogramma en selecteer het Recover Partitions 

recover files from corrupt SD card

 • Selecteer het corrupte SD-kaartstation om er gegevens van te herstellen.
 • Klik nu op het Scan knop om bestanden te herstellen van corrupte SD-kaart.

recovering files from corrupted SD card

 • Kort nadat het scanproces is voltooid, worden al uw bestanden van de corrupte of beschadigde SD-kaart weergegeven in Data View en File Type View 

corrupted SD card recovery

 • Selecteer de geheugenkaartbestanden die u terug wilt halen en klik op het Save knop om ze op de door u gewenste locatie te herstellen.

Tips van Experts om Beschadiging van de SD Kaart te Voorkomen

 1. Verwijder de SD-kaart altijd veilig uit een Android-telefoon, camera, pc, Mac of een ander apparaat.
 2. Sluit uw geheugenkaart niet aan op apparaten met een ernstig virusinfectie.
 3. Verwijder of ontkoppel de micro- / SD-kaart niet tijdens het lezen, schrijven of overbrengen van bestanden erop.
 4. Gebruik uw digitale camera niet als de batterij bijna leeg is, om te voorkomen dat er bestanden op de geheugenkaart van de camera ontbreken.
 5. Het wordt aanbevolen om gebruik te maken van betrouwbaar software voor gegevensherstelom verwijderde bestanden van SD-kaarten te herstellen. Dit zal u helpen om beschadiging van de SD-kaartgegevens te voorkomen.
 6. Stel uw SD-kaart niet bloot aan abnormale temperaturen en stof.
 7. Zorg voor wat vrije ruimte op uw geheugenkaart.
 8. Het wordt ten zeerste aanbevolen om een nieuwe SD-kaart te formatteren voordat u deze gebruikt.
Repareren Beschadigde SD Kaart was last modified: maart 31st, 2021 by Remo Software

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*