3 Manieren te Repareren “flash drive wordt niet herkend” Probleem op Mac en Windows

Af en toe moet je het foutbericht ‘flashdrive niet herkend’ in het systeemvak zien verschijnen. Dit probleem treedt meestal op wanneer we een extern apparaat op de computer aansluiten en het besturingssysteem het niet kan herkennen of kan lezen. Dit betekent niet dat de schijf defect is of schadelijk is. Dit is een van de algemene problemen bij het aansluiten van een extern apparaat op uw computer. Het wordt tijd dat we diep graven en het probleem met ‘flashdrive niet herkend’ oplossen en deze storing elimineren.

Dit probleem kan zich zowel op Windows- als Mac-systemen voordoen. Dit kan een eerste aanwijzing zijn voor de beschadiging van uw flashstation of bepaalde gegevens daarin. Soms wordt het een pijn foto’s terughalen van corrupte flash drive als het probleem ernstig is. Het elimineren van de kleine fouten kan u behoeden voor een groot verlies van gegevens.

Er zijn verschillende manieren om dit probleem zowel in Windows als Mac aan te pakken. Ik zal je een paar stappen voor probleemoplossing uitleggen om dit probleem op te lossen.

Terwijl u het apparaat aansluit, verschijnt een bericht met de melding “Een van de USB-apparaten die op deze computer zijn aangesloten niet goed werkt” met het bericht “Flashdrive niet herkend”.

Laten we het probleem met Flash Drive niet herkennen op 3 verschillende manieren voor zowel Windows- als Mac-systemen;

Repareren “flash drive wordt niet herkend” Probleem op Windows

Methode 1: Scan het flash-station voor problemen

Elke computer heeft een ingebouwde modus voor het scannen van elke aangesloten USB-schijf. U kunt deze methode gebruiken om fouten in de verbinding of op het apparaat te achterhalen.

1 – Sluit het USB-station op de computer aan

2 – Ga naar Deze pc (Mijn computer voor eerdere versies) en klik met de rechtermuisknop op het flashstation en ga naar Eigenschappen.

3 – Open het tabblad Tool en klik op Nu controleren

4 – Het scanresultaat wordt na enige tijd weergegeven.

Hiermee wordt gescand en worden de resultaten weergegeven voor eventuele problemen met uw apparaat. U kunt de problemen verder oplossen of een extern element gebruiken om problemen op te lossen.

Methode 2: Flash Drive opnieuw formatteren

Deze methode kan in sommige gevallen zeer effectief blijken te zijn. Er zijn veel flashstations die in bepaalde gevallen een positief resultaat kunnen geven. Volg hiervoor de instructies om dit te doen;

1 – Klik met de rechtermuisknop op het flashstationpictogram en klik op Formatteren; dit opent het formatteervenster.

2 – Ga naar het bestandssysteem.

3 – Wissel tussen NTFS en FAT32 en klik op Start

Dit zal uw flash-drive opnieuw formatteren en het kan u helpen om het niet-herkende probleem van de flashdrive te elimineren

Methode 3: Stuurprogramma bijwerken

Om het stuurprogramma bij te werken, moet je naar het venster Apparaatbeheer gaan. Houd er rekening mee dat u over de beheerdersrechten beschikt om de systeeminstellingen te gebruiken en te wijzigen.

1 – Open de opdracht Uitvoeren en typ devmgmt.msc en klik op OK om het tabblad Apparaatbeheer te openen.

2 – Ga naar de vervolgkeuzelijst Universal Serial Bus Controller

3 – Selecteer Generic USB Hub in de vervolgkeuzelijst en klik er met de rechtermuisknop op

4 – Selecteer de optie Stuurprogramma-update bijwerken

In deze stap wordt uw stuurprogrammasoftware bijgewerkt en wordt het probleem van de Flash Drive niet herkend in de computer opgelost.

Repareren “flash drive wordt niet herkend” Probleem op Mac

Als u een Mac-gebruiker bent en hetzelfde probleem met uw systeem ondervindt, zijn hier enkele methoden om dit probleem te verhelpen. Ik zal u door 3 methoden leiden om het probleem met Flash Drive Not Recognized op te lossen en op te lossen.

Methode 1: Sluit de USB-stick handmatig aan

Om dit uit te voeren, selecteert u eerst een poort om de USB-flashdrive aan te sluiten.

1 – Ga naar Programma’s en klik op Hulpprogramma’s

2 – Selecteer “Vraag me wat te doen” in het pop-upvenster Apparaten

3 – Ga naar Apparaten en klik op Externe apparaten.

U kunt de Unrecognizable-flashdrive handmatig met deze methode verbinden. Het kan het foutbericht dat u eerder ontving, verwijderen.

Methode 2: PRAM Repareren

Om deze probleemoplossing uit te voeren, moet u het PRAM opnieuw afstemmen.

1 – Schakel de Mac uit

2 – Druk op de Power-knop en houd Command + Option ingedrukt, samen met P + R terwijl het systeem start.

3 – Laat de knoppen los zodra het systeem opstart.

Methode 3: Schijf Formatteren

Met deze methode wordt het probleem opgelost nadat de drive is geformatteerd en opnieuw met het systeem is verbonden. Om dit te doen, zijn hier de stappen;

1 – Druk op Command + spatiebalk en sluit het flashstation aan.

2 – Open Applicatie en klik op Schijfhulpprogrammaoptie

3 – Selecteer de flashdrive in het linkerdeelvenster.

4 – Klik op de knop Wissen om het proces te voltooien

Hiermee wordt uw probleem opgelost, kunt u de flashdrive opnieuw aansluiten op uw computer en deze gebruiken zonder het foutbericht.

Het probleem met de niet-herkende Flash Drive is een gebruikelijk probleem bij veel computers, maar het kan eenvoudig worden opgelost met een van de gegeven methoden voor probleemoplossing. Het formatteren van het flashstation zal resulteren in het verwijderen van alle bestanden in dat station. Zorg er dus voor dat u alle belangrijke documenten, foto’s, video’s enz. Van de drive terughaalt voordat u problemen oplost.

 

3 Manieren te Repareren “flash drive wordt niet herkend” Probleem op Mac en Windows was last modified: December 6th, 2019 by Remo Software

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*