Repareren Harde Schijf Foutcode 2000 0142

Het is de productiviteit van de computer die ervoor zorgt dat u al het werk soepel uitvoert. Het is een van de grote voordelen, maar als de computers of hun harde schijven het begeven, lijken ze niets meer dan een stomme doos!

Het ervaren van een foutcode zoals Hard Drive Failure: 2000 0142 geeft aan dat er iets mis is met de harde schijf van uw computer. Dit kan te wijten zijn aan een CPU-storing, een crash van het besturingssysteem, een harde schijf die niet slaagt voor een zelftest en vele andere.

Een harde-schijffout klinkt echter als iets dat niet kan worden opgelost, maar het kan u een diagnostische hint geven om het probleem op te lossen! Als de harde schijf nog steeds onder de garantie valt, belt u gewoon de fabrikant of kiest u voor service op locatie en laat u deze vervangen. Voordat u doorgaat met die stap, kan het echter zijn dat u IDE- of SATA-kabels vervangt en de harde schijf op een ander systeem aansluit repareren harde schijf foutcode 2000 0142 hoewel het gewoon een andere oplossing is.

Methode #1: Voer de S.M.A.R.T Toets uit

Sommige pc- / laptopfabrikanten bieden diagnostische hulpprogramma’s voor het opstarten en methoden die helpen bij reparatie harde schijf foutcode 2000 0142. Op het eerste, run S.M.A.R.T (Technologie voor zelfcontrole, analyse en rapportage) toets op de harde schijf om een aantal elementaire bewakingsanalyses uit te voeren en om de mogelijke reden voor het falen van de harde schijf te detecteren.

Hoe doe je de S.M.A.R.T toets?

Start uw pc / laptop opnieuw op en open het BIOS Setup-hulpprogramma. Voor Windows Vista of later drukt u herhaaldelijk op de F12-toets terwijl uw systeem opstart. Druk voor Windows XP of eerder herhaaldelijk op de F1-toets om BIOS Setup Utility te openen.:

Stap #1: Start uw pc / laptop opnieuw op en open het BIOS Setup-hulpprogramma. Voor Windows Vista of later drukt u herhaaldelijk op de F12-toets terwijl uw systeem opstart. Druk voor Windows XP of eerder herhaaldelijk op de F1-toets om BIOS Setup Utility te openen.

Stap #2: Kies de betrokken harde schijf en druk op Enter. Selecteer SMART Support en druk nogmaals op Enter.

Stap #3: Selecteer uit de gegeven apparaattests een van de volgende opties:

  • SMART toestand controleren: Het controleert de status van de HDD SMART-status
  • SMART korte zelftest: Het voert een korte zelftest uit op de harde schijf
  • SMART uitgebreide zelftest: Voer een uitgebreide zelftest uit op de harde schijf

Stap #4: Zodra de test is voltooid, drukt u op Esc sleutel.

Methode #2: Hoe Repareren Harde Schijf Foutcode 2000 0142 met Ingebouwde en Online Diagnostiek – PSA- of ePSA Foutcodes

Fout 0142 op de harde schijf komt vooral veel voor bij bedrijven als Dell, die soms unieke en eigen hardware in de computer gebruiken. Het helpt hen bij het diagnosticeren van betere problemen in verband met deze hardware. En dat is wat er gebeurde met de foutcode 2000 0142. Dit is uniek voor de computer van Dell.

Het bedrijf Dell biedt echter ingebouwde en online diagnostische tools, namelijk – PSA (Dell Systeembeoordeling vóór het opstarten) en Verbeterde systeembeoordeling vóór het opstarten (ePSA) diagnostiek. En hier zijn de stappen om ingebouwde en online diagnostiek in te voeren.

Stap #1: Start uw Dell opnieuw op en druk herhaaldelijk op F12 naar invoeren One-time Boot Menu en kies Diagnostics. Volg de instructies op het scherm om het proces te voltooien. Als de test mislukt, noteer dan de validatie- en foutcode.

Stap #2:  Blader naar de Dell Support site, voer uw servicetag in en klik op Verzenden en diagnose (online diagnostiek).

Methode #3: Voer Support Assist uit en Controleer op Hardware of Software Problemen:

  • Rennen Dell Support Assist toepassing, selecteert Hardware Checkup
  • Uit de gegeven diagnostische tests, rennen Default, Stress or Scan a Specific Device diagnostische toets

Notitie: Als Support Assist niet vooraf is geïnstalleerd, download het dan voor uw pc’s en laptops vanaf de officiële site

Als uw pc / laptop onder de hardwaregarantie valt, neem dan contact op met Dell Support. Voordat u de fout 0142 oplost, moet u bovendien een back-up maken van al uw belangrijke gegevens, aangezien de kans groot is dat het proces deze wegvaagt. Als er echter geen back-up is, kunt u kiezen voor software voor gegevensherstel om uw gegevens van de harde schijf op te halen. Remo Hard Drive Recovery is een gemakkelijk te gebruiken software gegevens van harde schijf terughalen zelfs als ze niet worden gedetecteerd. Het is betrouwbaar, 100% veilig in gebruik en biedt een eenvoudig herstelproces.

Als niets werkt, vervangt u gewoon de getroffen harde schijf door de nieuwe en herstelt u al uw gegevens.

Repareren Harde Schijf Foutcode 2000 0142 was last modified: mei 6th, 2021 by Remo Software

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*