Repareren Outlook Fout 0x8004210a

7 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Krijgt u Outlook Error 0x8004210A tijdens het verzenden van e-mails via Outlook? Dit zijn enkele veelvoorkomende Outlook-fouten waarvan de verzend-ontvangstfout uniek is. In dit artikel leert u hoe u Outlook-fout 0x8004210A kunt oplossen, maar laat ons eerst weten waar deze e-mailfout 0x8004210a over gaat.

Wat betekent fout 0x8004210A??

Fout 0x8004210A verschijnt meestal wanneer u de neiging heeft om e-mails te verzenden of ontvangen met Outlook als e-mailclient. Deze e-mailfout 0x8004210A verwijst naar een time-out tijdens het wachten op een reactie van de ontvangende server wanneer u e-mails probeert te verzenden of de neiging heeft om e-mails te ontvangen van een ontvanger.Wat betekent fout ?

Hoe Repareren Outlook Fout 0x8004210a?

Er zijn hieronder meerdere methoden die u gemakkelijk kunt gebruiken reparatie Outlook fout 0x8004210a.

Methode 1: Controleer uw internetverbinding

Controleer gewoon of uw pc toegang heeft tot een actieve internetverbinding. Er kan een situatie zijn waarin iemand geen e-mails kan verzenden of ontvangen vanwege internetverontwaardiging en deze fout "time-out voor bewerking in afwachting van antwoord" krijgt. U kunt dit oplossen door uw router opnieuw in te stellen of door te verwijzen naar traag internet repareren voor meer informatie.

Methode 2: Verdachte of spam-e-mails uit uw mailbox verwijderen

Er is een kans dat deze verdachte of spammails kunnen leiden tot corruptie van Outlook. Het wordt aanbevolen om die verdachte of spam-e-mails met regelmatige tussenpozen te verwijderen, zodat uw Outlook soepel verloopt.

Notitie: In het geval dat uw Outlook beschadigd raakt, kunt u gebruik maken van Remo PST reparatie tool die ernstig corrupte of beschadigde .pst-bestanden kan repareren en zorgt voor een veilig herstel van uw Outlook-gegevensitems.Outlook Fout 0x8004210a.

Methode 3: Verhoog het time-outinterval van de server van uw account

Er kunnen situaties zijn waarin de e-mail die u probeert te verzenden vanuit uw Outlook-mailbox langer kan duren dan normaal. Standaard is het time-outinterval in Outlook echter ingesteld op minder dan 1 minuut, wat discrepanties kan veroorzaken bij het verzenden of ontvangen van e-mail. Daarom wordt in dergelijke gevallen aanbevolen om het time-outinterval van de server van uw account te verlengen om Outlook-fout 0x8004210a te voorkomen. Volg de onderstaande stappen om het time-outinterval van uw Outlook-account te verlengen:

Stap 1: Ga naar File menu en klik op Account Settings knop in het vervolgkeuzemenu.

Stap 2: Selecteer nu het account waarvoor u het tijdsinterval wilt verlengen en klik op Change.

Stap 3: Er verschijnt een nieuw venster. Klik op More Settings.

Stap 4: Er verschijnt een dialoogvenster. Klik op Advanced Tab en verhoog handmatig de tijd.

Methode 4: Controleer Antivirusscanner en zorg ervoor dat deze is uitgeschakeld

Zelfs na het verlengen van het time-outinterval als u geconfronteerd wordt met Outlook-fout 0x8004210a, kan dit komen door de antivirussoftware die aan Outlook is gekoppeld. Dit komt omdat elke keer dat de e-mail wordt verzonden of ontvangen vanuit uw Outlook-mailbox, antivirus de neiging heeft om de e-mail te scannen om de veiligheid te garanderen. Hierdoor kan vertraging ontstaan. Daarom wordt aanbevolen om antivirussoftware bij te werken of Antivirus tijdelijk uit te schakelen.

Methode 5: Probeer opnieuw een nieuw profiel te maken in Outlook

Zelfs na het verlengen van het time-outinterval en het uitschakelen of bijwerken van de antivirussoftware Outlook-fout 0x8004210a treedt er mogelijk een probleem op met uw Outlook-profiel. Dit probleem treedt meestal op wanneer uw Outlook is beschadigd of beschadigd. Probeer daarom een profiel in Outlook opnieuw te maken, wat een oplossing is voor de meest voorkomende Outlook-fouten. Volg de onderstaande stappen om het Outlook-profiel opnieuw te maken:

Stap 1: Dicht Outlook en navigeer naar het Control Panel.

Stap 2: Klik op Mail optie

Stap 3: Er verschijnt een pop-upvenster. Klik op Email accounts.

Stap 4: Klik nu op Remove optie om de Outlook-mail te verwijderen.

Stap 5: Selecteer Add optie om het account opnieuw toe te voegen.

Methode 6: Bestand repareren met SCANPST - "Inbox Repair Tool"

ScanPST, ook bekend als Inbox Repair-tool, kan u helpen om Outlook-fout 0x8004210a of verzenden ontvangen fout. Er is een kans dat uw Outlook-mailbox beschadigd of beschadigd is en de ScanPST Repair-tool kan beschadigingen op een laag niveau herstellen. Men kan proberen hun Outlook-inbox te repareren met behulp van de ScanPST Repair-tool. Volg de onderstaande stappen om ScanPST.exe te repareren.

Stap 1: Dicht Outlook application en navigeer naar een van de onderstaande locaties op basis van de Outlook-versie die u gebruikt:

  • Outlook 2019: C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\root\Office16
  • Outlook 2016: C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\root\Office16
  • Outlook 2013: C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office15
  • Outlook 2010: C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office14
  • Outlook 2007: C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office12

Stap 2: Klik op SCANPST.exe en selecteer vervolgens Browse.
Stap 3:
 Kiezen Outlook Data File(.pst) die u wilt scannen.
Stap 4: 
Klik op Start om het reparatieproces te starten.
Stap 5: 
Klik in het geval van fouten op het Repair optie om het te repareren.
Stap 6: Zodra het proces is beëindigd, opent u Outlook application om te controleren of het werkt of niet.

Als een Outlook-gegevensbestand ernstig beschadigd of beschadigd is, kan de ScanPST-reparatietool dergelijke fouten niet detecteren en repareren, aangezien de ScanPST-reparatietool alleen beschadigingen op laag niveau kan herstellen. Als bovengenoemde methoden niet werken, is de kans groot dat uw Outlook ernstig beschadigd of beschadigd is. U kunt de Remo PST Repair-tool gebruiken om ernstig beschadigde of beschadigde bestanden gemakkelijk te herstellen. Deze tool werkt met alle versies van Outlook en is handig wanneer uw Outlook ernstig beschadigd of beschadigd is. Download de software nu !!

Conclusie:

In dit artikel hebben we verschillende methoden besproken waarmee gebruikers Outlook-fout 0x8004210a gemakkelijk kunnen oplossen. Een beschadigd of beschadigd Outlook-bestand is echter een veelvoorkomende reden voor Outlook-fout 0x8004210a en men kan proberen het te repareren met behulp van Remo PST Repair-tool. Bij vragen kunt u contact opnemen met ons technische ondersteuningsteam, dat u graag verder helpt.

About the Author: Remo Software