Repareren Outlook Zoekopdracht Werkt niet

6 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Outlook is een applicatie die niet alleen helpt bij het openen van uw e-mails, maar ook zorgt voor uw vergaderschema's, herinneringen, contacten, takenlijst en andere belangrijke informatie. De zoekopdracht is een functie waarop u kunt rekenen om snel toegang te krijgen tot deze informatie.

Zonder zelfs maar te beseffen, worden we zo afhankelijk van Outlook-zoeken dat het erg vervelend kan worden wanneer Outlook-zoeken niet meer werkt. Zoeken kan ook stoppen met werken als Outlook zelfs stopt met indexeren. Dit kan te wijten zijn aan de defecte toepassing of het corrupte Outlook-gegevensbestand. Hier is volledige informatie over het oplossen van Hoe werkt de zoekfunctie in Outlook? kan ik niet meer zoeken in outlook

Hoe Repareren Outlook Zoekopdracht Werkt niet?

Notitie: Als je je afvraagt hoe voegen of schakel de ontbrekende Outlook zoekbalk in, Klik hier.

Om het Outlook-zoekprobleem met succes op te lossen, volgt u de gegeven oplossingen in de gegeven volgorde om uw Outlook-zoek- of indexeringsproblemen op te lossen.

Controleer de indexeringsstatus

Een reden waarom het zoekvak mogelijk niet reageert, is omdat Outlook mogelijk niet alle e-mails of items in het gegevensbestand volledig heeft geïndexeerd. Volg de onderstaande stappen om de geïndexeerde status te controleren.Outlook zoeken van werkt niet

Fix outlook indexing problem
 • Klik op de Searchtabblad in de Outlook-toepassing.
 • Selecteer de Search Toolsen klik op Indexeringsstatus in de vervolgkeuzelijst
 • Als je niet een bericht te zien waarin staat “Outlook has finished indexing all of your items. 0 items remaining to be indexed”, Wacht nog een paar minuten zodat alle items volledig zijn geïndexeerd.

Optie voor Outlook indexering inschakelen

Soms is de Outlook mogelijk verwijderd uit de lijst met indexeringsitems. Om de indexeringsoptie hier te controleren en in te schakelen, moet u dit doen.Kan niet meer zoeken in Outlook?

 • Klik op het menu Start, type Indexing Optionsin het zoekvak en selecteer de weergegeven optie.
Add MS Outlook to index list to fix search problem
 • Controleer in het dialoogvenster Indexeringsopties of de Microsoft Outlookwordt vermeld onder Index deze locaties kolom
 • Als Microsoft Outlook niet wordt vermeld, selecteert u Modify, en klik vervolgens om het selectievakje naast Microsoft Outlook in te schakelen
Add Outlook to enable outlook search function to work
 • Selecteer OK, en selecteer vervolgens Close

Herbouw de zoekindexcatalogus

Als Outlook nog steeds vastloopt bij het indexeren, is het opnieuw opbouwen van de indexcatalogus een gemakkelijke manier om dit probleem op te lossen.

 • Klik op het menu Start en type Indexing Optionsin het zoekvak
Rebuild index to fix Oultook not working problem with Advance Indexing option
 • Selecteer in het dialoogvenster Indexeringsopties Advanced
 • Selecteer in het dialoogvenster Geavanceerde opties Rebuild en selecteer OK

Controleer of de zoekservice actief is

De zoekservice is erg belangrijk om het Outlook-zoekvak goed te laten functioneren. Deze optie wordt standaard ingeschakeld. Als de zoekservice echter niet actief is, volgt u de onderstaande stappen om deze in te schakelen.Zoeken in outlook werkt niet

 • Druk op Windows+Rom de te openen Run venster
 • Type mscen klik OK.
enter service window to repair outlook search problem
 • Vind de Windows Searchoptie uit de lijst en dubbelklik erop.
choose windows search to enable outlook search function
 • Selecteer onder het Opstarttype de Automatic (Delayed Start)optie als deze niet eerder was geselecteerd.
Fix Outlook search problem by selecting Automatic start type
 • De Status van service moet blijken Runningstandaard, zo niet, klik dan op de Start knop hieronder om de service te starten.

Reparatie Outlook zoekopdracht werkt niet met inbox reparatie tool

U kunt ook het zoekprobleem tegenkomen als het Outlook-gegevensbestand beschadigd is. Dit komt omdat een beschadigd PST-bestand niet kan worden geïndexeerd. Mogelijk moet u de PST reparatie tool om de bestandscorruptie op te lossen om Outlook-zoekopdracht te gebruiken. Een ingebouwde reparatietool, SCANPST genaamd, kan worden gebruikt om het gegevensbestand te repareren. Navigeer eerst naar Scanpst locatie en voer vervolgens het programma uit

Fix Outlook search with scanpst
 • Klik na het starten van de applicatie op Browseen kies het Outlook-gegevensbestand dat moet worden gerepareerd (als je kan niet Outlook gegevensbestand zoeken, klik op de gegeven link)
 • Klik vervolgens op Start
 • Als de tool fouten heeft gedetecteerd, wordt deze weergegeven, klik op Repairom de fouten te herstellen.

In de meeste gevallen repareert ScanPST eventuele problemen met het PST-bestand. Maar de functionaliteit is beperkt tot kleine corruptie.

Als de ingebouwde reparatietool u niet helpt bij het oplossen van de zoekfout, kan de corruptie veel ernstiger zijn. Als dit niet wordt aangevinkt, kan corruptie escaleren, wat kan leiden tot het verlies van al uw belangrijke Outlook-gegevens. Een robuuste tool zoals Remo PST Repair Software repareert niet alleen het corrupte PST-bestand, maar zorgt er ook voor dat alle e-mails, instellingen en andere attributen worden hersteld met de exacte mapstructuur. Download en probeer de software nu gratis.

recover deleted files from external hard drive on Windows

reparatie outlook zoekopdracht werkt niet met Microsoft ingebouwde reparatietool

Als de bovengenoemde stappen voor probleemoplossing niet zijn gelukt, is er mogelijk een probleem met het Outlook-programma. U kunt dit probleem oplossen door Outlook te repareren met een ingebouwd reparatieprogramma.Outlook zoekfunctie werkt niet goed.

 • Open Settingsvan Start menu en selecteer Apps
 • Onder Apps & FeaturesKiezen Microsoft Office Professional en klik op Modify
Repair Outlook to fix search problem
 • Kies Snel herstellen uit de optie om Outlook te repareren
Repair outlook to fix outlook search function
 • Als uw probleem zich blijft voordoen, kiest u Online Repairom het programma te repareren

Conclusie

Als je de stappen voor probleemoplossing hebt gevolgd die in de beschrijving worden genoemd, zul je zeker repareren Outlook zoekopdracht werkt niet. Als u het probleem niet hebt kunnen oplossen, laat ons dan alstublieft uw twijfels en vragen weten in het opmerkingengedeelte hieronder.

About the Author: Remo Software