Hoe een PST-bestand repareren? Corrupt, beschadigd of werkt niet

11 minutes read

In dit artikel ontdekt u een gratis en geautomatiseerde methode om corrupte PST-bestanden (Personal Storage Table) in Microsoft Outlook eenvoudig te repareren. Als u op zoek bent naar de veiligste oplossing om problemen met PST-bestanden op te lossen, overweeg dan om Remo Repair PST te gebruiken. Deze gebruiksvriendelijke tool is compatibel met alle versies van Outlook, inclusief de nieuwste release van 2023.

Geschreven door
Bijgewerkt aan

Een PST-bestand, of persoonlijke opslagtabel, is een cruciaal onderdeel van Outlook waarin verschillende Outlook-items worden opgeslagen, zoals e-mails, evenementen, contacten, agenda's, notities, herinneringen en meer. Met PST-bestanden kunt u offline werken en wijzigingen synchroniseren met de Mail Exchange Server zodra de internetverbinding is hersteld.

PST-bestanden kunnen echter om verschillende redenen beschadigd raken, wat tot fouten kan leiden, zoals "PST is geen persoonlijk mapbestand" of "The PST file is corrupted and needs repair." Dit kan ertoe leiden dat Outlook specifieke mappen niet kan openen of e-mails kan verzenden/ontvangen.

Hoe Outlook PST-bestand te repareren?

Er zijn twee methoden om PST-bestanden te repareren, afhankelijk van de ernst van de corruptie. De eerste methode omvat het gebruik van de ingebouwde Outlook Inbox Repair-tool, bekend als ScanPST.exe, voor kleine corruptieproblemen (beperkt tot 2 GB). De tweede methode maakt gebruik van een betrouwbare PST Repair-tool, zoals Remo Repair PST, voor grotere bestanden en ernstige corruptie.

Methode 1: repareer het PST-bestand gratis

Als uw PST-bestand beschadigd of ontoegankelijk is, begin dan met het gebruik van de SCANPST hulpmiddel:

Stap 1: Lokaliseer en repareer met ScanPST

 1. Zoek het ScanPST-hulpprogramma op uw Windows-computer (Locatie van de Scan PST-tool hangt af van uw Outlook-versie).
 • Outlook 2021: C:\Program Files\Microsoft Office\root\Office16\
 • Outlook 2019: C:\Program Files\Microsoft Office\root\Office16\
 • Outlook 2016: C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\root\Office16
 • Outlook 2013: C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office15
 • Outlook 2010: C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office14
 • Outlook 2007: C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office12
 1. Open SCANPST.EXE door erop te dubbelklikken.
Scanpst-location
 1. Klik op de Browse knop om het corrupte Outlook PST-bestand te selecteren.
use-browse-option
 1. Klik Start om het scanproces te starten.
click-on-start-to-repair-pst-file
 1. Als er corruptie wordt gevonden, selecteert u "Make a backup of scanned file before repairing" voor de veiligheid.
 1. Klik Repair om te beginnen met het repareren van het PST-bestand.
click-on-repair-to-begin-process

Opmerking: ScanPST moet mogelijk meerdere keren worden uitgevoerd en kan ernstig beschadigde PST-bestanden niet repareren. Overweeg in dergelijke gevallen het gebruik van de Remo Repair PST tool.

Stap 2: herstel extra Outlook-items

Nadat u ScanPST hebt gebruikt om kleine corruptie van PST-bestanden te herstellen, kunt u ontbrekende of verwijderde items openen door deze stappen te volgen:

 1. Zoek in de mappenlijst de "Recovered Personal Folders" map gemaakt na het repareren van het PST-bestand. Het bevat standaardmappen zoals Agenda, Contacten, Verwijderde items, Inbox, Journal, Notities, Outbox, Verzonden items en Taken.
 1. Als deze herstelde mappen leeg zijn, zoek dan naar de "Lost and Found" map, die de herstelde items bevat. De herstelde items zijn echter mogelijk niet zo georganiseerd als ze oorspronkelijk waren. Om dit aan te pakken, kunt u een nieuw Outlook PST-bestand maken:

Stap 3: Maak een nieuw PST-bestand

Volg de onderstaande stappen om een nieuw PST-bestand te maken:

 • Open Outlook en ga naar File > Info.
 • Klik op Account Settings en dan Account Settings opnieuw.
access-outlook-account-seetings
 • Selecteer Data Files en klik op Toevoegen
add-repaired-pst-file
 • Blader en selecteer het gerepareerde PST-bestand.
 • Klik OK om een nieuw PST-bestand te maken.

Opmerking: Door een nieuw PST-bestand te maken, kunt u herstelde items uit de map Lost and Found naar de gewenste locatie importeren. Sleep eenvoudig de herstelde Outlook-items van verloren en gevonden of herstelde persoonlijke mappen naar de door u opgegeven locatie en verwijder de verloren en gevonden/herstelde persoonlijke mappen.

Bonus Tip: Recover Using .bak Files

Een .bak-bestand is een back-up die door SCANPST is gemaakt tijdens het herstelproces van het PST-bestand. Om extra Outlook-items te herstellen die niet alleen door ScanPST kunnen worden hersteld, volgt u deze stappen:

 1. Ga naar de PST file location en zoek de .bak bestand.
 2. Maak een copy of the .bak file.
 3. Hernoem de .bak-bestandsextensie naar .pst (e.g., hernoem Outlook.bak naar Outlook.pst).
 4. Import the .pst file naar Outlook met behulp van de import-/exportwizard.

Opmerking: In sommige gevallen werkt zelfs deze methode voor het herstellen van Outlook-items mogelijk niet effectief als de ernst van de corruptie van het PST-bestand niet meer te repareren is.

Methode 2: Repareer PST-bestand met Remo PST Repair Tool

Als uw Outlook PST-bestand ernstig beschadigd is, overweeg dan om een professionele tool zoals Remo Repair Outlook PST te gebruiken. Deze tool kan ernstig beschadigde PST-bestanden efficiënt repareren en tegelijkertijd gebruiksvriendelijk zijn.

Stappen om het PST-bestand te repareren met Remo Repair Outlook PST Tool:

 • Downloaden, installeer en start het Remo Repair PST software.
 • Kies de PST file import method op basis van uw behoeften:
  • A. Open het standaard PST-bestand
  • B. Selecteer PST-bestand handmatig
  • C. Vind al uw PST-bestanden
import-corrupt-pst-file
 • Nadat u de importmethode hebt geselecteerd, klikt u op Next.
 • Importeer uw PST-bestand voor reparatie, door de locatie op te geven of door het Browse keuze.
 • Klik op de Smart Scan optie en selecteer een bestemming om het gerepareerde PST-bestand op te slaan.
select-scan-type
 • Nadat het reparatieproces is voltooid, controleert u de bestemmingslocatie voor uw gerepareerde PST-bestand.

Bekijk de video-tutorial om het PST-bestand te repareren wanneer ScanPST mislukt:

Repareer corrupt, beschadigd of niet werkend PST-bestand met Remo Repair Outlook PST Tool

Remo PST-reparatie versus ScanPST

FeatureRemo PST RepairScanPST
ReparatievermogenUitstekende reparatiemogelijkheden, effectief voor alle niveaus van PST-bestandscorruptie.Basisreparatie voor kleine problemen, kan ernstige corruptie mogelijk niet goed aan.
Back-up makenBiedt de mogelijkheid om back-ups te maken vóór reparaties, waardoor gegevensveiligheid wordt geboden.Maakt geen automatische back-ups, vereist handmatige back-up.
Compatibiliteit met bestandsformatenCompatibel met verschillende Outlook-versies en PST-bestandsformaten.Compatibel met PST-bestanden die worden gebruikt in Microsoft Outlook.
Risico op gegevensverliesMinimaliseert gegevensverlies tijdens reparatie, maar er bestaat een risico bij ernstige corruptie.Brengt ook een risico met zich mee op gegevensverlies, vooral bij complexe problemen.
Gebruikers vriendelijkheidGebruiksvriendelijke interface met duidelijke instructies en opties.Redelijk gebruiksvriendelijk, maar mist enkele geavanceerde functies.
Geavanceerde hersteloptiesBiedt geavanceerde herstelopties, geschikt voor complexe PST-bestandsproblemen.Ontbreekt aan geavanceerde herstelfuncties en -opties.
Omgaan met ernstig corrupte PST-bestandenEffectief bij het verwerken van ernstig corrupte PST-bestanden, waardoor gegevensverlies wordt geminimaliseerd.Worstelt met ernstig corrupte bestanden en kan gegevens mogelijk niet volledig herstellen.
Vereiste technische kennisVereist technische basiskennis, maar biedt begeleiding voor gebruikers.Kan voor niet-technische gebruikers een uitdaging zijn om te lokaliseren en te gebruiken.
KostenBiedt concurrerende prijzen voor zijn functies en mogelijkheden.Gratis tool meegeleverd met Microsoft Office, zonder extra kosten.
KlantenserviceBiedt betrouwbare klantenondersteuning en hulp wanneer dat nodig is.Beperkte officiële ondersteuning, maar communityforums en bronnen beschikbaar.
Algemene beoordeling (van de 5 sterren)★★★★★
Een uitstekende keuze voor uitgebreide PST-bestandsreparatie.
★★★
Geschikt voor basisreparaties, maar kan tekortschieten bij complexe problemen.

Conclusie

Het repareren van corrupte PST-bestanden is essentieel om weer toegang te krijgen tot uw Outlook-gegevens. Hoewel de ScanPST-tool kleine problemen kan oplossen, vereist ernstige corruptie een professionele tool zoals Remo Repair PST. Door de methoden te volgen die in dit artikel worden beschreven, kunt u uw Outlook-gegevens herstellen en de toepassing zonder onderbrekingen blijven gebruiken.

Veel Gestelde Vragen

1. Waarom zou u corrupte Outlook PST-bestanden niet repareren met de ScanPST-tool?

1. Het handmatig repareren van een beschadigd PST-bestand kost tijd vanwege het langdurige proces. En in sommige gevallen moet u de inbox-reparatietool meerdere keren uitvoeren om de PST-bestandsfouten te herstellen.
2. ScanPST lost alleen problemen op die verband houden met de interne gegevensstructuren van een PST-bestand. En het kan het ernstig beschadigde of beschadigde PST-bestand niet repareren.
3. Als ScanPST tijdens het scanproces enige beschadiging in het blok van een structuur aantreft, wordt deze verwijderd. Hierdoor kunt u enkele belangrijke e-mails, gebeurtenissen of notities kwijtraken die deel uitmaakten van het corrupte of onleesbare structuurblok.
4. Het ScanPST-hulpprogramma kan de mapstructuur van het PST-bestand niet herstellen.

2. Waarom Remo Repair PST-tool de beste keuze om corrupte PST-bestanden te repareren?

1. Remo Repair PST-bestand kan eenvoudig uw corrupte Outlook-gegevensbestand (.pst) van elke grootte en met elk niveau van corruptie repareren.
2. Het gereedschap kan veilig worden gebruikt herstel verwijderde Outlook-e-mails, contacten, bijlagen, agenda's, evenementen, notities, etc. inclusief de mapstructuur en regels.
3. Het is compatibel met alle versies van Outlook, zoals Outlook 2021, 2019, 2016, 2013 en de eerdere versies ervan.
4. Het kan ook met een wachtwoord beveiligde en gecodeerde PST-bestanden repareren. En u kunt gratis een voorbeeld van het gerepareerde PST-bestand bekijken.

3. Hoe PST-bestandscorruptie te voorkomen?

1. Maak regelmatig een back-up van uw PST-bestand. Dit vermijdt het risico van corruptie of fouten in het PST-bestand. Kijk hier eens naar Remo Outlook Back-up- en migratietool, als u geïnteresseerd bent om te leren hoe u een back-up van Outlook kunt maken met behulp van een tool.
2. Sluit uw Windows-computer niet af terwijl u aan Microsoft Outlook 2019, 2016 of een andere versie werkt.
3. Sla het PST-bestand niet op een defecte netwerkschijf of server op.
4. Zorg ervoor dat de PST-bestandsgrootte de limiet niet overschrijdt.
5. Schakel Microsoft Outlook correct uit.
6. Vermijd het gebruik van irrelevante Outlook-invoegtoepassingen.
7. Vermijd plotselinge onderbrekingen tijdens het werken aan het PST-bestand.

4. Hoe importeer ik een gerepareerd PST-bestand in Outlook?

Nadat u uw corrupte PST-bestand heeft gerepareerd, volgt u de stappen om het gerepareerde PST-bestand in uw Outlook te importeren.
 
a) Open Outlook-applicatie.
b) Klik op de File tabblad.
c) Klik nu op Open & Export en selecteer vervolgens de Import/Export keuze.
d) Kies onder Wizard Importeren en exporteren Import from another program or file optie en klik Next.
e) Selecteer nu Outlook Data File (.pst) als het bestandstype waaruit u wilt importeren en klik op Next.
f) Klik op de Browse knop en zoek het gerepareerde PST-bestand dat u wilt importeren en klik erop Next.
g) Stel ten slotte de opties voor het importeren van items in en klik op de Finish knop.

5. Hoe PST-bestand repareren met behulp van de ScanPST-tool?

Volg de onderstaande stappen om het PST-bestand te repareren met behulp van de ScanPST-tool;
 
Stap 1: Open de ScanPST tool op uw Windows-pc. 
Stap 2: Klik op de Browse knop en selecteer het corrupte PST-bestand dat u gratis wilt repareren.
Stap 3: Zodra u het PST-bestand hebt gevonden, klikt u op de Start knop. Nu begint de ScanPST-tool te scannen op corruptie van het PST-bestand. Om een veilige kopie van uw beschadigde PST-bestand te maken, kunt u de Make a backup of scanned file before repairing keuze. 
Stap 4: Als het hulpprogramma corruptie constateert, klikt u op het Repair keuze. Op deze manier kunt u uw PST-bestand gratis repareren met behulp van het ScanPST-bestand.

About the Author: Remo Software