Reparatie SD Kaart Zegt Vol Of Leeg

4 minuten lezen
Written by
 
Updated on
november 2, 2023

Voor de meeste apparaten, zoals digitale camera's, mobiele telefoons en muziekspelers, is een SD-kaart de primaire opslagcomponent. U plaatst een SD-kaart in uw computer of een ander apparaat om toegang te krijgen tot bestanden of om bestanden erop op te slaan. Er zijn twee eigenaardige fouten over het vol of leeg zijn van SD-kaarten die behoorlijk lastig zijn. De onderstaande informatie geeft een korte uitleg over de volgende fouten en hoe u ze kunt oplossen zonder schade toe te brengen aan de gegevens op de SD-kaart:

 1. SD-kaart toont vol maar is leeg
 2. SD-kaart is leeg, maar dat is het niet

Toont uw SD-kaart vol, maar is leeg?

Is uw SD-kaart vol, maar leeg? Of heb je je SD-kaart wordt leeg weergegeven plotseling? Bent u er uw belangrijke persoonlijke gegevens mee kwijt?

Welnu, als u een van de bovengenoemde situaties bent tegengekomen, leert u in het onderstaande artikel de probleemloze methoden om gegevens van uw SD-kaart te herstellen en te herstellen die leeg zijn of zeggen vol, maar leeg.

Voordat we verder gaan met oplossingen, moeten we eerst het algemene scenario begrijpen voor de fout "SD-kaart vol, maar leeg" of "SD-kaart zegt leeg" en de nasleep van gegevensverlies als gevolg van deze fout in het onderstaande gedeelte.

Waarom op SD-kaart Leeg wordt weergegeven?

Het is heel natuurlijk om in de war te raken wanneer je SD-kaart als leeg wordt weergegeven terwijl je daadwerkelijk bestanden op je SD-kaart hebt staan. Hier zijn een paar redenen waarom de opgeslagen gegevens niet worden herkend op uw SD-kaart.

 1. Geheugenkaart bestandssysteem corruptie Memory- Soms, als gevolg van een onjuiste werking, kan het bestandssysteem van de geheugenkaart beschadigd raken en kan daarom een lege geheugenkaartfout worden weergegeven.
 2. Virusaanval– Vanwege verschillende virussen zoals Trojan, enz. De geheugenkaart kan ontoegankelijk worden vanwege het slecht functioneren van het virus.
 3. Slechte sector–Als er slechte sectoren op de geheugenkaart zitten, heeft dit invloed op de normale functionaliteiten van het opslagapparaat.

Het onderstaande gedeelte leidt u door de probleemloze methoden om: gegevens herstellen van SD-kaarten leeg laten zien.

Herstel bestanden van SD kaart Vol maar is leeg

Gegevensverlies op SD-kaarten als gevolg van de bovengenoemde fouten zijn onvoorziene scenario's als u een back-up van alle belangrijke gegevens hebt, geen zorgen. Maar wat als je dat niet doet? In het onderstaande gedeelte vindt u effectieve oplossingen om gegevens van een SD-kaart te herstellen die leeg of vol, maar leeg wordt weergegeven.

Voordat u doorgaat met oplossingen, zult u begrijpen dat de verloren gegevens niet permanent verloren gaan uit het logische geheugen van uw SD-kaart. Met behulp van effectieve methoden of een betrouwbare tool voor gegevensherstel, kunt u moeiteloos gegevens van uw SD ophalen die leeg zijn

 1. Opdrachtprompt gebruiken om repareren sd kaart zegt vol of leeg
 2. Herstel bestanden van SD-kaart die vol maar leeg zijn met Remo Recover

Oplossing 1: gebruik de opdrachtprompt om de SD-kaart te reparatie sd kaart zegt vol of leeg

Maak je geen zorgen als je je afvraagt hoe ik bestanden kan vinden die niet op je SD-kaart worden weergegeven. Eerste poging hoe repareren sd kaart zegt vol of leeg met behulp van een ingebouwd Windows-hulpprogramma met de naam Opdrachtprompt.

 1. Voer het hulpprogramma Schijf controleren uit in File ExplorerSD card says empty
 2. Open eerst Verkenner, zoek vervolgens uw SD-kaart en klik met de rechtermuisknop. Ga nu naar “Properties” > “Tools” > “Check”.
 3. Selecteer een van de volgende opties die is gebaseerd op een specifieke situatie en klik vervolgens op “Start”.
 4. Bestandssysteemfouten automatisch herstellen
 5. Scan naar SD-kaart en probeer de SD-kaart met slechte sectoren te herstellen.

Opmerking– Alleen als de opdrachtprompt het probleem oplost, kunt u herstel uitvoeren vanaf uw SD-kaart. Als het de fout echter niet oplost, kunt u gebruik maken van een effectieve Windows 10 SD-kaart herstel tool om uw bestanden van de SD-kaart te herstellen.

Oplossing 2: Herstel bestanden van een SD-kaart die vol maar leeg is met Remo Recover

Remo Recover is een algemeen vertrouwde tool voor gegevensherstel, die moeiteloos gegevens van uw SD-kaarten kan herstellen met ernstige corruptie.

De software staat ook bekend om het feilloos herstellen van gegevens van defecte geheugenkaarten. Deze applicatie kan alle soorten mediabestanden herstellen, inclusief RAW-fotobestanden van geheugenkaarten. Deze tool is het beste antwoord als je je afvraagt hoe gegevens te herstellen op een lege SD-kaart

De software heeft de mogelijkheid om bestanden te herstellen met bestandsnamen en bestandskenmerken. Bovendien kunt u de optie 'Zoeken' gebruiken om een bepaald bestand te lokaliseren op basis van de kenmerken ervan

De geavanceerde scanengines van Remo Recover kunnen gegevens herstellen van geheugenkaarten met verschillende vormfactoren zoals SD, SDXC, Mini SD, SDHC, XD en is ook in staat om gegevens herstellen van MMC-kaart

recover files from SD card saying empty
recover and fix SD card empty or full

Hoe bestanden herstellen van SD-kaart met de tekst Leeg?

Volg de onderstaande stapsgewijze handleiding om te weten hoe u verloren foto's kunt herstellen. Je moet beginnen met het aansluiten van de geheugenkaart op het systeem met behulp van een kaartlezer. Download en voer nu de software uit.

 1. Als u op zoek bent naar verloren foto's, klik dan op Recover Files optie op het hoofdscherm Herstel nadat de geheugenkaart zegt dat map leeg is
 2. Selecteer station, d.w.z. de geheugenkaart waarvan u bestanden wilt herstellen en klik op deScan knop.
 3. De software scant de volledige geheugenkaart en toont een lijst met gevonden bestanden Herstel nadat de geheugenkaart aangeeft dat de map leeg is
 4. Selecteer degene die je nodig hebt en bekijk een voorbeeld van de herstelde bestanden voordat je ze op een veilige bestemming opslaat

Conclusie

Het bovenstaande artikel vat samen hoe u een SD-kaart kunt repareren die leeg is en de beste manier om gegevens te herstellen van de SD-kaart die vol of leeg is. Als u nog vragen heeft over het artikel, kunt u gebruik maken van de commentaarsectie hieronder.

Scroll naar boven