Hoe gebruik maken van Verspilde Ruimte met behulp van Windows 10 Schijfbeheer

Vanwege onjuiste partitionering of om andere redenen, kan waardevolle ruimte op de harde schijf niet toegewezen worden op uw Windows 10-pc. U kunt zo’n schijfruimte niet gebruiken tenzij of totdat deze is toegewezen aan een eenvoudig volume.

Deze niet-toegewezen ruimte zal op standaard verborgen verdelingen liggen. Laten we proberen dergelijke scheidingswanden te vinden en de door hen bezette ruimte toe te wijzen.

Hoe te Vinden Verborgen Partities op Windows 10?

U kunt de algemene toewijzing van uw harde schijfpartities bekijken vanuit het hulpprogramma Windows Schijfbeheer. Om dit hulpprogramma op Windows 10 te openen, klikt u met de rechtermuisknop op de Windows Start-knop en kiest u “Schijfbeheer”. (U kunt deze tool ook kiezen uit Systeembeheer -> Schijfbeheer). Hier kunt u zien hoe uw partities op de harde schijf worden toegewezen.

 

Hier laat ik je de schijfbeheerconsole van mijn pc zien. Kijk naar de bovenkant van het venster – u kunt nog twee ongeletterde partities zien samen met twee gelabelde stations. U kunt zien dat er meer dan 500 MB wordt gebruikt voor die niet-gelabelde schijven.

 

Kom nu naar het onderste gedeelte van het venster. Aan de rechterkant van schijf 0 (hoofdopslagstation) ziet u een 450 MB-partitie – gelabeld met herstelpartitie. Dit bevat bestanden voor het opnieuw installeren van Windows op dezelfde computer, indien nodig op een later tijdstip. Het is dus geen goed idee om met deze partitie te rotzooien.

 

Aan de rechterkant van deze EFI-partitie ziet u een partitie van 100 MB. Eigenlijk is deze gemaakt toen Windows op uw pc werd geïnstalleerd. Het bevat enkele essentiële bestanden voor het opstarten van Windows. Dus ik moet deze partitie behouden zoals die nu bestaat.

 

Als u een upgrade van een eerdere versie naar Windows 10 hebt uitgevoerd, heeft uw machine waarschijnlijk een aanzienlijke hoeveelheid niet-toegewezen ruimte, zoals u in mijn geval kunt zien. Hier is een totaal van 22,37 GB niet toegewezen.

 

Een eenvoudig volume creëren uit niet-toegewezen ruimte

Deze ruimte kunnen we toewijzen aan een eenvoudig volume. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de niet-toegewezen ruimte en klik op “Nieuw eenvoudig volume”.

 

Een wizard begint met het maken van een nieuw volume. Klik op ‘volgende’ om door te gaan

 

Geef de grootte op van het station (in MBs) dat moet worden gemaakt

 

Geef de stationsletter op of kies “Geen stationsaanduiding of pad toewijzen”.

 

Formatteer het volume met een bestandssysteem zoals NTFS en geef een naam voor het volume.

 

Klik op “Afwerking” om het maken van het volume te voltooien.

 

Proficiat. Je hebt een nieuw volume gemaakt van niet-toegewezen ruimte! Op deze manier kunt u uw harde schijfruimte optimaal benutten.

 

Hoe gebruik maken van Verspilde Ruimte met behulp van Windows 10 Schijfbeheer was last modified: December 6th, 2019 by Remo Software

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*