Herstellen SD Card Full Capaciteit

8 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Overzicht: SD-kaart toont niet de volledige grootte of een geheugenkaart met minder ruimte dan de oorspronkelijke grootte? Om de SD-kaart op volle capaciteit te herstellen of om de SD-kaart met het verkeerde formaat te herstellen, moet u mogelijk de SD-kaart formatteren. Dit betekent niet dat u de gegevens verliest, er zijn andere manieren om dergelijke defecte SD-kaarten te repareren, zoals besproken in het onderstaande artikel. Als het formatteren van de SD-kaart echter uw laatste redmiddel is, kunt u Remo Recover nog steeds gebruiken om gegevens van een geformatteerde SD-kaart te herstellen. Klik om te downloaden en probeer het gratis..

Download button
Download Remo Recover to restore deleted powerpoint files on Mac

Wanneer een SD-kaart niet de volledige capaciteit weergeeft, komt dit meestal door logische fouten, compatibiliteitsproblemen of technische fouten zoals slechte sectoren. Logische fouten kunnen worden verholpen door enkele snelle oplossingen uit te voeren. Als u wilt weten waarom uw SD-kaart op een ander apparaat dan de computer mogelijk het verkeerde formaat heeft, kunt u eerst de compatibiliteit controleren. Een paar camera's ondersteunen bijvoorbeeld alleen 32 GB geheugenkaarten. Begin met het verifiëren van het apparaat.SD kaart niet de volledige capaciteit klopt.

Als je de SD-kaart nieuw hebt gekocht en deze niet dezelfde opslagruimte heeft als wordt beweerd, kan het ook zijn dat het product niet echt is. Hier zijn een paar andere belangrijke redenen waarom een SD-kaart mogelijk niet de volledige capaciteit weergeeft.

Waarom toont mijn SD-kaart niet de volledige capaciteit?

"Ik heb een SD-kaart van 128 GB die niet de volledige capaciteit op mijn Windows 10-computer laat zien, ik kan deze niet op het juiste formaat formatteren met de Windows-formaattool. Waarom wordt mijn 128 GB microSD-kaart geformatteerd naar een lagere capaciteit en wordt er alleen 32 GB weergegeven?”

Meestal gebeurt het om drie hoofdredenen:

 • Virale infectie
 • Goedkope of defecte SD-kaart
 • SD-kaart is niet compatibel met de kaartlezer

Meestal komt deze fout voor bij flashdrives met grote capaciteit, zoals SDHC- of SDXC-kaarten, waar de capaciteit van SD-kaarten zelfs meer dan 250 GB kan bereiken. Dus als de kaartlezer of het hostapparaat zulke hoge capaciteiten niet ondersteunt, maakt het hostapparaat een kleinere partitie.

Simpel gezegd, als een camera of een telefoon een opslagstation alleen ondersteunt tot 32 GB. Als u een SD-kaart met een hoge capaciteit van 128 GB op een dergelijk hostapparaat plaatst, zal het hostapparaat (camera of telefoon) standaard een partitie van 32 GB maken en wordt de resterende ruimte gemarkeerd als niet-toegewezen.SD kaart capaciteit klopt niet.

In dergelijke gevallen zal uw SD-kaart of een andere flashdrive de opslagruimte verminderen.

De andere scenario's waardoor de capaciteit van de geheugenkaart wordt verminderd, kunnen slechte sectoren zijn. Slechte sectoren zijn beschadigde opslagsectoren die niet reageren op lees- of schrijfopdrachten. Of een typische virusaanval kan het Master-opstartrecord van de flashdrive wijzigen (MBR is als een index van de opslagdrive waar alle details van de drive worden bijgehouden) en resulteren in een verminderde geheugenkaartcapaciteit.

Restore SD to full capacity

 1. Use DiskPart cmd Command to Restore SD Card to Full Capacity
 2. Use Disk Management tool to Format and Restore SD Card to Full Capacity
 3. Restore SD Card to Full Capacity on Mac

Back-up of herstel gegevens van de SD-kaart voordat de SD-kaart volledig wordt geformatteerd

Om onnodige problemen met gegevensverlies te voorkomen wanneer de SD-kaart de verkeerde grootte van zijn capaciteit vertoont of de microSD-kaart capaciteit verliest, wordt voorgesteld om in de eerste plaats alle bestanden te herstellen die op de kaart beschikbaar zijn.

Als het aankomt op SD-kaart herstel, u kunt ze rechtstreeks kopiëren en opslaan op andere beveiligde opslagapparaten die toegankelijk zijn voor Windows-pc. Maar wat als de kaart niet toegankelijk is? Welnu, in dergelijke gevallen zou de perfecte keuze zijn om de beste SD-kaartherstelsoftware voor hulp.

Remo Recover kan eenvoudig helpen bij het vinden en herstellen van bestanden van SD-kaarten naar andere apparaten met simpele klikken op Windows 11/10/8/7 PC. Deze tool kan verloren of verwijderde bestanden herstellen van elke SD-kaart, zoals mini SD-kaart, micro SD-kaart, SDHC, SDXC, enz. Bovendien kan het bestanden herstellen van de geformatteerde schijf met NTFS, NTFS5, ExFAT, FAT32. De Remo ondersteunt allerlei soorten gegevens, zelfs als het video's van een geformatteerde SD-kaart herstelt.

Download button
Download Remo Recover to restore deleted powerpoint files on Mac

 

Bovendien heeft Remo een speciale variant die gebruikers helpt om: foto's herstellen van SD-kaarten op zowel Windows als Mac. Nu kunt u verder gaan om de capaciteit van uw SD-kaart terug te winnen.

Hoe kan ik mijn SD kaart terugzetten naar volledige capaciteit?

Nadat u alle opgeslagen gegevens en bestanden van de SD-kaart die de verkeerde grootte op de pc toont, hebt opgehaald, kunt u de SD-kaart nu formatteren om de volledige capaciteit voor het opnieuw opslaan van gegevens terug te winnen. Dus hier vindt u de twee meest aanbevolen gratis methoden om SD-kaarten te formatteren en te herstellen naar volledige capaciteit.

Gebruik DiskPart cmd-opdracht om de SD-kaart naar volledige capaciteit te herstellen

Laten we kijken hoe het DiskPart-commando te gebruiken om de capaciteit op de SD-kaart nu te wissen en te herstellen:

 • Zorg er allereerst voor dat uw SD-kaart op de pc is aangesloten
 • Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Opdrachtprompt (beheerder)
 • Log in als beheerder en typ: diskpart om DiskPart te openen
 • Typ: list disken druk op Enter
 • Typ vervolgens: select disk 1(vervang 1 door het schijfnummer van je SD-kaart en druk op Enter
 • Typ : clean en druk op Enter
 • Typ vervolgens create partition primary om een partitie op de schoongemaakte SD-kaart te maken en druk op ENTERDisk part
 • Typ format fs=ntfs of format fs=exfat en druk op ENTER om de schijf te formatteren met NTFS of exFAT
 • Typ assign letter=drive letter (wijs een letter toe aan de drive)
 • Typ: exit en druk op Enter

Hier valt op dat het DiskPart CMD-commando u inderdaad zal helpen de hele SD-kaart op te schonen, maar u moet wel een nieuwe partitie opnieuw maken om de SD-kaart beschikbaar te maken voor het opnieuw opslaan van bestanden. U kunt dus het hulpprogramma Schijfbeheer in Windows 10 of een andere Windows-pc gebruiken om een nieuwe partitie te maken.SD kaart capaciteit herstellen

Wees voorzichtig bij het opnieuw maken van een herstellen SD card full capaciteit. Zelfs een kleine onwetendheid kan leiden tot een beschadiging van de partitiekaart van de SD-kaart, wat op zijn beurt resulteert in ernstig gegevensverlies. Als de partitiekaart van de SD-kaart beschadigd is en geen nieuwe partitie kan maken of een SD-kaart van de partitiekaart kan wijzigen, kijk dan hier om  fix kon een partitiekaart SD-kaart niet wijzigen met het grootste gemak.

Gebruik het hulpprogramma Schijfbeheer om de SD-kaart te formatteren en terug te zetten naar volledige capaciteit

Volg de stappen om de volledige capaciteit van de SD-kaart te formatteren en terug te winnen:

 • Right-click Dit PC/My Computer > Manage
 • Selecteer Schijfbeheer onder Apparaatbeheer, zoek en klik met de rechtermuisknop op SD-kaart en selecteer Format Volume
click format
 • Hernoem en reset het bestandssysteem van de SD-kaart naar NTFS of FAT32 indien nodig, volg de richtlijnen op het scherm om het formatteringsproces te voltooien

Zo Kun Je De Volledige Capaciteit Van Een SD-Kaart Herstellen

Hier zijn een paar stappen om SD opnieuw in te stellen op volledige capaciteit op Mac

 • Openen Disk Utility app
 • Selecteer uw SD-kaart en klik op Erase keuze
 • Kiezen file system en klik op Erase

U kunt selectief elke methode volgen om uw SD-kaart weer normaal te laten werken. Vergeet echter niet eerst de gegevens van de geheugenkaart te herstellen. Alsof je de volledige capaciteit van je SD-kaart terugkrijgt en je hem dan weer kunt gebruiken om bestanden op te slaan en op te slaan, maar formatteren zal gegevensverlies veroorzaken als je geen back-up van je bestanden hebt gemaakt.

“Als u het slachtoffer bent van het SD-kaartformaat en op zoek bent naar: geformatteerde SD-kaartgegevens herstellen, dan is het aan te raden om Remo Recover te gebruiken.”

About the Author: Remo Software