Speel Bewerken Converteer MXF Bestanden Windows Mac

5 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Canon is het eerste bedrijf dat zijn MXF-video's beheert en afspeelt zonder het gebruik van volledig bruine NLE-software (niet-lineaire bewerking). Om dit te doen, kwam het met de software genaamd XF Utility. Dit hulpprogramma biedt verschillende opties voor het beheren en afspelen van clips die zijn opgenomen met Canon HD-camcorders die compatibel zijn met MXF-bestanden.

Om ervoor te zorgen dat hun video's de grootste compatibiliteit hebben met de bestaande industriële infrastructuur en niet-lineaire bewerkingssystemen (NLE), gebruikt Canon MPEG-2 voor de professionele camcorder. Maar de MXF-codec biedt de bandbreedte die nodig is om de superieure resolutie en kleur in spectaculaire details vast te leggen, wat voor gewone spelers moeilijk te betalen is. Daarom heeft Canon een derde app uitgebracht, XF Utility, om gebruikers te helpen video's af te spelen.Converter MXF bestanden op windows

Maar toch hebben Windows- en Mac-gebruikers gemeld dat ze een probleem hebben met het afspelen en bewerken van Canon MXF-video's! Als u een van hen bent, hoeft u zich geen zorgen te maken. Hier is een eenvoudige manier om het probleem op te lossen. En die efficiënte oplossing is om te krijgen Brorsoft MXF Converter die Canon MXF-bestanden kan transcoderen naar elk populair formaat om overal en altijd op Windows en Mac af te spelen. 

Hoe Canon MXF bestanden Windows en Mac te transcoderen??

Download gewoon de Canon MXF Converter-software en volg de onderstaande stappen om MXF-bestanden over te zetten voor soepel afspelen, bewerken of uploaden.MXF bestanden converter windows Mac

Stap 1. Laad Canon MXF-video's

Installeer en start de Canon MXF Converter op uw systeem. Klik "Add" of "Add From Folder" knop om de bron Canon MXF-bestanden te laden. (Of u kunt de MXF-bestanden naar de vensterslijst van de software slepen en neerzetten.) Klik indien nodig op de knop "Merge into one" om meerdere video's te combineren tot één bestand.Canon MXF windows en Mac

Stap 2. Stel het uitvoerformaat in

Klik "Format" kolom om het beste videoformaat voor uitvoer te kiezen. Als u algemene MP4-bestanden wilt afspelen om af te spelen, kunt u Common Video -> H.264 Video (*.mp4) kiezen; als u HD MP4-bestanden wilt gebruiken, kunt u kiezen voor HD-video -> H.264 HD-video (*.mp4). U kunt ook andere videoformaten kiezen om af te spelen, zoals M4V voor Apple TV, MOV voor QT.

Stap 3: Begin met het converteren van Canon MXF-bestanden

Als u tevreden bent met alle instellingen, klikt u op "Convert" en laat de software de conversie van Canon MXF naar MP4/MOV/FLV/AVI/MPEG uitvoeren. Na de conversie kunt u klikken op "Open" om de geconverteerde videobestanden te lokaliseren. Nu kunt u uw Canon MXF-bestanden probleemloos bewerken, afspelen of uploaden.

De manier om Canon MXF-bestanden in Windows en Mac te coderen is echter bijna hetzelfde. Zorg ervoor dat u de juiste versie krijgt volgens het besturingssysteem van uw computer!

Enkele nuttige tips

  • De "Settings" knop kunt u output parameters aanpassen zoals u wilt, zoals resolutie, bitrate, etc.
  • De bewerkingsfunctie is beschikbaar in de Canon MXF-bestandsconverter. U kunt de MXF-video's bijsnijden, bijsnijden, een watermerk toevoegen of het effect aanpassen

“Net als Canon MXF Converter, dat helpt bij het oplossen van het probleem van het afspelen van video's, zijn er ook toepassingen die speciaal zijn ontworpen voor het repareren van beschadigde videobestanden. Als je wat hebt Canon MOV-bestand en op zoek naar reparatie, dan is Remo MOV Repair Tool de aanbevolen.”

Over Canon MXF Converter-software

De bovengenoemde Canon MXF Converter is een gebruiksvriendelijke maar krachtige Converter en Editor. Het kan Canon MXF-bestanden transcoderen naar alle populaire video-indelingen, waaronder MP4, MOV, AVI, MKV, FLV, MPEG, evenals enkele professionele encoders, Apple Intermediate Codec, ProRes en DNxHD - voor maximale bewerkingskwaliteit en efficiëntie bij het werken met respectievelijk iMovie, Final Cut Pro, Adobe Premiere of Avid Media Composer.Canon MXF bestand afspelen.

Niet alleen dit, het laat je ook de videohelderheid, contrast, verzadiging en volumeregeling aanpassen. Over het algemeen kunnen we zeggen dat je deze software kunt gebruiken om Canon MXF-video's te converteren om overal en altijd zonder problemen af te spelen in zowel Windows als Mac van de nieuwste versies.

"Als je MOV-bestanden probeert te converteren en als er iets misgaat, is de kans groot dat het videobestand beschadigd raakt en wordt de MOV-video mogelijk niet afgespeeld. In dergelijke gevallen wordt een professionele videoreparatietool aanbevolen om het probleem op te lossen."

About the Author: Remo Software