Vroeg of laat gaat je harde schijf dood! Hier hoe u kunt uw gegevens beschermen

De gemiddelde levensduur van een conventionele harde schijf is zes tot acht jaar, het kan veel meer werken dan dat het kan verslijten vóór de gemiddelde tijd. Maar dat zouden de gevallen zijn waarbij de drive enige externe schade ondervindt of de fabrikant een beetje blunder heeft gemaakt. Stel een gespiegeld volume in en bescherm uw informatie!

Het leven van een harde schijf

U hebt misschien de harde schijf van uw computer gezien tijdens het werken met piepgeluiden; dit wordt verwacht van een harde schijf die al heel lang functioneel is. Een harde schijf heeft zoveel mechanische onderdelen die iets of iemand anders moet losraken tijdens zo’n lange gebruiksduur.

Naarmate de harde schijf verslijt, wordt het een noodzaak om alle gegevens erin te beveiligen. Een heel goed idee is om een gespiegeld volume van uw harde schijf of een extern opslagapparaat in te stellen. Als u het op een externe harde schijf hebt gespiegeld, wordt het ook bedreigd door corruptie of verwijdering. Hoewel het niet onmogelijk is om te spelen externe harde schijf partitie herstel om uw bestanden terug te krijgen.

Dus we zijn vrij zeker over de dood van de harde schijf, vroeg of laat komt eraan en je weet het niet zeker over het tijdstip waarop het zal stoppen met werken. Maar we moeten altijd de integriteit van ons werk bewaren, want het is kostbaar voor ons. Dus wat zijn beperkingen in het spiegelen van uw harde schijf? Laten we eens kijken.

Waarom falen harde schijven?

De harde schijf van uw computer kan om verschillende redenen defect raken. Soms vanwege verwachte redenen en andere vanwege onverwachte. Hier zijn enkele veelvoorkomende fouten die een harde schijf kan ondervinden.

 • Oververhitting – dit is een van de meest voorkomende problemen met een harde schijf. De HDD’s hebben een warmteontwikkeling door mechanische onderdelen, terwijl SSD’s minder warmte genereren door statische halfgeleiders. Maar beiden zijn behoorlijk kwetsbaar voor hitte. Als ze per ongeluk worden blootgesteld aan hitte, lopen ze een groot risico om beschadigd te raken.
 • Fysieke schade – Een minuut fysieke schade kan de schade van uw harde schijf voor een groot deel veroorzaken. Wanneer SSD’s veiliger zijn om te schokken en kleine turbulentie, zijn de HDD’s behoorlijk gevoelig, een kleine schok op uw computer kan ernstige schade aan uw harde schijf veroorzaken.
 • Sudden Switching – Een plotse en frequente omschakeling van de computer kan grote schade aan de functionaliteit van de harde schijf veroorzaken. Dit wordt altijd aanbevolen door de fabrikant. Hoewel het geen grote schade is, maar als de computer vaak wordt omgewisseld, zou de harde schijf de dood vinden.
 • Overspanning – Een stroomstoot kan leiden tot de ultieme dood van uw harde schijf. Dit is een cruciale factor voor alle computers. Dus het handhaven van een constante stroomvoorziening en een zeer goed systeem voor overspanningsbeveiliging is erg handig om het falen te voorkomen.

Afgezien van deze problemen treden enkele veelvoorkomende problemen op als gevolg van rigoureuze schijfdefragmentatie die uiteindelijk kan leiden tot disfunctionele harde schijven.

Een gespiegeld volume instellen

Het behouden van een gespiegeld volume van uw harde schijf is erg handig voor de bescherming van al uw werk en daarmee verbonden gegevens. Het zal u helpen een groot deel van uw inspanningen te behouden in tijden van crisis. Hier zijn tips om een gespiegeld volume in te stellen;

 • Deze techniek wordt gebruikt om gegevens te beschermen tegen schijfstoringen, dus we raden aan om meer dan één schijf te gebruiken om de gegevens van uw harde schijf te spiegelen. Dus als een schijf uitvalt, kunnen de gegevens worden opgehaald van een andere schijf die in gebruik is.
 • Het is een methode om een back-up te maken van het terugkerende werk, dus alles wat op de ene schijf is geschreven, wordt ook op een andere of parallelle schijf geschreven.
 • Het wordt gedaan met behulp van een hardware- of softwareschema, in hardware worden de RAID-controllers gebruikt om meerdere harde schijven met de computer te verbinden en een parallelle werking uit te voeren.

Terwijl op software gebaseerde mirroring toepassingen gebruikt die de gegevens parallel aan de harde schijf kunnen opslaan. Dit is goedkoper en flexibeler dan hardware-mirroring.

 • Start de mirroring door te beslissen of u het op de harde schijf van uw computer of op een aparte externe harde schijf wilt maken.
 • Deel de schijf waar u uw harde schijf wilt spiegelen.
 • Formatteer de schijfpartitie waar u mirroring wilt uitvoeren.
 • Selecteer het station waar u wilt spiegelen in de lijst met alle partities en ga verder.
 • Selecteer de locatie om uw spiegelkopie op te slaan en klik op Doorgaan om de mirroring te starten.
 • Nadat het klaar is, start u de computer en opent u de nieuwe schijf om de gekopieerde of gespiegelde bestanden te controleren.

Het maken van een gespiegeld volume kan dus zeer nuttig zijn voor de veiligheid van uw gegevens in het geval dat uw harde schijf uitvalt. De levensduur van een harde schijf is onzeker, ongeacht hoeveel voorzorg we nemen. Het werk is kostbaar en gegevensbeveiliging is van het grootste belang voor ons allemaal. Laten we de harde schijf proberen te spiegelen en een deel van de zorgen over het falen van de harde schijf uitzoeken.

 

Vroeg of laat gaat je harde schijf dood! Hier hoe u kunt uw gegevens beschermen was last modified: December 6th, 2019 by Remo Software

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*