SSD Architectuur Begrijpen en Indicaties Fouten

Solid State-schijven of SSD’s hebben een lange weg afgelegd en zijn vrij snel geëvolueerd in vergelijking met de traditionele harde schijven. Er wordt gezegd dat SSD’s op een dag conventionele harde schijven zullen vervangen die de baas zijn. Als u een SSD markeert als uw belangrijkste opslagmedium, betekent dit dat uw interesses erop gericht zijn uw computer prestatiegericht te maken. Hoewel SSD het gebied van efficiëntie, snelheid en compactheid overwint, is er veel geroezemoes geweest rond het standpunt van betrouwbaarheid en duurzaamheid, omdat het slechts een bepaalde hoeveelheid lees- en schrijfcycli kan weerstaan. Hier is een kort inzicht in SSD architectuur begrijpen:

DRAM:

Dynamic Random access memory of (DRAM) was het oorspronkelijke lid in de familie van SSD’s. Dynamic RAM slaat elk bit expliciet op op een condensator die is geïntegreerd in een circuit. Elke condensator in het circuit kan overeenkomstig worden opgeladen of ontladen om corresponderende binaire enen en nullen te vertegenwoordigen. Omdat de lading op een condensator lekt, gaan de gegevens die op de DRAM zijn opgeslagen binnen de gestelde tijd verloren. Om de volgende reden wordt deze voorouder van SSD’s niet meer gebruikt als middel voor het permanente opslagapparaat.

Opname van Flash in SSD’s:

Een flashgeheugen in lekentermen is een geheugen dat lijkt op een pen drive. Een flashgeheugen kan elektrisch worden gewist en is daarom een niet-vluchtig opslagmedium. 1984 markeerde het gebruik van EEPROM in herinneringen; toch vereiste een schrijfprogramma een volledige verwijdering van gegevens op de EEPROM. Dit leidde tot de uitvinding van flash-gebaseerde SSD’s. Flash-gebaseerde solid-state drives maken het mogelijk om gegevens op paginaniveau te manipuleren, wat het lezen en schrijven gemakkelijker maakt. Een op flash gebaseerde SSD kan worden onderverdeeld in twee typen: NAND-type en NOR-type. Flash-geheugens van het NAND-type hebben over het algemeen de voorkeur vanwege hun eigenschappen en dragen bij aan een groot deel van de geproduceerde SSD’s.

ARCHITECTUUR:

Een solid-state drive bestaat voornamelijk uit een controller, geheugen, batterij, cache, interface.

De controller fungeert als brug voor communicatie tussen het geheugen en de computer. Een controller is verantwoordelijk voor de uitvoering van code op firmwareniveau en heeft andere functies zoals hieronder vermeld:

  • Tijdelijke ruimte toewijzen voor lees- en schrijfbewerkingen
  • In kaart brengen van slechte sectoren
  • Vermijd het dragen van geheugenblokken etc.

Een geheugen dat in het algemeen een op NAND gebaseerd flash-geheugen is, heeft bij fabrikanten de voorkeur vanwege de duurzaamheid in plaats van de snelheid. Een geheugen is opgedeeld in blokken en elk blok is opgedeeld in pagina’s.

Om een vlotte lees- en schrijfoperatie op elk blok / pagina te verzekeren, bevat een geheugen het gebruik van tijdelijk geheugen genaamd cache dat de tusseninformatie opslaat wanneer een grote hoeveelheid parallelle lees- en schrijfbewerkingen plaatsvinden. De informatie van de cache wordt gemanipuleerd door de controller.

Een batterij, soms een condensator, wordt gebruikt om de cache te back-uppen om de gegevens in het geheugen te spoelen in geval van abrupt stroomverlies.

Een interface is de fysieke bus- of connectorlijn die de computer en de SSD met elkaar verbindt. Er zijn verschillende interfacestandaarden beschikbaar en de interface heeft een grote invloed op de overdrachtssnelheden van data. Voorbeelden van enkele interfaces zijn Serial ATA, PCIe, Parallel ATA, USB etc.

Na een uitgebreide blik op de architectuur zijn we nu in een superieure staat van inzicht om een lucide perspectief te krijgen indicaties fouten SSD:

  • Hardwarefout / componentstoring van een SSD:Hardwarefout zou betekenen dat het apparaat afwijkingen vertoont wanneer het wordt ingeschakeld. Meestal kan een dergelijke storing worden bestudeerd door de SSD op verschillende computers aan te sluiten of door een andere kabel te gebruiken. Alle indicaties voor deze storing zijn het flikkeren van de voedingsindicator (indien aanwezig) of de schijf wordt niet gedetecteerd. De interfaces zoals SATA verminderen de overdracht of signaleringssnelheid tussen de schijf of de computer wanneer er veel fouten worden gemeld om gegevensverlies te voorkomen, dit kan ook een van de belangrijkste indicatoren zijn van een stervende schijf.
  • Falen als gevolg van fysieke schade / thermische schok: Het is heel normaal dat elektronica defect raakt wanneer ze wordt blootgesteld aan enige vorm van fysieke stress, geen wonder dat de meeste elektronica voorzichtig is behandeld. Gelukkig kunnen deze schijven, in tegenstelling tot een harde schijf, fysiek misbruik doorstaan, maar eventuele schade in de circuits kan niet worden genegeerd en kan gevolgen hebben voor het verlies van gegevens.
  • Falen als gevolg van degradatie en corrosie:De belangrijkste tegenstander voor de lange levensduur van een SSD is corrosie. Deze fouten kunnen niet worden waargenomen totdat we de interne schakelingen goed hebben bekeken. Ze kunnen echter worden vermeden door een deugdzame routine aan te houden.
  • Bugs in de firmware van de flashdrive die leiden tot corruptie of overschrijven van gegevens:Frequent verlies of beschadiging van gegevens is de belangrijkste indicator voor dit soort fouten. Op zijn vroegst contact opnemen met de fabrikant is de beste manier om verder verlies te voorkomen. De fouten op firmwareniveau veranderen ook het interne communicatieproces van het controlesysteem en veroorzaken corruptie van gegevens wanneer informatie in de cache niet volledig wordt verzonden.
  • Gedeeltelijk falen vanwege slechte blokken die de efficiëntie beïnvloeden: De eenheid in het geheugen waarop wisbewerkingen worden uitgevoerd, wordt een blok genoemd. Veel schijven worden door een fabrikant met slechte blokken vervoerd, deze blokken worden door de fabrikant zelf als slecht gemarkeerd. Ook tijdens de inzet kan een drive slechte blokken ontwikkelen. Toename van het aantal slechte blokken zou wijzen op de parallelle afname van bruikbare ruimte op de schijf.

SSD’s geven meestal geen waarschuwingssignalen omdat ze bijna defect zijn. Wanneer een SSD faalt, werkt deze niet meer en resulteert dus in enorm gegevensverlies. Wat te doen als SSD faalt, wat resulteert in enorm gegevensverlies? In dat geval is het echt een nachtmerrie om gegevensherstel uit te voeren vanaf een defecte SSD. U hoeft zich in dergelijke situaties echter geen zorgen te maken, aangezien gegevensherstel van een defecte SSD nog steeds mogelijk is met geavanceerde gegevensherstelprogramma’s.

Remo Recover is zo’n programma voor gegevensherstel dat defecte SSD gegevens terughalen schijven op zowel Windows- als Mac-platforms, aangezien de software wordt geleverd met Windows- en Mac-versies. Download de demoversie van de software en haal uw bestanden met succes terug van de defecte Solid State Drive.

SSD Architectuur Begrijpen en Indicaties Fouten was last modified: May 4th, 2020 by Remo Software

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*