Data Herstel Software

Data Herstel Software
Beste
Verkoper

Remo Recover Windows 6.0

Alle nieuwe krachtige software voor gegevensherstel

Herstel eenvoudig gegevens van elk opslagapparaat onder Scenario's voor ernstig gegevensverlies.

$99.97

$69.97

1 Month license

Koop Nu

Bestanden Repareren Software

Bestanden Repareren Software
Beste
Verkoper

MOV Reparatie Werktuig

Compleet Video Reparatie Werktuig Kit

Reparatie uw Unplayable video's (MOV en MP4) veilig

$79.97

$69.97

Koop Nu

Outlook Hulpmiddelen

Outlook Hulpmiddelen
Beste
Verkoper

Outlook Reservekopie en Migreren

Ultieme Outlook Reservekopie Werktuig

Veilige manier om Backup & e-mails en Contacten Move

$59.97

$49.97

Koop Nu

Remo ONE

Remo ONE

Ander Nutsbedrijven

Ander Remo Gereedschap
Beste
Verkoper

Duplicaat Foto's Verwijderaar

Geavanceerde Duplicaten Foto's Finder en Cleaner Werktuig

Zoek en verwijder dubbele foto's en verhoog schijfruimte in 3 - klikken!!

$29.97

$19.97

Koop Nu

Dutch

SSD VS HDD: Welke is het Beste

De opname van SSD’s in nieuwe computers in de afgelopen jaren heeft een vraagteken gezet bij het gebruik van de conventionele harde schijven. Deze nieuwe technologie van opslageenheid heeft een beroep gedaan op veel discussies, analyses en vergelijkingen van SSD versus HDD.

SSD VS HDD

Een SSD (Solid State Drive) is de afgelopen jaren enorm populair geworden. En nadat de implementatie in nieuwe computers is begonnen met aannames over de voordelen ervan ten opzichte van de conventionele harde schijven (HDD).

In zekere zin is er geen vergelijking van beide opslagtechnologieën, omdat ze onafhankelijk van elkaar uitstekend zijn wat betreft hun eigen aspecten. Maar om een ​​duidelijk beeld te geven van deze twee schijven, laten we hun overeenkomsten, verschillen en deugden bespreken. Laten we een eerlijk idee geven over de besproken ssd vs hdd.Voordelen van ssd boven harde schijf.

Solid State Drives (SSD)

In de eerste dagen van SSD waren er geruchten over onbetrouwbaarheid van gegevensopslag en andere kleine misvattingen. Maar toen de technologie de geruchten doorhad, bleek het een geweldige vooruitgang in de wereld van de opslagtechnologie. En nu kunt u gegevens opslaan voor meer dan 200 jaar in een SSD. Voordat we het vergelijken met de HDD, laten we eens kijken naar wat echt een SSD is.

SSD en HDD

Solid State Drives zijn statische opslageenheden die rond jaar 2013 werden herkend. Sindsdien is het gebruik ervan uitgebarsten en hebben we nu zoveel opslageenheden die SSD-technologie implementeren. Veel computers in Apple gebruiken nu SSD samen met vele andere externe opslagapparaten.Wat betekent SSD harde schijf ?

Een Solid State Drive gebruikt halfgeleideropslageenheden die worden bestuurd met behulp van een controller. De informatie wordt opgeslagen in deze halfgeleiders die veilig en duurzaam kunnen zijn. De stijgende populariteit van SSD’s is te wijten aan de kleinere omvang van computer en pc’s en de eis van snellere verwerking. De SSD gebruikt een SATA-interface voor interactie met het computersysteem.

Harde Schijf Schijven (HDD)

De traditionele harde schijf werd geïntroduceerd in 1956 en heeft meer dan zes decennia geduurd. De prestaties en technologie van HDD zijn uitstekend vanuit een klassiek oogpunt. Deze HDD’s zijn in gebruik sinds de computer begon te commercialiseren.

HDD’s zijn harde schijven die mechanische onderdelen gebruiken om gegevens op te slaan. Ze hebben een roterende magnetische schijf die gegevens kan opslaan en kan worden gelezen met behulp van een schotel. Ze zijn in staat om een ​​enorme hoeveelheid gegevens op te slaan en kunnen via een SATA-interface op een computer worden aangesloten. De conventionele harde schijven die tegenwoordig worden gebruikt, roteren rond 5400 RPM, terwijl de limiet hoger kan zijn dan 15.000 RPM. Hoe sneller de magnetische schijf draait, hoe sneller de verwerking van gegevens.

Vergelijking van SSD met HDD

Hier zullen we een aantal vergelijkingen maken op basis van de technische aspecten van SSD versus HDD. Houd rekening met enkele parameters zoals snelheid, opslagcapaciteit, enzovoort.Vergelijking van SSD external hard drive.

  • Capaciteit – De capaciteit om gegevens op te slaan in een SSD, enigszins laag en is beperkt tot een maximum van 1TB voor laptops en 4TB voor computers, in vergelijking met HDD die 2TB voor laptop en tot 10 GB voor computers kan bieden.
  • Opstarttijd – SSD neemt hier een voorsprong met een gemiddelde opstarttijd van 10 tot 15 seconden, terwijl de harde schijf een opstarttijd van 30-40 seconden heeft.
  • Stroomverbruik – SSD heeft ongeveer 2 – 4 watt aan vermogen nodig, wat hem energiezuinig maakt, HDD heeft een aanzienlijk hoger vermogen van ongeveer 6 – 8 watt nodig.
  • Geproduceerde warmte – het opwarmingseffect is een van de grootste problemen bij het gebruik van een HDD. Maar een HDD produceert geen warmte, het wordt opgewekt uit bewegende delen en de kracht die het trekt. Terwijl bij SSD er relatief minder warmte is die wordt gegenereerd als gevolg van zijn werking.
  • Geluidseffect – ooit afgevraagd waarom uw computer begint te klikken en draaiend geluid te maken als het eenmaal is gestart? Het is uitgerust met een harde schijf en de schijf maakt af en toe klikkende ruis en spins. Ter vergelijking, de SSD maakt nooit geluid omdat er geen bewegend onderdeel is.
  • Vibratie – Een SSD maakt nooit vibratie omdat er geen bewegend onderdeel bij betrokken is, terwijl de HDD trilling ondervindt door mechanische onderdelen.
  • Schrijf / leessnelheid – De schrijfsnelheid voor een SSD is over het algemeen 200 MB / s en kan worden verhoogd tot 550 MB / sec, waarbij de HDD kan schrijven met een snelheid tot 120 MB / sec.
  • Kosten – De kosten per GB voor deze schijven zijn momenteel niet goed te schatten vanwege verschillende overwegingparameters, maar over het algemeen zijn de kosten voor een hedendaagse SSD hoger dan die voor een HDD.
  • Effect van magnetisme – Het is belangrijk om dit punt te overwegen vanwege het feit dat een magnetische schijf wordt bedreigd wanneer deze wordt blootgesteld aan een magnetisch veld. Dit brengt het gebruik van HDD onder constante dreiging van het verwijderen van gegevens. Terwijl een SSD veilig is voor magnetisch effect.

Deze vele punten verklaren de parameters om het gebruik van Solid State Drives en vaste schijven te vergelijken. Waar de HDD’s in zoveel opzichten achterblijven, hebben ze hun eigen voordeel. Voor zover het magnetische veld uw HDD niet beïnvloedt, hebt u in dat geval wellicht een korte vraag gids over het herstellen bestanden van externe hdd. Afgezien hiervan zijn beide SSD’s en HDD’s niet volledig veilig voor het verwijderen van gegevens.Wat zijn voordelen van een SSD ten opzichte van een harde schijf?

Laten we als afsluiting eens kijken naar de scenario’s waarin u mogelijk SSD of HDD wilt gebruiken. Als u op zoek bent naar een enorme opslagruimte met een relatief lagere prijs en verminderde snelheid, dan heeft HDD de voorkeur, terwijl als u op zoek bent naar een aanzienlijke hoge snelheid en minder opslagruimte met een hogere prijs, SSD de perfecte keuze is.

 

Standaard afbeelding
Remo Software
Artikelen: 750

Geef een reactie