Stappen naar Ontkoppelen Volume in Windows

Door een schijf te monteren, is deze toegankelijk voor het systeem. Het ontkoppelen van een schijf voorkomt dat uw systeem toegang heeft tot gegevens en er is geen risico dat uw schijf wordt losgekoppeld tijdens gegevensoverdracht. Daarom moet u, voordat u uw externe opslagapparaat zoals een USB-flashstation verwijdert, het eerst ontkoppelen om gegevensbeschadiging te voorkomen.

Zodra uw schijf is ontkoppeld, hebben andere opslagapparaten er toegang toe. Merk op dat het bestandssysteem niet toegankelijk zal zijn tijdens regelmatig lezen en schrijven.

Hoe Ontkoppelen Volume in Windows?

Laten we eens kijken stappen naar ontkoppelen volume in Windows met behulp van Schijfbeheer.

  • Druk op Windows+XEr wordt een contextmenu geopend. Kiezen Disk Management.
  • Selecteer in Schijfbeheer het volume dat u wilt ontkoppelen. Klik met de rechtermuisknop op dat volume en selecteer Change Drive Letter and Paths.
  • Selecteer de stationsletter van het volume en klik op Remove.
  • Er verschijnt een prompt ‘Weet u zeker dat u deze stationsletter wilt verwijderen?’ Selecteer Yes.
  • Als u programma’s of toepassingen vanaf dat volume gebruikt, verschijnt er een extra prompt: “Het volume is momenteel in gebruik. Wil je doorgaan?” Sluit alle programma’s of applicaties die het volume gebruiken en klik op Yes. Windows wordt opnieuw opgestart om het volume volledig te ontkoppelen.
  • Ga terug naar Schijfbeheer. Je kunt nu zien dat je partitie geen stationsletter heeft.

Uw partitie wordt nu niet beïnvloed door per ongeluk schrijven.

Als u de gegevens naar een verwisselbare schijf wilt verplaatsen, moet u het volume opnieuw koppelen.

  • Klik met de rechtermuisknop op het niet-gemonteerde volume en selecteer Change Drive Letter and Paths.
  • Klik op Add. Kies er nu voor Assign the following drive letter. U kunt een letter selecteren in een vervolgkeuzelijst aan de rechterkant. Zodra u een letter heeft geselecteerd, klikt u op OK.

Herstel gegevens met Remo Recover-software

Als u per ongeluk uw harde schijf hebt geformatteerd of gegevens bent kwijtgeraakt vanwege corruptie tijdens ontkoppelen volume in Windows, u kunt nog steeds alle gegevens herstellen dankzij Remo Recover-software.

De software kan eenvoudig gegevens van niet te monteren harde schijf terughalen ook.

Gegevensherstel is mogelijk op alle soorten harde schijven, USB-flashstations, geheugensticks, FireWire-schijven enzovoort. Alle soorten bestandstypen kunnen worden hersteld met Remo Recover. U kunt de herstelde gegevens sorteren op naam, datum, grootte en bestandstype.

Bestandssystemen die door de software worden ondersteund, zijn FAT16, FAT32, NTFS, NTFS5 en ExFAT.

Krachtige scanalgoritmen van Remo Recover zorgen ervoor dat al uw gegevens in een mum van tijd kunnen worden hersteld. Zodra de verloren of verwijderde bestanden zijn hersteld, kunt u ze bekijken Preview voorzien zijn van.

Remo Recover-software ondersteunt ook gegevensherstel van ontoegankelijke, RAW- en corrupte partities. U kunt ook alle gegevens herstellen van een defecte of gecrashte harde schijf.

De tool voor gegevensherstel kan gegevens herstellen, zelfs na herinstallatie van uw Windows-besturingssysteem.

Een eenvoudige gebruikersinterface zorgt ervoor dat al uw gegevens kunnen worden hersteld door enkele eenvoudige stappen te volgen.

Stappen naar Ontkoppelen Volume in Windows was last modified: May 13th, 2020 by Remo Software

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*