Stappen naar Voorkomen Defecte Harde Schijf op Windows 10 Systeem

We weten dat overmatig gebruik van wat dan ook kan leiden tot eventuele slijtage. Hetzelfde geldt voor uw harde schijven. Afhankelijk van hoe je het gebruikt, kunnen de harde schijven voor een bepaalde periode worden gebruikt. Het is uw verantwoordelijkheid om zorgvuldig voor ze te zorgen of later spijt te krijgen, na verlies van gegevens.

Laten we, met dat in gedachten, enkele onderzoeken stappen naar voorkomen defecte harde schijf op Windows 10 systeem.

  1. Voer chkdsk uit

De Windows chkdsk-functie kan problemen zoals slechte sectoren en mapfouten oplossen die een niet-opstartbare schijf kunnen veroorzaken.

Om uw chkdsk-opdracht uit te voeren met behulp van de opdrachtprompt,

  • Druk op Windows key +Xen selecteer Command Prompt (Admin).
  • Typ nu chkdsk /r /fen druk op Enter.
  • Er verschijnt een prompt waarin u wordt gevraagd een scan van uw harde schijf te plannen zodra het systeem opnieuw is opgestart. Type Yen druk op Enter.
  1. Defragmenteer uw schijf

Defragmentatie vermindert de hoeveelheid fragmentatie door uw bestanden op te slaan in het kleinste aantal aangrenzende regio’s die bekend staan als fragmenten.

U kunt wekelijks het defragmentatieproces op uw pc instellen. Hierdoor blijft de bestandsstructuur compacter omdat leeskoppen minder vaak worden gebruikt.

  1. Draai de schroeven vast

Montageschroeven die uw harde schijf aan het pc-chassis bevestigen, kunnen trillingen veroorzaken. Door deze trillingen kunnen de platen van uw harde schijf beschadigd raken. Als u trillingen hoort, draai dan de schroeven vast die uw harde schijf verbinden met het montageplatform.

  1. Fout bij het controleren van harde schijven

Start uw scan van de harde schijf met Verkenner.

Klik Start -> File Explorer -> This PC.

Klik nu met de rechtermuisknop op het systeemstation waarop uw Windows 10-besturingssysteem is geïnstalleerd en klik op Properties.

Selecteer Tools -> Check.

De tool scant nu op fouten. De tijd die nodig is voor het scannen hangt af van de grootte van uw schijf en de ernst van de fouten.

U kunt het gedetailleerde rapport over Logboeken bekijken door op te klikken Show Details.

Herstel gegevens met Remo Recover Software

Als u gegevens bent kwijtgeraakt tijdens het proberen van een van de bovenstaande methoden of om een andere reden dan een fysieke schade aan uw harde schijf, kunt u nog steeds alle gegevens herstellen dankzij Remo Recover-software.

De tool voor gegevensherstel kan meer dan 300 verschillende soorten bestandstypen herstellen. Als het bestandstype waarnaar u zoekt niet wordt weergegeven door de software in de zoekresultaten, kunt u het bestandstype altijd toevoegen met de RAW-zoekfunctie voor handtekeningen.

Remo Recover herstelt verloren of verwijderde gegevens van externe harde schijven, interne harde schijven, USB-schijven, geheugenkaarten, FireWire-schijven enzovoort. U kunt ook gegevens herstellen van verloren, verwijderde, geformatteerde en opnieuw geformatteerde partities of schijven.

Krachtige scanalgoritmen van Remo Recover zorgen ervoor dat al uw bestanden veilig worden hersteld.

Remo Recover-software laat u in eenvoudige stappen zien hoe gegevens van harde schijf terughalen laptop.

Na het scannen kunt u de herstelde bestanden bekijken via de Preview-functie. U kunt deze herstelde bestanden vervolgens opslaan in een doelmap naar keuze.

Stappen naar Voorkomen Defecte Harde Schijf op Windows 10 Systeem was last modified: May 8th, 2020 by Remo Software

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*