Data Herstel Software

Data Herstel Software
Beste
Verkoper

Remo Recover Windows 6.0

Alle nieuwe krachtige software voor gegevensherstel

Herstel eenvoudig gegevens van elk opslagapparaat onder Scenario's voor ernstig gegevensverlies.

$99.97

$69.97

1 Month license

Koop Nu

Bestanden Repareren Software

Bestanden Repareren Software
Beste
Verkoper

MOV Reparatie Werktuig

Compleet Video Reparatie Werktuig Kit

Reparatie uw Unplayable video's (MOV en MP4) veilig

$79.97

$69.97

Koop Nu

Outlook Hulpmiddelen

Outlook Hulpmiddelen
Beste
Verkoper

Outlook Reservekopie en Migreren

Ultieme Outlook Reservekopie Werktuig

Veilige manier om Backup & e-mails en Contacten Move

$59.97

$49.97

Koop Nu

Remo ONE

Remo ONE

Ander Nutsbedrijven

Ander Remo Gereedschap
Beste
Verkoper

Duplicaat Foto's Verwijderaar

Geavanceerde Duplicaten Foto's Finder en Cleaner Werktuig

Zoek en verwijder dubbele foto's en verhoog schijfruimte in 3 - klikken!!

$29.97

$19.97

Koop Nu

Dutch

Tech Gids: RAID 0, 1, 3 & 5

RAID is redundante array van onafhankelijke schijven. Het doel is om de prestaties te verbeteren en de gegevensredundantie te vergroten. Het wordt ook wel Redundant Array of Inexpensive Disks genoemd. Het wordt meestal behandeld als RAID-array, hoewel een array al in de naam is opgenomen.

Het is een virtuele technologie voor gegevensopslag die meerdere fysieke gegevensopslageenheden gebruikt om een enkele virtuele opslag te vormen. RAID combineert een aantal fysieke opslagplaatsen om een logische opslag te creëren.

Waarom hebben we RAID nodig?

De RAID-technologie heeft de afgelopen jaren veel transformaties, verbeteringen en verbeteringen ondergaan. Er zijn enkele zeer interessante conceptuele verbeteringen op het gebied van RAID vanaf het moment dat het werd geïntroduceerd. Er zijn verschillende niveaus van RAID waarmee de schijven aan elkaar worden vergrendeld. Ze worden aangeduid met respectieve niveaus, deze niveaus worden aangegeven met cijfers.

RAID werd geïntroduceerd als hulpmiddel voor de informatiewereld en streefde naar meer en meer ruimte. Toen de schijven minder ruim en duur waren, kwam RAID-technologie als een ongelooflijke maatregel om te voldoen aan de behoeften van snelle werking en fouttolerantie.

Betekent dit dat RAID, beter bekend als RAID-array, gelijk is aan gegevensback-up? Het antwoord zou een regelrechte ontkenning zijn. RAID betekent geen enkele soort gegevensback-up, het is veel anders dan dat.

RAID biedt u geen bescherming tegen gegevensverlies als gevolg van een virus, malware, gegevensdiefstal, gegevensbeschadiging of een natuurlijke fout. Het heeft dus niets te maken met het maken van een back-up van gegevens. Maar het biedt zeker veiligheid tegen hardwarefalen. RAID is eenvoudig een maat voor faalbeveiliging. In dergelijke gevallen kan de hardware falen, maar de array blijft intact en beschermt dus uw informatie.

Er zijn bepaalde niveaus van RAID aangegeven met respectieve nummers, laten we eens kijken naar deze RAID-niveaus;

RAID 0

Tech Gids RAID array

Raid 0 is bedoeld om de gegevens over de schijven te verspreiden. Dit maakt een hogere lees- en schrijfsnelheid mogelijk. 0 geeft de hogere schrijf- en schrijfsnelheid aan. De afzonderlijke blokken verplaatsen de gegevens over meerdere schijven om de werksnelheid te verbeteren. Dit wordt gestreepte genoemd.

Er is echter een zeer belangrijke factor die in gedachten moet worden gehouden. RAID 0 biedt geen enkele beveiliging tegen schijffouten. Dus bij een schijfstoring laat het de computer met veel verloren gegevens. In een geval waarin u een externe schijf of een andere schijf gebruikt voor RAID 0, kunt u belangrijke gegevens kwijtraken. Dus wanneer een externe harde schijf ontoegankelijk wordt, maak er dan een weg naar gebruik software om onleesbare schijfgegevens te herstellen dat is verloren gegaan.

Hier zijn enkele van de functies van RAID 0 vermeld;

 • Het vereist minimaal 2 schijven.
 • Heeft geen gegevensredundantie omdat er geen pariteit of mirroring aan te pas komt.
 • Vermijd dit te gebruiken voor kritieke of gevoelige systemen.
 • Het levert uitstekende prestaties dankzij de gestreepte blokken.

RAID 1

Raid 1 omvat paren van schijven om tijdens bedrijf gegevens te lezen en te schrijven. Deze methode wordt ook mirroring genoemd. De betrokken schijven zijn tijdens elke bewerking parallel en nemen gelijkelijk deel. In het geval van schijffouten, kan de parallelle schijf worden gebruikt op het moment dat de beschadigde schijf wordt vervangen.

Het is de eenvoudigste en eenvoudigste om RAID te implementeren en een beveiligingsmaatregel te maken voor schijffouten. RAID is ook een van de gemakkelijkste manieren om fouten te voorkomen en het vergt de helft van de totale ruimte bij de implementatie. U kunt zoveel paren RAID-schijven gebruiken als u wilt. Ze zullen nuttig zijn voor het beveiligen van uw gegevens.

gebruik en Implementatie van RAID-array

Sommige functies van RAID 1 kunnen worden ingeschakeld als;

 • Het vereist minimaal 2 schijven
 • Het levert goede prestaties.
 • Er is geen sprake van pariteit en er is geen striping uitgevoerd.
 • Hoog niveau van redundantie als de schijven worden gespiegeld.

RAID 3

Gids voor gebruik en Implementatie van RAID-array

Dit is een van de vorderingen in de RAID-techniek die resulteert in de hoge prestaties van schijfstations. RAID 3 gebruikt geen gegevensblokken, maar gebruikt een apart station om de pariteitsinformatie op te slaan. RAID 3 heeft speciale schijven voor gegevens en gebruikt striping over de blokken en een speciale schijf voor het opslaan van pariteit. Dit verhoogt de betrouwbaarheid.

Sommige van de functies van RAID 3 zijn;

 • Gebruikt meerdere schijven voor gegevens en een aparte schijf om pariteit op te slaan.
 • Een goede prestatie dankzij de sequentiële lees- en schrijftechniek.
 • Het maakt gebruik van een byte by byte striping, dit helpt bij het verbeteren van de prestaties.

RAID 5

Deze modus biedt zowel gegevensredundantie als prestaties. RAID 5 omvat het gebruik van drie schijven voor uitvoering en maakt gebruik van een derde ruimte voor pariteitsinformatie. In RAID 5 leest het gegevens en schrijft het over meerdere schijven met behulp van de verdeling van pariteitsgegevens in alle schijven met behulp van een array.

Tech Gids: RAID 0, 1, 3 & 5

“Een pariteitsgegevens zijn een kleine hoeveelheid wiskundig afgeleide gegevens die de grotere hoeveelheid gegevens vertegenwoordigen, het heeft de mogelijkheid om de grote gegevens te herstellen.”

Enkele van de belangrijke aspecten van RAID 5 kunnen worden ingeroepen als;

 • Het vereist minimaal drie schijven voor de RAID 5-modus.
 • Het levert goede prestaties door striping.
 • Vanwege gedistribueerde pariteit is de gegevensredundantie uitstekend.
 • Lagere kosten voor het bieden van hoge prestaties en gegevensredundantie

Er zijn enkele andere technieken beschikbaar en deze zijn in de praktijk zoals RAID 4, RAID 1 + 0, RAID 2, RAID 6. De evolutie van RAID-technologie is dus een van de beste manieren om de prestaties te verbeteren. Het is een van de beste manieren om gegevensredundantie te waarborgen.

 

Standaard afbeelding
Remo Software
Artikelen: 750

Geef een reactie