Terug naar Vorige Versie Windows Zonder gegevens te verliezen

6 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Installatie ongedaan Windows 10 Version 1607 zonder gegevens te verliezen!!

Er was veel hype en verwachtingen van de Windows 10-jubileumupdate vóór de release. En de gebruiker hoopt vooral dat ze deze keer geen problemen zullen ondervinden zoals ze deden toen November Update werd uitgebracht. Uiteraard wilde Microsoft ook geen terugslag en was ervan overtuigd dat de jubileumupdate het gezicht van de gebruiker zal opvrolijken terwijl ze samenwerkten met de feedback van Insider's Program.Windows 10 vorige versie herstellen

En dan komt de grote release - The Anniversary Update, die op 2 augustus beschikbaar was voor zijn 350 miljoen apparaten, niet voor iedereen, maar voor de meeste. Omdat het beheren van zo'n groot aantal apparaten een hele opgave was. En gebruikers die als een van de eersten Anniversary Update op hun pc installeerden, waren dol op de nieuwe functies zoals Windows Ink, het synchroniseren van pc met hun telefoons met verbeterde persoonlijke digitale assistent Cortana naar Xbox. Gebruikers hadden zeker veel om over te juichen.

Maar de vreugde verdween al snel met rapporten over de systeemcrash, BSoD-pc die vastliep en meer. In slechts een paar dagen na de jubileumupdate werden bijna 20 problemen gemeld. Gebruikers begonnen binnen te stromen met problemen in blogs en discussieforums op zoek naar een oplossing. Tot hun pech leek niets te werken. En voor beter of slechter was terugdraaien de enige optie die Microsoft zelf voorstelde als een tijdelijke oplossing totdat ze het probleem grondig hebben onderzocht om met een definitieve oplossing te komen.Hoe vorige versie terugzetten?

Laten we nu eens kijken naar enkele problemen en terugdraaimethoden

Terugdraaien naar eerdere versies van Windows 10

Als Windows 10 vastloopt nadat de jubileumupdate op uw pc is geïnstalleerd met het besturingssysteem dat is opgeslagen op een SSD (solid-state drive) en gegevens en apps zijn opgeslagen op een andere schijf. En dit probleem doet zich voor wanneer u Windows 10 start in de veilige modus.

Als u met dit probleem wordt geconfronteerd en nog steeds binnen een periode van 10 dagen, kunt u zich aanmelden bij Windows 10 met de Veilige modus en gegevens en apps verplaatsen naar hetzelfde station als het besturingssysteem. Hierna kunt u teruggaan naar de vorige versie van Windows die op het systeem draait.Terug naar vorige windows versie

Kunt u niet inloggen op uw pc? U kunt nog steeds terugdraaien

Als u terug wilt naar de vorige versie van Windows 10, maar niet kunt inloggen op uw pc, kunt u deze twee methoden gebruiken:

Methode 1: Met herstelconsole

  1. Start uw computer opnieuw op, zodra u het inlogscherm bereikt, houdt u de Shift-toets ingedrukt en selecteert u Power > Restart.
  2. Zodra uw pc opnieuw is opgestart, wordt deze geopend voor de Choose an Option scherm, selecteer Troubleshoot, Advanced Options en Go back to the previous build.

Als deze optie niet beschikbaar is, gebruikt u methode 2.

Methode 2: Veilige modus gebruiken

  1. Start je computer opnieuw op, zodra je het inlogscherm hebt bereikt, houd je de Shift-toets ingedrukt en selecteer je "Power > Restart".
  2. Zodra uw pc opnieuw is opgestart, wordt deze geopend voor de Choose an Option scherm, selecteer Troubleshoot --> Advanced Options --> Startup Settings and select Restart.
  3. Zodra uw computer opnieuw is opgestart, wordt een lijst met opties weergegeven. Selecteer F4 of 4 om uw computer op te starten in Safe Mode.
  4. Open “Settings"
  5. Kies Update & beveiliging en selecteer vervolgens "Recovery".
  6. Klik in “Terug naar een eerdere build” op Aan de slag en volg de instructies.

Terugdraaien naar Windows 7 of 8.1

Als u Windows 10 helemaal niet wilt en het wilt verwijderen en ervan uitgaat dat u uw computer hebt geüpgraded van Windows 7 of 8.1 naar Windows 10. Dan moet u een schone installatie uitvoeren om terug te gaan naar oudere versies van Windows.Vorige versie van windows herstellen

Om het u gemakkelijk te maken, biedt Microsoft ISO-bestanden van waaruit u Windows 7 of Windows 8.1 kunt downloaden. Download eerst officiële installatiemedia van Microsoft en kopieer deze vervolgens naar een USB-station of u kunt het ISO-bestand op een schijf branden met behulp van Windows USB/DVD Download Tool. Start er vervolgens vanaf en installeer Windows 7 of Windows 8.1 opnieuw. Hiermee wordt Windows 10 herschreven die zich op de harde schijf van uw computer bevindt. Het belangrijkste is dat u vóór de schone installatie een back-up maakt van alle belangrijke bestanden van uw Windows 10-pc.Terug naar vorige versie windows 10

Om opnieuw te installeren, hebt u de productsleutel van uw pc nodig. Controleer voor Windows 7 op uw computer of er een "Certificaat van echtheid"-sticker is met een sleutel erop. De sticker kan onder het verwijderbare batterijcompartiment zitten, aan de onderkant van de laptop of op de power brick van de laptop. En voor pc met Windows 8.1 hoeft u dit niet allemaal te doen. De sleutel zou zijn ingebed in de firmware van uw computer, die Windows 8.1 automatisch zal detecteren, en u toestaat om Windows 8.1 opnieuw te installeren zonder dat u de sleutel hoeft in te voeren.

Mijn pc werd geleverd met Windows 10. Hoe krijg ik de vorige versie?

Als je een nieuwe computer hebt die met Windows 10 is geleverd, is het best moeilijk om terug te gaan naar eerdere versies van Windows. U moet een Windows 7- of 8.1-licentie kopen en deze vanaf het begin installeren en de productsleutel invoeren tijdens het installatieproces.

Voor het geval u gegevens bent kwijtgeraakt tijdens het terugdraaien naar eerdere versies van Windows

Het is erg belangrijk om een back-up te hebben van belangrijke bestanden voordat je een schone installatie uitvoert, omdat het je harde schijf volledig leegmaakt. Als u bent vergeten een back-up van uw bestanden te maken, gebruik dan een betrouwbare harde schijf gegevensherstel voor Windows is de enige oplossing. De software voor gegevensherstel is in staat om al uw bestanden op te halen en te herstellen na het uitvoeren van de schone installatie.

About the Author: Remo Software