Tips om te Beheersen Photoshop Kloonstempel Gereedschap

Als u regelmatig Photoshop gebruikt, bent u wellicht bekend met de Clone Stamp gereedschap. Het is een tool die wordt gebruikt om delen van een afbeelding van het ene gebied naar het andere te kopiëren.

Het voordeel van het gebruik van een kloonstempel in Photoshop is dat het pixels vervangt en retoucheren onmerkbaar maakt. Gebruiken clone stamp, selecteer de clone stamp tool in de werkbalk en kies de gewenste penseelopties. Selecteer vervolgens een gebied dat u wilt klonen en kopieer het naar een gewenste locatie op uw afbeelding.

Hoewel deze stappen eenvoudig klinken, vergt het goed oefenen met klonen veel oefening. In dit artikel geven we er enkele tips om te beheersen Photoshop kloonstempel gereedschap.

  1. Kloon op een nieuwe laag

Maak eerst een nieuwe laag op je afbeelding voordat je de clone stamp gereedschap. Dus alles wat je doet clone stamp staat op de nieuwe laag en heeft geen invloed op uw originele afbeelding. Zodra de wijzigingen zijn aangebracht en u tevreden bent met de resultaten, kunt u de afbeelding plat maken.

  1. Zoom in

Als u de kloonstempel gebruikt, is het uw doel om de wijzigingen onmerkbaar te maken in de uiteindelijke afbeelding. Om dit te bereiken, is het een truc om in te zoomen op het gebied waaraan je werkt. Door op zo’n ingewikkeld detailniveau te werken, zorgt u ervoor dat eventuele wijzigingen die u aanbrengt niet zichtbaar zijn bij het uitzoomen.

  1. Kloon voordat u andere bewerkingen uitvoert

Als je van plan bent om te klonen, is het een goede gewoonte om het te voltooien voordat je andere bewerkingen zoals kleur, contrast, scherpte etc. aanbrengt.

  1. Experimenteer met borstels

Veel Photoshop-gebruikers gebruiken alleen een zachte ronde borstel om te klonen, maar experimenteer gerust met andere soorten penselen. Er zijn talloze opties beschikbaar, waaronder het maken van uw eigen aangepaste penseel.

Zorg ervoor dat u uw penseelgrootte niet te groot instelt, omdat hierdoor gebieden worden gekloond die u niet van plan bent. Hierdoor kan het uiteindelijke beeld er onnatuurlijk uitzien.

Net als bij je penseelgrootte kun je ook de hardheid van je penseel instellen. Als je de hardheid te hoog instelt, blijven de randen gedefinieerd en scherp. U kunt het beste beginnen met een zachte borstel om de kloon mooi te laten overvloeien. Vervolgens kunt u indien nodig de hardheid verhogen.

  1. Kies uw pixels niet uit een aangrenzende ruimte

Als u uw pixels kiest uit een aangrenzend gebied, kan de kijker dit gemakkelijk opmerken. Het is een slimme zet om je pixels te kiezen in een gebied dat ver verwijderd is van waar je het gaat plakken. Dit zorgt ervoor dat de kijker het verschil niet meteen opmerkt.

  1. Resampling

Meestal blijven er naden achter in de gebieden waar u kloont. Zorg er dus voor dat u de afbeelding regelmatig opnieuw bemonstert om naden te vermijden waar u kloon.

Dit zijn effectieve technieken die je kunt gebruiken beheersen Photoshop kloonstempel gereedschap. Maar vergeet niet dat kloonstempelen een rommelig proces is en een aantal vallen en opstaan vereist om de perfecte afbeelding te krijgen.

Reparatie Photoshop-bestand

Als u op enig moment een abrupte afsluiting van Photoshop tegenkomt, kan uw bestand beschadigd raken. In dergelijke gevallen verliest u mogelijk dagen of weken van hard werken. Om deze situatie te voorkomen, kunt u gebruik maken van PSD-reparatietools zoals die van Remo Repair.

Verwijzen reparatie Photoshop CS6 foto voor meer details over het product en het reparatieproces. De tool werkt zo dat je originele afbeelding niet wordt gewijzigd, dus je hoeft niet lang na te denken over het gebruik van de tool. Download een proefversie en repareer uw PSD-bestand gratis!

Tips om te Beheersen Photoshop Kloonstempel Gereedschap was last modified: July 30th, 2020 by Remo Software

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*