Tips voor Deel Bestanden en Mappen met Behulp van Google Drive

Als je je afvraagt of je een bestand wilt delen met je teamgenoten die zich op verschillende geografische locaties bevinden, dan brengt Google Drive je bestand op tijd naar het bureau van de ontvanger. Het delen van bestanden en mappen op Google Drive is eenvoudig en handig dan bij andere cloudopslagplatforms.

Google Drive-functies zoals, gemakkelijke toegang door de ontvanger, bestandsbeveiliging, toegankelijkheidscontrole stelt de gebruiker ook in staat deel bestanden en mappen van elke grootte met een andere Gmail of zelfs gebruikers van andere e-mailserviceproviders.

Telkens wanneer we een nieuw bestand uploaden naar onze Google Drive, wordt het bijgewerkt in de synchronisatiemap van Google Drive (Google Backup and Sync moet op de pc worden geïnstalleerd) en vice versa. Hierdoor kunnen we de bestanden en mappen delen vanaf elk apparaat dat is ingelogd met een Google-account. Er zijn twee van dergelijke manieren om deel bestanden en mappen met behulp van Google Drive.

  • Gebruik de Google Drive-synchronisatiemap op uw pc
  • Met behulp van de webinterface van Google Drive.

Hoe bestanden en mappen delen met de synchronisatiemap van Google Drive op het bureaublad?

Nadat u de back- en synchronisatietoepassing hebt geïnstalleerd en bent gaan gebruiken, wordt er standaard een Google Drive-synchronisatiemap op uw pc-bureaublad gemaakt.

Stap 1: Open de Google-synchronisatiemap -> zoek het bestand dat u wilt delen -> Klik met de rechtermuisknop en plaats de muisaanwijzer op Google Drive

Stap 2: Nu krijg je drie volgende opties om uit te kiezen

  1. Delen:Zodra u hierop klikt, wordt een dialoogvenster geopend met een optie om de e-mail-ID in te voeren van mensen met wie u het bestand wilt delen. U kunt ook kiezen wat ze met het bestand kunnen doen door Can Edit of Can Comment of Can View te kiezen. Door de geavanceerde optie te selecteren, krijgt u een nieuw venster met de volgende opties
  • Link om met mensen te delen:U kunt een link met mensen delen, maar degene die deze link heeft, kan het bestand bekijken of bewerken of erop reageren op basis van de besturingsinstellingen. Deze link is ook beschikbaar in het opstartvenster
  • De toegankelijkheid van bestanden kan worden gewijzigd met de optie Privé – Alleen jij hebt toegang tot de optie:Selecteer een van de volgende opties 1) Aan – Openbaar op internet 2) Aan – Iedereen met de link 3) niet – specifieke personen. Merk op dat elke optie kan worden beperkt met Can View of Can Edit of Can Comment opties
  1. Bekijk op internet:Zodra u deze optie selecteert, wordt het bestand rechtstreeks in Google Drive geopend. Verderop in dit artikel hebben we dit in detail besproken over het delen van bestanden en mappen met de webinterface van Google Drive.
  • Kopieer link naar klembord:Als u deze optie selecteert, wordt de respectieve link van het bestand naar uw klembord gekopieerd. U kunt die link met gebruikers delen en op internetplatforms plaatsen. Maar iedereen kan die link kopiëren en delen zoals gewenst. Uw bestand is onveilig en open.

Door de bovengenoemde stappen te volgen, kunt u eenvoudig bestanden en mappen delen met de Google-synchronisatiemap. Hierdoor hebt u lokaal toegang tot de schijfbestanden en kunt u deze delen.

Hoe bestanden en mappen delen met de webinterface van Google?

De meeste Google Drive-gebruikers hebben de gewoonte om de Google-webinterface te gebruiken om aan Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties te werken. Op dezelfde interface is er een optie om bestanden en mappen te delen met een individuele persoon of met een groep mensen.

Onder Mijn schijf worden alle bestanden weergegeven en van daaruit kunt u het bestand kiezen dat u wilt delen. Right click op het bestand en een deeloptie is beschikbaar. Een andere manier is wanneer u een bestand opent, in de rechterbovenhoek zijn drie verticale stippen beschikbaar. Zodra u daarop klikt, vindt u de deeloptie in het menu.

Vanaf hier is de procedure hetzelfde, zoals wordt uitgelegd in de google-synchronisatiemap.

Google Drive heeft met mij gedeeld:

Deze optie staat aan de linkerkant van de Google-webinterface. De optie Gedeeld met mij is beschikbaar voor gebruikers om de lijst met bestanden en mappen die met hen zijn gedeeld, te bekijken. Door deze optie te gebruiken, controleert u de documenten en beheert u de gedeelde bestanden en mappen voor een betere Google Drive-ervaring.

7 Hacks om Google Drive-bestanden en -mappen veilig met gebruikers te delen voor gemakkelijke toegankelijkheid:

  • Automatische updates van de documenten of bladen die u met gebruikers hebt gedeeld, uitschakelen. Go to file -> Publish on the web -> Published content & settings -> Uncheck Automatically republish when changes are made.
    Om te stoppen met publiceren. Go to file-> Publish to the web -> Published content & settings -> stop publishing
  • Als u mensen geen toegang wilt geven om meer gebruikers toe te voegen. Go to file -> Share -> Advanced -> Check Prevent editors from changing access and adding new people
  • Iemand anders eigenaar van een bestand maken. Go to file-> Share -> Advanced -> Click down arrow next to that person’s name -> Select Owner and Save changes.
  • Als u het delen van een bestand wilt stoppen. Go to file -> Share -> Advanced -> Click down arrow next to that person’s name -> Select remove and Save changes.
  • Om te voorkomen dat gebruikers het bestand downloaden, afdrukken of kopiëren. Go to file -> Share -> Advanced -> Uncheck Disable options to download, print, and copy for commenters and viewers
  • Om een vervaltijd aan een bepaald bestand te geven. Go to file -> Share -> Advanced -> hover cursor over the person name and Click Set expiration.Om het aantal dagen in te stellen, klikt u op het aantal dagen om de vervaldatum naast Toegang verloopt te wijzigen. U moet een datum binnen een jaar kiezen.
  • Een Google Drive-bestand of -map kan worden gedeeld met 200 people. U kunt een Google-groep maken en een bestand delen met meer dan 200 people. Meer dan 100 mensen kunnen een bestand bekijken, maar alleen 100 peoplekan tegelijkertijd reageren.

Nadelen van Google Drive:

  • Terwijl u een bestand deelt, kunt u Google Drive-bestanden en -mappen niet met een wachtwoord beveiligen
  • Omdat de bestanden en mappen op meerdere apparaten worden gesynchroniseerd, is er kans op duplicatie van bestanden op Google Drive. Om deze taak eenvoudig te maken, is er een gratis dubbele bestanden verwijderen gereedschaponline beschikbaar om duplicaten met een paar simpele klikken te vinden en te verwijderen
  • We kunnen bestanden en mappen zien die met ons zijn gedeeld, maar we hebben geen optie om bestanden en mappen te beheren die met anderen zijn gedeeld.
Tips voor Deel Bestanden en Mappen met Behulp van Google Drive was last modified: September 28th, 2020 by Remo Software

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*