USB Stick Leeg maar Bestanden zijn er

5 minuten lezen

Is uw USB-drive vol maar geeft hij aan dat hij leeg is of andersom? Bent u op zoek naar een oplossing voor dit probleem, maak u geen zorgen meer, in dit artikel vindt u 4 eenvoudige manieren die u kunnen helpen. Als een snelle manier om gegevens van USB te herstellen voordat u deze methoden voor probleemoplossing probeert, downloadt u de Remo Data Recovery-tool.

Written by
 
Updated on
november 2, 2023

USB-flashstations zijn zonder twijfel een uitstekende keuze voor gegevensoverdracht en opslag. Hun lichtgewicht, draagbaarheid en hoge opslagcapaciteit zijn enkele van de geweldige functies die ze bieden. Ondanks deze voordelen zijn USB-drives of pen-drives, net als alle opslagapparaten, gevoelig voor corruptie, I/O fouten in USB, en gegevensverlies op een bepaald moment.

Dit artikel heeft een dergelijke veelvoorkomende fout behandeld, USB stick leeg maar bestanden zijn er. Wanneer u deze USB vol maar leeg tegenkomt op Windows of Mac, kan het zijn dat uw pen drive correct werkt, maar alle gegevens die erop zijn opgeslagen, zijn verborgen of ontbreken.

Gebruik Remo Recover-software met een diepe scanfunctie om de hele USB-drive grondig te scannen met lege sector voor sector. Deze tool kan gemakkelijk meer dan 300 bestandsindelingen herstellen, zoals foto's, onbewerkte afbeeldingen, video's, audiobestanden, documenten en nog veel meer.

free-download-for-win
free-download-for-mac

 

Waarom kan ik de bestanden die op mijn flashstation zijn opgeslagen niet zien?

Er zijn veel redenen waarom de pen drive leeg is. Enkele veelvoorkomende oorzaken zijn;

 • Het USB-apparaat is geïnfecteerd met een virus/malware.
 • USB-drive is beschadigd of beschadigd.
 • Slechte sectoren in de USB-drive.
 • Bestanden worden verborgen of verwijderd van de flashdrive.
 • De flashdrive is niet goed geplaatst of aangesloten op uw computer.

4 Manieren om de USB/Pendrive te Repareren is Vol maar Vertoont een Leeg Probleem

Methode 1: Toon verborgen bestanden

Soms is het mogelijk dat de bestanden op het USB-station verborgen zijn en dat uw USB daarom leeg is. Om er zeker van te zijn dat dit niet het inherente probleem is, moet u bestanden zichtbaar maken met behulp van de volgende stappen om de flashdrive te repareren die vol is, maar geen bestanden worden weergegeven.

Stap 1: Sluit uw USB-flashstation aan op uw systeem.

Stap 2: Open uw USB-station dat leeg is of geen bestanden toont.

Stap 3: Klik op de View tabblad en selecteer de Hidden items optie.

unhide files from USB showing empty but is full

Controleer nu of de bestanden en mappen op uw USB worden weergegeven of niet. Als uw pen drive een lege map toont, gaat u verder met de volgende methode.

Methode 2: Voer antivirus uit

Een virus op uw USB-apparaat kan ervoor zorgen dat het volledige USB-station als leeg wordt weergegeven. Om dit probleem uit te sluiten, voert u een antivirusscan uit op uw USB-apparaat. Dit kan worden gedaan met Windows Defender of een antivirusprogramma van derden. Als u virussen op de pen drive vindt, verwijder ze dan. Als uit de scan blijkt dat uw USB-apparaat vrij is van enige bedreiging, kunt u doorgaan naar de volgende methode.

Methode 3: Gebruik Remo herstellen-software

Als de bovenstaande oplossingen u niet helpen het USB-station vol op te lossen maar geen bestanden of een leeg probleem vertoont, is de reden dat uw USB-flashstation beschadigd is geraakt. Corruptie van USB-drives kan om verschillende redenen optreden, te beginnen met onjuiste methoden voor het uitwerpen van de USB-drive, het verwijderen van de pen drive wanneer gegevensoverdracht aan de gang is, het aansluiten van een USB-flashstation op ernstig met virussen geïnfecteerde apparaten.

In zo'n geval is het raadzaam dat u eerst gegevens terughalen van corrupte USB dat is leeg en ga dan verder met andere onderstaande methoden voor probleemoplossing. De beste manier om gegevens te herstellen is door gebruik te maken van Remo Recover-software.

Remo herstellen is een geavanceerde tool voor gegevensherstel die speciaal is gebouwd om gegevens te herstellen van een geheugenstick, USB-drive, SSD, externe HDD, enz. die ernstig beschadigd zijn of leeg lijken. Deze tool is ontworpen met een uiterst intuïtieve interface en is compatibel met de nieuwste versies van Windows- en Mac-besturingssystemen, waaronder Windows 11 en macOS Big Sur.

Download deze tool nu gratis!

free-download-for-win
free-download-for-mac

Maak gebruik van deze tool onder verschillende scenario's voor gegevensverlies, zoals USB-drive die geen bestanden toont, USB-drive niet herkend, corrupte of beschadigde flashdrive, per ongeluk verwijderen of geformatteerde USB-drive, enz.

Hoe gegevens herstellen van USB stick leeg:

 • Download en installeer Remo Recover software op uw Windows of Mac.
recover files from the USB drive
 • Start de software en selecteer USB drive vanaf het startscherm.
 • Als u nu het USB-station waarop uw bestanden niet worden weergegeven niet kunt vinden op Windows of Mac, kunt u klikken op Can’t Find Drive? optie dit zal helpen om de USB-drive te vinden waarnaar u op zoek bent.
recover data from usb drive that shows empty
 • Klik op de Scan. Zodra het scanproces is voltooid, kunt u zien dat al uw bestanden op de USB-drive leeg zijn in Dynamic Recovery View.
recover data from usb drive that shows empty
 • U kunt een voorbeeld van de bestanden bekijken en het herstel verifiëren door te klikken op Preview.
recover data from usb drive that shows empty
 • Selecteer nu de bestanden die u wilt herstellen en klik op de Recover knop om ze te herstellen naar een gewenste locatie.

Wacht tot de scan is voltooid om het USB-station te repareren dat als een leeg probleem wordt weergegeven. Zodra de CHKDSK-scan is voltooid, hebt u toegang tot al uw bestanden vanaf de pen drive. Maar als de corruptie van de USB-drive ernstig is, kunt u het probleem niet oplossen met deze methode. In zo'n geval moet u formatteer uw schijf op Windows of Mac om het probleem op te lossen.

Methode 4: Controleer de schijf op fouten

Nadat u gegevens van het USB-apparaat hebt hersteld met Remo Recover, voert u CHKDSK uit, een ingebouwd hulpmiddel om het USB-station op beschadiging te scannen. CHKDSK scant en repareert gemakkelijk fouten met betrekking tot het bestandssysteem waardoor de pendrive de map leeg laat zien.

Volg de onderstaande stappen om CHKDSK uit te voeren.

 1. Klik op Windows + X en open Opdrachtprompt
 2. Typ vervolgens 'CHKDSK E: /R'

Notitie: Vervang E door uw USB-driveletter.

Wacht tot de scan is voltooid om het USB-station met het lege probleem te repareren. Zodra de CHKDSK-scan is voltooid, hebt u toegang tot al uw bestanden vanaf de pen drive. Maar als de corruptie van de USB-drive ernstig is, kunt u het probleem niet oplossen met deze methode. In zo'n geval moet u schijf formateren Windows of Mac om het probleem op te lossen.

Hoe te voorkomen dat een pen drive leeg is?

 • Om te voorkomen dat het USB-apparaat geen bestanden toont of leeg is, moet u er altijd voor zorgen dat u het apparaat verwijdert met Hardware veilig verwijderen.
 • Ten tweede, onderbreek een gegevensoverdrachtproces niet. Dit betekent dat als er een gegevensoverdracht tussen USB en uw systeem aan de gang is, u de overdracht niet onderbreekt of het apparaat halverwege verwijdert.
 • Vermijd het aansluiten van een USB-flashstation op met virus geïnfecteerde apparaten.
Scroll naar boven