Vergelijken Gratis Cloudopslag OneDrive vs Google Drive vs Dropbox

Data is de nieuwe olie, zeggen ze, Cloud-opslag is vandaag je eigen persoonlijke olietanker geworden, wat een ongelooflijke manier is om je persoonlijke gegevens op te slaan. Nu cloudopslag aan populariteit wint, is het hebben van een eigen cloudruimte geen probleem meer. Het kiezen van de juiste cloudopslag is echter een groot probleem, omdat u veel geld stopt en rekening houdt met de beveiliging van uw gegevens. Met veel populaire cloudopslagproviders zoals Google, Dropbox en OneDrive die er op de markt zijn, is het kiezen van de juiste cloudopslag geen gemakkelijke taak. Dit artikel geeft u een korte beschrijving vergelijken gratis cloudopslag OneDrive vs Google Drive vs Dropbox.

OneDrive

Microsoft betrad de markt van cloudopslag in 2007 met OneDrive, voorheen SkyDrive genoemd. Het ontwerp en de functionaliteit van OneDrive zijn in de loop van de tijd veel veranderd in aantrekkelijke bruikbaarheid en betrouwbaarheid. Met uitgebreide functies, online Office-apps en brede platformondersteuning heeft de diepe integratie van OneDrive met Windows 10 en Office 365 niet alleen gebruikers opgeleverd, maar ook vele prijzen en een waardering van vijf sterren.

Kenmerken van OneDrive

 • Opslagruimte: OneDrive biedt 5 GB, 50 GB of 1 TB opslagruimte, afhankelijk van het type abonnement. Ongeacht welk abonnement u hebt, Office Online is gratis voor mobiele gebruikers, maar voor de desktopversie moet u een Office 365- of OneDrive-zakelijk abonnement hebben.
 • Foto’s: Met OneDrive kunt u uw foto’s die erop zijn opgeslagen, doorzoeken met bestandsnamen, metagegevens en tekst in afbeeldingen. OneDrive met zijn sterke AI ondersteunt objectherkenning, wat betekent dat het zoeken naar een foto van de bon of uw hond niet zo belangrijk is.
 • Audio en video: U kunt ook muziekbestanden op OneDrive opslaan en ze streamen met muziekspelers die beschikbaar zijn in de Microsoft Store. OneDrive ondersteunt de meeste videobestandsindelingen zoals .mp4, QuickTime-video’s.
 • Bestandsversiebeheer: Een van de belangrijke functies die cloudopslagservices zouden moeten hebben, is versiebeheer. OneDrive ondersteunt fileversioning die u helpt om de wijzigingen die in het bestand zijn aangebracht ongedaan te maken in geval van onbedoelde bewerkingen, bestandscorruptie of zelfs kwaadwillende codering veroorzaakt door ransomware attacks.
 • Bestanden delen: Het delen van bestanden in OneDrive is heel eenvoudig, u hoeft alleen maar met de rechtermuisknop op het bestand te klikken dat u wilt delen en op delen te klikken. Tijdens het delen van het bestand vanuit OneDrive kunt u toestemming voor bewerken instellen en ook een vervaldatum en wachtwoord instellen. Vervaldatum en wachtwoordfuncties zijn alleen beschikbaar voor premium-accounts die zijn geabonneerd op OneDrive 365 of OneDrive Business.
 • Synchroniseren: De OneDrive Sync-map is visueel identiek aan elke andere map in het besturingssysteem. Het enige verschil is dat het is verbonden met de cloud. Elk bestand of elke map in de synchronisatiemap wordt zowel op uw harde schijf als in de cloud opgeslagen. U kunt ook anderen toestemming geven om uw bestanden te bekijken en deze op meerdere apparaten te openen met apparaatsynchronisatie. Er zijn discussies tussen de OneDrive-gebruikersgemeenschap over het maken van duplicaten in OneDrive na synchronisatie. Hoewel dat kan verwijder duplicaten online, dit is zeker een van de nadelen van OneDrive.
 • Snelheid: Er is niet veel verschil in snelheid van het uploaden en downloaden van bestanden in vergelijking met andere cloudserviceproviders. Het hangt allemaal af van de infrastructuur en serverdistributie van de cloudopslagserviceprovider, waar u geen twijfel kunt hebben over Microsoft.
 • Veiligheid: Beveiliging is de grootste zorg waar een gebruiker aan denkt voordat hij cloudservices kiest. Een punt van zorg met beveiligingsproblemen bij Microsoft is dat het de bestanden die op de rest van de server zijn opgeslagen niet versleutelt, alleen abonnees van OneDrive Business hebben deze functie.
 • Anderen: Een goed ding over OneDrive is dat het is opgenomen in Microsoft Office, dat ook andere nuttige software bevat, zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook. De online back-up en synchronisatie van Microsoft is niet beperkt tot pc’s, maar ook voor Macs, Androids, iOS en Xbox.

Dropbox

Dropbox is een van de bekende cloudopslagdiensten vanwege de eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface die ideaal is voor zowel consumenten als kleine bedrijven. Dropbox biedt talloze integraties met andere services en apps. Of u nu uw webinterface of een desktop-app gebruikt, u hebt snel en probleemloos toegang tot uw belangrijke bestanden.

Kenmerken van Dropbox

 • Bestanden delen: Je kunt eenvoudig elk bestand of elke map die op Dropbox is opgeslagen, delen vanuit een webbrowser, smartphone-app of desktop. Als u een bestand deelt, kunt u niet rechtstreeks bewerkingsrechten verlenen, maar u kunt wel bewerkingsrechten voor de map verlenen.
 • Synchroniseren: Dropbox Professional-abonnees hebben een slimme functie genaamd Smart Sync wat een geavanceerde vorm van selectieve synchronisatie is.

Met Smart Sync u kunt synchronisatie uitschakelen voor selectieve mappen, maar u ziet ze nog steeds op zowel de harde schijf als in de cloud, gemarkeerd met een X-markering. Deze functie is buitengewoon handig omdat u kunt voorkomen dat u tussen uw computerbestandssysteem en Dropbox schakelt.

 • Snelheid:De synchronisatiesnelheid is meestal afhankelijk van uw internetverbinding en locatie. Dropbox volgt het kopiëren van bestanden op blokniveau, wat betekent dat wanneer je een bestand bewerkt, alleen dat deel van het bestand dat je aan het bewerken bent op de apparaten wordt gesynchroniseerd. Daarom is de snelheid bij het uploaden van bestanden, het downloaden van bestanden en ook bij het synchroniseren tussen de apparaten goed.
 • Veiligheid: Beveiliging is een plek waar Dropbox achterblijft bij zijn concurrenten. De geschiedenis van diefstal van gebruikerswachtwoorden bij Dropbox zorgt ervoor dat ze er zwak uitzien bij het bieden van beveiliging aan zijn gebruikers. Het heeft echter basisbeveiliging voor cloudopslag en biedt ook een tweefactorauthenticatiefunctie.
 • Opslagruimte:Je kunt je gratis aanmelden bij Dropbox, waar je slechts 2 GB vrije ruimte krijgt. Als u zich echter abonneert op Dropbox Business, krijgt u 2 TB opslag per maand. In vergelijking met andere cloudopslagserviceprovider is Dropbox vrij duur.
 • Anderen: Afgezien van de bovengenoemde functies, kunt u met Dropbox vrijwel elk type bestanden opslaan, zoals Word-documenten, foto’s en video’s. Een gebied waar Dropbox uitblinkt van anderen, is in hun desktop-app, waar gebruikers de bestanden die moeten worden gesynchroniseerd gemakkelijk kunnen slepen en neerzetten.

Google Drive

Google Drive, de techgigant, is niet klein op de markt voor cloudopslagdiensten. Je moet weten dat Google Drive er helemaal klaar voor was om eerder deze juli zijn miljardste gebruiker te hebben.

Google Drive heeft nu zeker meer dan een miljard gebruikers, de eerste aanbieder van cloudopslagdiensten die deze prestatie heeft bereikt. Met Google Drive krijg je van alles een beetje, zoals een tekstverwerker, spreadsheetapplicatie en ook een presentatiemaker met 15 GB vrije ruimte.

Kenmerken van Google Drive

 • Opslagruimte: Google Drive biedt elke gebruiker een gratis opslagruimte van 15 GB. Als u echter meer opslagruimte wilt, kunt u meer opslagruimte kopen tegen een lagere prijs dan welke andere serviceprovider voor cloudopslag dan ook.
 • Bestandssynchronisatie:Net als Dropbox heeft Google Drive ook deze functie genaamd Selective Sync, waarmee u synchronisatie voor de selectieve mappen kunt uitschakelen. U hebt toegang tot al uw bestanden via de Google Drive-website, desktop-app voor Mac en pc om uw bestanden op uw computer te beheren. U moet voorzichtig zijn bij het synchroniseren van meerdere apparaten met Google Drive om te voorkomen dat er duplicaten op Google Drive worden gemaakt.
 • Bestanden delen: Het delen van bestanden werkt vergelijkbaar met andere cloudopslagservices. U kunt een bestand via e-mail delen of een link instellen die u met anderen deelt. Een nadeel van Google Drive is dat het niet mogelijk is om vervaldatums en wachtwoorden in te stellen voor links die u deelt.
 • Snelheid: De snelheid van het kopiëren van bestanden in Google Drive is goed, aangezien Google het beste werkt als een samenwerkingsplatform. Hoewel Google geen kopie op blokniveau heeft zoals Dropbox, werkt het nog steeds goed in vergelijking met andere.
 • Veiligheid: Google heeft een tweefactorauthenticatie-optie die uw gegevens veiliger maakt. Het versleutelt ook de gegevens in rust op de server en biedt meer veiligheid voor de gegevens op de server. Er is echter geen eindeloze versleutelingsoptie, aangezien Google toegaf dat het zowel Gmail als Google Drive scant voor marketingdoeleinden.
 • Foto’s: Dit is een voordeel dat Google Drive zijn gebruikers biedt in vergelijking met andere cloudopslagserviceproviders. U krijgt een aparte cloudruimte toegewezen aan uw foto’s, maar het is niet verplicht om Google-foto’s te gebruiken. U kunt ook foto’s op Google Drive opslaan, die worden verrekend met uw 15 GB vrije ruimte. Aangezien Google Foto’s onbeperkte opslagruimte biedt aan al zijn gebruikers, is er geen andere concurrent in de buurt van Google. U kunt onbeperkt foto’s opslaan op Google Foto’s als u ervoor kiest om alle foto’s op te slaan in 1080mp en video’s in 1080px. Als de resolutie deze resolutie overschrijdt, wordt deze in mindering gebracht op uw 15 GB vrije ruimte.
 • Anderen: De integratie van Google Documenten in Google Drive maakt het nog krachtiger omdat het gebruikers de mogelijkheid biedt tekstverwerking, spreadsheets en dia’s te maken. Deze complete Google Documenten-functie is gratis, waardoor het eruitziet als een potentiële concurrent van Microsoft Office. Behalve Google Documenten heeft Google Drive een app-bibliotheek van derden met honderden software-integraties die u kunt toevoegen.

Eindoordeel

Alle bovenstaande drie gratis cloudopslag dienstverleners hebben hun voor- en nadelen. Nu u de korte vergelijking van cloudopslag hebt doorlopen, kunt u de beste voor u kiezen. Merk op dat ze op sommige gebieden ook behoorlijk wat nadelen delen.

Er is bijvoorbeeld een probleem met het synchroniseren van duplicaten in OneDrive, een groot beveiligingsprobleem voor Dropbox-gebruikers met hun geschiedenis van datalekken en tot slot het gebrek aan beveiliging van Google Drive voor gedeelde bestanden.

Het is hier niet eenvoudig om er een te kiezen, omdat ze alle drie in veel opzichten beter presteren dan elkaar. Als u een thuisgebruiker bent en u zich zorgen maakt over het uitgeven van geld, zou Google Drive uw keuze moeten zijn. Als u cloudopslag voor uw bedrijf wilt kopen, is Microsoft OneDrive de beste die er is met zijn Office 365-samenwerking, het garandeert de beste service voor uw zakelijke behoeften. Dropbox heeft ook een aantal geweldige functies te bieden met zijn coole gebruikersinterface. U kunt een van de bovenstaande opties kiezen op basis van uw oordeel.

Vergelijken Gratis Cloudopslag OneDrive vs Google Drive vs Dropbox was last modified: September 18th, 2020 by Remo Software

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*