Verschil tussen Photoshop CC en Photoshop Elements

7 minutes read
Gravatar Remo Software
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Wat is het Verschil tussen Photoshop CC en Photoshop Elements?

Photoshop is een vrij beroemde tool die zijn aanwezigheid in alle industrieën heeft gemarkeerd. Het is de eerste keuze voor elke creatieve industrie om reclame, logo-ontwerp en branding beter te maken. Dankzij de grote verscheidenheid aan functies en opties is Photoshop de meest geavanceerde software voor digitale beeldbewerking die wereldwijd op grote schaal wordt gebruikt. Photoshop Elements en Photoshop CC zijn twee van de versies van Photoshop die we in dit artikel gaan bespreken.

Voordat u begint vergelijk Photoshop-elementen en Photoshop CC, we zullen onderzoeken wat Photoshop Elements en Photoshop CC zijn.

Wat is Photoshop CC?

Adobe Photoshop CC is de meest geavanceerde software voor digitale beeldbewerking die voornamelijk wordt gebruikt voor professionele fotografen, videoprofessionals en ontwerpers. De software is geladen met een breed scala aan functies en heeft zoveel te bieden voor zijn gebruikers.

Als u ten minste 5-10% van de functies beheerst, kunt u een professionele gebruiker met zoveel kennis worden, dat is de diepte van Photoshop CC.Wat is het verschil tussen photoshop en photoshop elements

De software werd in 2013 gelanceerd als opvolger van de vorige Photoshop CS6. Met deze software is de creatieve cloud-functie van Photoshop ontstaan.

Wat is Photoshop Elements?

Adobe Photoshop Elements is beeldbewerkingssoftware voor beginnende fotografen of beeldbewerkers. De elementen-software bevat de meeste functies van de professionele Photoshop-versie. Het enige verschil is dat Elements met minder en eenvoudigere opties wordt geleverd.

Minder en eenvoudigere opties om met afbeeldingen te werken, maken Photoshop Elements niet minder krachtig dan zijn grote broer Photoshop CC. Met Photoshop Elements kunt u geen gereedschap handmatig gebruiken in het Photoshop-document waaraan u werkt, in plaats daarvan doet de software het werk voor u.Verschil Photoshop CC en elements.

Het feit dat Elements gebruikers niet toestaat om de tool handmatig te gebruiken, verkleint het risico dat het document wordt beschadigd waar dat zou moeten reparatie beschadigd psd bestand met behulp van software van derden.

Vergelijk Photoshop CC en Photoshop Elements

Zoals eerder vermeld, is Photoshop Elements een lichtgewicht version of Photoshop CC die enkele van de kenmerken van de laatste erft. Laten we nu kijken naar verschillen tussen deze twee in termen van functies.Verschil photoshop elements en CC

Functies van Photoshop CC:

Photoshop CC is de krachtigste beeldbewerkingssoftware die is uitgerust met een verscheidenheid aan functies. Het is hoogst onmogelijk om over alles te praten features of Photoshop CC in één artikel. De hierboven gepresenteerde functies zijn enkele unieke functies die niet beschikbaar zijn in Photoshop Elements.Verschil tussen photoshop en elements.

 • CMYK-modus -Het verwijst naar het vierkleuren CMYK-afdrukproces waarbij cyaan, magenta, gele en zwarte inkt worden gemengd om een reeks kleuren te genereren. Deze modus beschrijft nauwkeurig het proces van kleurreproductie bij het afdrukken. Daarom wordt dit vaak gebruikt bij de voorbereiding van het afdrukken van afbeeldingen.
cmyk mode

Afbeeldingsbron: Addictive tips

 • LAB-kleurmodus -Het is vergelijkbaar met andere kleurmodi zoals RGB en CMYK, waar het kan worden gedefinieerd als een globaal kleurmodel waarin u een bepaalde kleur kunt specificeren door numerieke waarden over verschillende kanalen te geven.
lab color mode

Afbeeldingsbron: Photo.net

 • Kanaal mixer -Het mengt kleurkanalen, kan worden gebruikt om slechte kanalen te repareren en grijswaardenafbeeldingen te maken van kleurenafbeeldingen.
channel mixer

Afbeeldingsbron: macprovideo.com

 • Borstelharen -Dit zijn de nieuwe set penselen in Photoshop CC waarmee u kunt schilderen met virtuele borstels.
 • Padenpalet -Paletten zijn een essentieel onderdeel van Photoshop, ze laten je aanpassen hoe tools in de toolbox werken. Padpalet is zo'n soort palet.
 • Andere functies zoals het bewerken van het geschiedenislogboek, tekst op een pad, geavanceerde tekstopmaak, geavanceerde kleurverbetering, geavanceerde webfuncties, aanpasbare tool stelt sneltoetsen in, menu's en meer.

Notitie: Of u gebruikt CC of Elements, u kunt fouten in uw Photoshop-toepassing niet vermijden, wat resulteert in beschadigde PSD-bestanden. Om die beschadigde PSD-bestanden te repareren, is alles wat je nodig hebt eenvoudig en ongecompliceerd PSD-reparatieprogramma zoals Remo PSD-reparatie.

Functies van Photoshop Elements:

Hoewel Photoshop Elements een lichtgewicht versie van Photoshop CC is, heeft het enkele unieke functies die niet beschikbaar zijn in de laatste. Hieronder volgen enkele van de unieke kenmerken van Photoshop Elements

 • Cookie-cutter gereedschap - Deze tool in Photoshop CC is een aangepaste vormmaker voor afbeeldingen. Het is ook in staat om een masker te maken en alles eruit te verbergen.
 • Snelle bewerkingsmodus:Deze modus biedt veel snelle aanpassingstypen met behulp van visuele voorbeelden. U kunt elke afbeelding uit de lijst met miniaturen selecteren en deze verfijnen of op auto klikken om de software het werk voor u te laten doen.
quick edit mode

Bron: LinkedIn Learning

 • Begeleide bewerkingsmodus:De begeleide bewerkingsmodus in Photoshop Elements neemt u stap voor stap mee om bewerkingen uit te voeren en stelt u in staat om oude foto's te herstellen.
guided edit

Afbeeldingsbron: LinkedIn Learning

 • Expert bewerkingsmodus:Deze functie komt het dichtst in de buurt van de Photoshop CC, waar u functies krijgt zoals maskeren, lagen die veel voorkomen in Photoshop
expert mode

Afbeeldingsbron: LinkedIn Learning

 • Procesmodus voor meerdere bestanden:In deze modus kunt u meerdere bestanden verwerken zonder dat u een actie hoeft op te nemen.
 • Met Photoshop Elements kunt u sjablonen maken voor fotoboeken, wenskaarten en kalenders.
 • Er zijn andere functies, zoals eenvoudig delen voor sociale-mediasites zoals Facebook, flicker, enz.

Notitie: Als u ooit PSD-gerelateerde fouten tegenkomt op uw Mac-computer, kunt u dat doen nog steeds PSD-bestanden repareren op Mac met Remo Repair PSD

Dit zijn enkele van de functies van Photoshop Elements die niet beschikbaar zijn in Photoshop CC.

Hoewel niet alle functies van Photoshop CC beschikbaar zijn in Photoshop Elements, kunnen sommige functies worden gesimuleerd met andere tools in Elements. Er zijn enkele functies verborgen in Elements die alleen toegankelijk zijn na bepaalde acties vanuit Photoshop CC. Dit zijn de belangrijkste differences between Photoshop CC and Photoshop Elements met betrekking tot de functies.Photoshop elements en photoshop CC

Er is een enorm verschil tussen Photoshop Elements en Photoshop CC als het gaat om prijzen. Photoshop CC is duur in vergelijking met Photoshop Elements. Als je een serieuze grafisch ontwerper bent die veel aan beeldbewerking doet, alleen dan kun je voor Photoshop CC gaan. Photoshop Elements is iets voor jou als je een gemiddelde gebruiker bent die dingen wil leren.

Hoewel Photoshop Elements is gericht op intermediaire gebruikers, kan het u moeilijk maken als u een fout tegenkomt. Als een gemiddelde gebruiker is het een groot probleem om de Photoshop-fout te proberen op te lossen en het PSD-bestand niet te openen. Dit zijn veelvoorkomende problemen die elke gebruiker tegenkomt tijdens het gebruik van software zoals Photoshop en er zijn talloze oplossingen online beschikbaar.

Gravatar Remo Software

About the Author: Remo Software