Verschil tussen Photoshop CC en Photoshop Elements

Wat is het Verschil tussen Photoshop CC en Photoshop Elements?

Photoshop is een vrij beroemde tool die zijn aanwezigheid in alle industrieën heeft gemarkeerd. Het is de eerste keuze voor elke creatieve industrie om reclame, logo-ontwerp en branding beter te maken. De grote verscheidenheid aan functies en opties maken Photoshop de meest geavanceerde software voor digitale beeldbewerking die wereldwijd op grote schaal wordt gebruikt. Photoshop Elements en Photoshop CC zijn twee van de versies van Photoshop die we in dit artikel gaan bespreken.

Voordat u begint vergelijk Photoshop-elementen en Photoshop CC, we zullen kijken naar wat Photoshop Elements en Photoshop CC zijn.

Wat is Photoshop CC?

Adobe Photoshop CC is de meest geavanceerde software voor digitale beeldbewerking die voornamelijk wordt gebruikt voor professionele fotografen, videoprofessionals en ontwerpers. De software zit vol met een breed scala aan functies en heeft zoveel te bieden voor zijn gebruikers.

Het beheersen van ten minste 5-10% van de functies kan u een professionele gebruiker maken met zoveel kennis, dat is de diepte van Photoshop CC.

De software is in 2013 gelanceerd als opvolger van de vorige Photoshop CS6. Met deze software is de creatieve cloudfunctie van Photoshop ontstaan.

Wat is Photoshop Elements?

Adobe Photoshop Elements is beeldbewerkingssoftware voor fotografen op instapniveau of beeldeditors. De Elements-software bevat de meeste functies van de professionele Photoshop-versie. Het enige verschil is dat Elements minder en eenvoudigere opties heeft.

Minder en eenvoudigere opties om met afbeeldingen te werken, maken Photoshop Elements niet minder krachtig dan zijn grote broer Photoshop CC. Met Photoshop Elements kunt u geen enkele tool handmatig gebruiken in het Photoshop-document waaraan u werkt, maar de software doet het werk voor u.

Het feit dat Elements gebruikers niet toestaat om de tool handmatig te gebruiken, verkleint het risico dat het document wordt beschadigd waar dat zou moeten reparatie beschadigd psd bestand met behulp van software van derden.

Vergelijk Photoshop CC en Photoshop Elements

Zoals eerder vermeld, is Photoshop Elements een lichtgewicht version of Photoshop CC die enkele van de kenmerken van de laatste erft. Laten we nu kijken naar verschillen tussen deze twee in termen van functies.

Functies van Photoshop CC:

Photoshop CC is de krachtigste beeldbewerkingssoftware die is uitgerust met een verscheidenheid aan functies. Het is hoogst onmogelijk om over alles te praten features of Photoshop CC in één artikel. De hierboven gepresenteerde functies zijn enkele unieke functies die niet beschikbaar zijn in Photoshop Elements.

 • CMYK-modus –Het verwijst naar het CMYK-afdrukproces in vier kleuren waarbij cyaan, magenta, gele en zwarte inkt worden gemengd om een reeks kleuren te genereren. Deze modus beschrijft nauwkeurig het proces van kleurreproductie bij het afdrukken. Daarom wordt dit vaak gebruikt bij de voorbereiding van het afdrukken van afbeeldingen.

cmyk modeAfbeeldingsbron: Addictive tips

 • LAB-kleurmodus –Het is vergelijkbaar met andere kleurmodi zoals RGB en CMYK, waar het kan worden gedefinieerd als een globaal kleurmodel waar u een bepaalde kleur kunt specificeren door numerieke waarden over verschillende kanalen te geven.

lab color modeAfbeeldingsbron: Photo.net

 • Kanaal mixer –Het mengt kleurkanalen, kan worden gebruikt om slechte kanalen te repareren en een grijswaardenafbeelding te maken van kleurenafbeeldingen.

channel mixerAfbeeldingsbron: macprovideo.com

 • Borstelharen –Dit zijn de nieuwe set penselen in Photoshop CC waarmee u kunt schilderen met virtuele penselen.
 • Padenpalet –Paletten zijn een essentieel onderdeel van Photoshop, ze laten je aanpassen hoe tools in toolbox werken. Padpalet is zo’n palet.
 • Andere functies zoals het bewerken van het geschiedenislogboek, tekst op een pad, geavanceerde tekstopmaak, geavanceerde kleurverbetering, geavanceerde webfuncties, aanpasbare vooraf ingestelde sneltoetsen, menu’s en meer.

Notitie: Of u gebruikt CC of Elements, u kunt fouten in uw Photoshop-toepassing niet vermijden, wat resulteert in beschadigde PSD-bestanden. Om die beschadigde PSD-bestanden te repareren, is alles wat je nodig hebt eenvoudig en ongecompliceerd PSD-reparatieprogramma zoals Remo PSD-reparatie.

Functies van Photoshop Elements:

Hoewel Photoshop Elements een lichtgewichtversie van Photoshop CC is, heeft het een aantal unieke functies die in de laatste niet beschikbaar zijn. Hieronder volgen enkele van de unieke kenmerken van Photoshop Elements

 • Cookie-cutter gereedschap – Deze tool in Photoshop CC is een aangepaste vormmaker voor afbeeldingen. Het is ook in staat om een masker te maken en alles eruit te verbergen.
 • Snelle bewerkingsmodus:Deze modus biedt veel soorten snelle aanpassingen met behulp van visuele voorbeelden. U kunt elke afbeelding uit de lijst met miniaturen selecteren en deze verfijnen of op auto klikken om de software het werk voor u te laten doen.

quick edit modeBron: LinkedIn Learning

 • Begeleide bewerkingsmodus:Met de begeleide bewerkingsmodus in Photoshop Elements kunt u stap voor stap bewerkingen uitvoeren en oude foto’s herstellen.

guided editAfbeeldingsbron: LinkedIn Learning

 • Expert bewerkingsmodus:Deze functie komt het dichtst in de buurt van Photoshop CC, waar u functies krijgt zoals maskeren, lagen die veel voorkomen in Photoshop

expert modeAfbeeldingsbron: LinkedIn Learning

 • Procesmodus voor meerdere bestanden:In deze modus kunt u meerdere bestanden verwerken zonder dat u een actie hoeft op te nemen.
 • Met Photoshop Elements kunt u sjablonen maken voor fotoboeken, wenskaarten en kalenders.
 • Er zijn andere functies zoals eenvoudig delen voor sociale mediasites zoals Facebook, flikkering, enz.

Notitie: Als u ooit PSD-gerelateerde fouten tegenkomt op uw Mac-computer, kunt u dat doen nog steeds PSD-bestanden repareren op Mac met Remo Repair PSD

Dit zijn enkele van de functies van Photoshop Elements die niet beschikbaar zijn in Photoshop CC.

Hoewel alle functies van Photoshop CC niet beschikbaar zijn in Photoshop Elements, kunnen sommige functies worden gesimuleerd met andere tools in Elements. Er zijn enkele functies verborgen in Elements die alleen toegankelijk zijn na bepaalde acties van Photoshop CC. Dit zijn de belangrijkste verschil tussen Photoshop CC en Photoshop Elements met betrekking tot de functies.

Er is een enorm verschil tussen Photoshop Elements en Photoshop CC als het gaat om prijzen. Photoshop CC is duur in vergelijking met Photoshop Elements. Als je een serieuze grafisch ontwerper bent die uitgebreide beeldbewerking doet, dan kan je alleen voor Photoshop CC gaan. Photoshop Elements is voor jou als je een gemiddelde gebruiker bent die dingen wil leren.

Hoewel Photoshop Elements is gebouwd met de nadruk op tussengebruikers, kan het moeilijk zijn als u een fout tegenkomt. Als gemiddelde gebruiker is het een groot probleem om te proberen de Photoshop-fout te herstellen en het PSD-bestand niet te openen. Dit zijn veelvoorkomende problemen die elke gebruiker zal tegenkomen tijdens het gebruik van software zoals Photoshop en talloze oplossingen zijn online beschikbaar.

Verschil tussen Photoshop CC en Photoshop Elements was last modified: juni 22nd, 2020 by Remo Software

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*