Verschil Tussen SSD en Harde Schijf Normale

6 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Tot voor kort hadden pc-kopers maar weinig keuzes om te selecteren welk type opslagapparaat ze moesten gebruiken met hun laptop of desktop en de vormfactor had slechts een harde schijf (HDD). Maar nu hebt u de keuze om uw systeem te configureren met een HDD, een SSD of in sommige gevallen beide. Hoe kies je tussen hen? Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen normale HDD en SSD? Hier zijn enkele verschillen tussen SSD's en HDD's die u hierbij kunnen helpen, Lees verder om ze allemaal te kennen ..

Wat is een HDD?

Harde schijven worden beschouwd als de traditionele draaiende harde schijf (HDD). Het is het basis niet-vluchtige opslagapparaat op een computer. Harde schijven zijn metalen platters die worden geleverd met een magnetische coating die uw gegevens opslaat. Het heeft een lees- / schrijfkop die zich op een arm bevindt die wordt gebruikt om toegang te krijgen tot uw gegevens terwijl de platters in een behuizing van de harde schijf draaien.

Wat is SSD?

SSD, staat voor Solid State Drives, is ook een niet-vluchtig opslagapparaat dat op NAND-gebaseerd flash-geheugen gebruikt om uw bestanden op te slaan. Hoewel ze dezelfde functie als HDD hebben, gebruikt het geen magnetische coating op de platen zoals harde schijven om gegevens op te slaan. In plaats daarvan gebruikt SSD de onderling verbonden flash-geheugenchips die de gegevens kunnen behouden, zelfs wanneer er geen stroom aanwezig is. Dit is het grootste verschil tussen de HDD en SSD's.

SSD Vs HDD

Hier zijn enkele grote verschillen tussen de SSD en de normale HDD:

Snelheid

De meeste solid-state schijven zijn aanzienlijk sneller bij het lezen van gegevens dan een harde schijf. De belangrijkste reden is dat er geen bewegende mechanische delen op een SSD zijn zoals in HDD's en waardoor de zoektijd aanzienlijk is verminderd op SSD.

Gebruikte opslagtechnologie

Normale harde schijven slaan al uw gegevens op in de vorm van fragmenten, d.w.z. uw bestanden zullen worden opgesplitst in brokken en zullen worden verspreid in opeenvolgende blokken in de sectoren en blokken van de harde duik. Solid-state drives zijn echter volledig anders dan HDD en hebben geen fragmentatie nodig om gegevens op te slaan. Daarom heeft het geen fysieke leeskoppen waardoor het sneller is bij het opslaan van gegevens of het starten van een toepassing, enz.

Kosten

SSD's zijn veel duurder dan een harde schijf met dezelfde capaciteit. Over het algemeen kunnen kosten van 1 GB SSD vier tot acht keer duurder zijn dan de 1 GB van een harde schijf.

Capaciteit

Wanneer we het hebben over de opslagcapaciteiten van de schijven, hebben harde schijven nog steeds het voordeel van de opslagcapaciteit, aangezien deze beschikbaar is als 1TB tot 2TB schijven die gemakkelijk beschikbaar zijn voor de consumenten. SSD's voldoen echter niet aan de huidige opslagvereisten, deze zijn alleen beschikbaar met een capaciteit van 256 tot 512 GB en een 1 TB-versie is nog in de testfase.

Duurzaamheid

De bewegende delen van een HDD maken de drives aanzienlijk meer onderhevig aan levenslange slijtage, schokken, trillingen en hitte dan de SSD's die erg stil zijn en weinig stroom verbruiken in vergelijking met HDD's.

Harde schijven kunnen echter een langere levensduur hebben, omdat SSD's een eindig aantal keren hebben dat elke "cel" kan worden beschreven. Maar de bewegende delen van een harde schijf kunnen na verloop van tijd verslijten, wat SSD's niet hebben. Over het algemeen is de duurzaamheid van beide soorten schijven goed en kan deze gemakkelijk meerdere jaren of langer draaien!

Betrouwbaarheid

Zelfs in het geval van betrouwbaarheid zijn beide technologieën, dat wil zeggen zowel HDD als SSD, ontworpen om falen te bestrijden, maar SSD kan efficiënter werken in een ruwere omgeving dan de HDD. Gewoonlijk falen deze solid-state schijfeenheden wanneer gegevens naar hen worden geschreven, terwijl de meeste harde schijven uitvallen wanneer gegevens worden gelezen.

Als een schijf defect raakt tijdens het schrijven van gegevens, probeert het besturingssysteem van de computer de gegevens elders te schrijven. Maar als het mislukt tijdens het lezen van de gegevens, zijn er meer mogelijkheden om uw essentiële gegevens van de schijven te verliezen. Het is echter niet nodig om gespannen te raken; in dergelijke gevallen kunt u gebruik maken van de Remo Herstellen Windows / Mac Software die gemakkelijk de volledige verloren gegevens kan herstellen wanneer uw harde schijf defect is. Niet alleen van HDD, zelfs als de SSD faalt, wat resulteert in gegevensverlies, helpt dit hulpprogramma u om dit te doen SSD-herstel uitvoeren.

Conclusie

In het algemeen is het aan de gebruikers en hun behoeften die ertoe doen bij het selecteren van een schijf. Voor een gemiddelde computergebruiker zijn harde schijven een goede optie, omdat ze veel goedkoper, betrouwbaarder zijn en een handvol opties en capaciteiten bieden. SSD's zijn echter geweldig als u tijdkritisch werk verricht, zoals videobewerking en dergelijke, omdat ze sneller gegevens kunnen lezen en schrijven naar een schijf. Maar ze zijn vrij duur en zijn niet volledig bewezen. Ten slotte is het de gebruiker die moet beslissen op basis van zijn vereisten waarop hij moet kiezen.

About the Author: Remo Software