Verschillen tussen RAR4 en RAR5 Compressie

In deze dagen vindt u mogelijk geen computergebruiker die onbekend is met RAR-bestanden. RAR-formaat is in de loop van de jaren enorm populair geworden in vergelijking met zijn archiefindelingen zoals 7Z, zip, enz. De reden is simpel: een betere gegevenscompressie dan ZIP. Bovendien maakt RAR gebruik van een verliesvrije compressie.

Nu is er een nieuw RAR-formaat – RAR5. Er wordt gezegd dat het betere en snelle compressie-decompressie heeft in vergelijking met het originele formaat. En het maakt ook gebruik van een verbeterd versleutelingsalgoritme.

Wat kunnen de voordelen zijn van het gebruik van RAR5 meer dan RAR4?

RAR4 was het standaard RAR-formaat vóór RAR5. Door de introductie van RAR5 is de standaarddirectory van de compressiemap vergroot tot 1 GB in 64-bits systemen. Voor grote bestanden zou het grotere compressie bieden.

Houd er rekening mee dat de standaardgrootte van het woordenboek voor RAR-compressie 32 MB was vóór RAR5. Nu kunt u het werkelijke verschil tussen deze getallen zien.

Nieuw herstellog is een andere specialiteit van RAR5. Met een loggrootte gelijk aan of groter dan 5% van het bestand, is RAR5 veel meer schadebestendig dan RAR4. Het is geldig, zelfs als het bestand beschadigd is.

En het is bekend dat het archiefarchiefherstel beter is verbeterd in vergelijking met eerdere RAR-indelingen. Het maakt gebruik van een geavanceerdere bestandstabel om snel door het archief te bladeren en heeft ondersteuning voor multicore decompressie.

Een ander belangrijk punt is het coderingsalgoritme dat RAR5 gebruikt. In tegenstelling tot de vorige versie, gebruikt RAR5 een solide 256-bits AES-algoritme.

In veel tests overtreft RAR5 7-zip in termen van snelheid en compressieverhouding hoewel 7-zip wordt vergeleken als een van de snelste compressietechnieken die nu beschikbaar is.

Wat als ik RAR5 niet kan uitpakken??

Als u bestanden wilt openen die zijn gecomprimeerd met het RAR5-algoritme, hebt u WinRAR5 nodig. Alle andere pogingen om RAR5-gecomprimeerde bestanden te openen met populaire decompressieprogramma’s zijn mislukt.

Dit probleem met incompatibiliteit is tot nu toe de enige mogelijke beperking van het RAR5-formaat.

Verschillen tussen RAR4 en RAR5 Compressie was last modified: December 4th, 2019 by Remo Software

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*