Welke Videoformaat te Gebruiken en Het verschil tussen elk van hen

4 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Het leven leek beslist eenvoudiger zolang we ons in het VHS-tijdperk bevonden, maar naarmate we eruit groeiden, lijkt het bewerken, uploaden en opslaan van audio- en videoformaten met de dag ingewikkelder te worden. Met zoveel verschillende formaten lijkt het alsof je het overzicht kwijt bent van wat wat is en waarvoor? In de war! Denken dat het te ingewikkeld is - nou, denk nog eens goed na.

Weet dat het verkrijgen van goed opgeleide informatie over wat elk van deze formaten is, zeker zal helpen om de meeste twijfels die we hebben weg te nemen. Kennis hebben van iets dat belangrijk is, kan winstgevend zijn. Daarnaast kunt u wellicht een goede beslissing nemen over wat het beste bij ons past in plaats van wat beter bij ons werk past.Wat is een videoformaater

Dus voordat we elk van deze videoformaten bespreken, kunnen we eerst weten wat een videoformaat is? Geïnteresseerd? Lees verder……

Wat is een videoformaat? Het antwoord is eenvoudig te begrijpen, omdat ze het formaat of de structuur zijn waarin ze in een bestand zijn opgeslagen. Deze video's worden meestal gecomprimeerd in een bestand. Maar het verwarrende deel hierin is het verschil tussen 'Containers' en 'Codecs'.

Container: De eenvoudige basisinformatie van een container is dat het een hele reeks bestanden is die bestaat uit audio- en videocodecs.Flash video format

Codecs: een codec comprimeert en decomprimeert gegevens, terwijl de meeste video's die u ziet, worden gecomprimeerd om minder ruimte op uw computer in te nemen. Dit construeert uw videobestand en bepaalt hoe het op het scherm moet worden afgespeeld.Welk video formaat is het beste?

Laten we, nu de basis is gewist, eens kijken naar de verschillende formaten die er zijn.

  1. MP4-indeling: Dit is een van de meest populaire en wordt gebruikt bij het opslaan van online audio- en videostreaming. Het gebruikt over het algemeen een apart audio- en videospoor voor compressie.
  2. MPG-indeling: Dit formaat is populair en wordt meestal gebruikt bij het maken van downloadbare films.
  3. AVI-indeling of .avi: Dit staat voor Audio Video Interleave en is gemaakt en geïntroduceerd door Microsoft. Voor gewone internetgebruikers was dit een van de meest populaire keuzes omdat het zowel audio- als videogegevens bevat. Dit formaat staat bekend om het gebruik van minder compressie in vergelijking met de andere formaten.
  4. Flash-videoformaat of flv: Ze zijn populair geworden omdat flash-video's zowel streaming als progressieve downloads ondersteunen. Flash-video's kunnen ook worden afgespeeld in verschillende flash-filmbestanden.

Met enkele van de basissoorten video-indelingen die worden behandeld. Het is nu tijd om uit te zoeken welke je moet gebruiken en waarvoor?

Onthoud dat er niets is zoals dit dat de enige beste is, omdat elk van deze op verschillende tijdstippen en om verschillende redenen moet worden gebruikt. Om meer te weten lees verder…

  1. Als je formaten online deelt, zoals YouTube, zorg er dan voor dat je een van deze kiest, d.w.z. MP4, FlV, MOV of AVI, aangezien deze goed zijn voor online videoplatforms..
  2. Het is niet goed om je kijkers op je website te lang te laten wachten tot de hele video is gestreamd. HTML of WEBM zijn dus formaten die echt een goede optie zijn voor een video op je website.
  3. Voor degenen die op zoek zijn naar een formaat om op een dvd te branden, hoeft u niet te ver te zoeken, want MPEG-2 is uw keuze.Videoformaten.

Met al deze informatie die u kan helpen om beter te beslissen, weet ook dat terwijl u nieuwe dingen uitprobeert of experimenteert, onthoud dat als u corrupte of beschadigde MP4-bestanden krijgt, weet dan dat er de reparatie mp4 video.

About the Author: Remo Software