Welke Videoformaat te Gebruiken en Het verschil tussen elk van hen

Het leven leek absoluut eenvoudiger zolang we ons in het VHS-tijdperk bevonden, maar naarmate we er uit voortkwamen, lijken het bewerken, uploaden en opslaan van audio- en videoformaten met de dag alleen maar ingewikkelder te worden. Met zoveel verschillende indelingen lijkt u het overzicht te verliezen van wat is wat en waarvoor? Verward! Denken dat het te gecompliceerd is – nou, denk opnieuw.

Weet dat het verkrijgen van een geïnformeerde informatie over wat elk van deze formaten is, zeker zal helpen de meerderheid van de twijfels weg te nemen die we hebben. Kennis hebben van iets dat belangrijk is, kan winstgevend zijn. Samen met dat, kunt u mogelijk een goede beslissing nemen over welke het meest geschikt is voor ons, liever wat beter bij ons werk past.

Dus, voordat we elk van deze video-indelingen bespreken, kunnen we als eerste weten wat een video-indeling is? Geïnteresseerd? Lees verder verder ……

Wat is een videoformaat? Het antwoord is eenvoudig te begrijpen omdat ze het formaat of de structuur zijn waarin ze in een bestand worden opgeslagen. Deze video’s worden meestal in een bestand gecomprimeerd. Maar het verwarrende deel hierin is het verschil tussen ‘Containers’ en ‘Codecs’.

Container: de eenvoudige basisinformatie van een container is dat het een hele verzameling bestanden is die bestaat uit audio- en video-codecs.

Codecs: een codec comprimeert en decomprimeert gegevens, terwijl de meeste video’s die u ziet, zijn gecomprimeerd om minder ruimte op uw computer in te nemen. Hiermee wordt uw videobestand geconstrueerd en wordt vastgesteld hoe u het op het scherm kunt afspelen.

Nu, met de basis gewist, laten we eens kijken naar de verschillende formaten die er zijn.

  1. MP4-indeling: dit is een van de meest populaire en wordt gebruikt voor het online streamen van audio en video. Het gebruikt meestal een afzonderlijk audio- en videospoor voor compressie.
  2. MPG-indeling: dit formaat is populair en wordt meestal gebruikt bij het maken van downloadbare films.
  3. AVI-indeling of .avi: dit staat voor Audio Video Interleave en is gemaakt en geïntroduceerd door Microsoft. Voor gewone internetgebruikers was dit een van de meest populaire keuzes omdat het zowel audio- als videogegevens bevat. Dit formaat staat erom bekend minder compressie te gebruiken in vergelijking met de andere formaten.
  4. Flash-videoformaat of flv: ze zijn populair geworden omdat flash-video’s zowel streaming als progressieve downloads ondersteunen. Flash-video’s kunnen ook in verschillende Flash-films worden afgespeeld.

Met een aantal van de standaard soorten video-indelingen die worden behandeld. Het is nu tijd om uit te zoeken welke te gebruiken en waarvoor?

Vergeet niet dat er niets zo is als dat dit de enige beste is omdat elk van deze op verschillende tijdstippen en om verschillende redenen moet worden gebruikt. Om meer te weten lees verder … ..

  1. Als u online formats deelt zoals Youtube, zorg er dan voor dat u een van deze kiest, namelijk MP4, FlV, MOV of AVI, want deze zijn goed voor online videoplatforms.
  2. Het is niet goed om uw kijkers op uw website te lang te laten wachten totdat de hele video wordt gestreamd. HTML of WEBM zijn dus formaten die echt een goede optie zijn voor een video op uw website.
  3. Voor degenen die op zoek zijn naar een indeling om op een dvd te branden, hoeft u niet te ver te zoeken omdat MPEG-2 uw keuze is.

Met al deze informatie die je kan helpen beter te beslissen, weet ook dat terwijl je nieuwe dingen uitprobeert of aan het experimenteren bent, onthoud dat als je met beschadigde of beschadigde MP4-bestanden komt, weet dat er de beste manier is om reparatie mp4 video.

 

Welke Videoformaat te Gebruiken en Het verschil tussen elk van hen was last modified: December 9th, 2019 by Remo Software

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*