Mac

5 Manieren om Versnel je Trage Mac

5 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Ben je het beu om het strandbal op je Mac te zien draaien? Is je Mac hinderlijk traag geworden? Net als elke andere computer, begint ook Mac langzaam te werken met de tijd. Of het nu gaat om een ​​iMac, Mac Mini, MacBook (alle series) of Mac Pro, u wilt misschien de prestaties van een verouderende Mac controleren. Met deze 5 tips kun je de rommel opruimen en je trage Mac sneller maken.

#1: Verminderen Inloggen items

Het is duidelijk dat als je Mac sneller opstart, hij niet veel tijd kost. U hoeft niet te wachten totdat apps worden geladen, ze worden onmiddellijk geopend. Wanneer je Mac opstart, lopen er veel onnodige apps op de achtergrond. Als u de controle over deze ongewenste apps overneemt, kunt u uw langzame mac sneller laten werken. Ga hiervoor naar "Systeemvoorkeuren" door op het Apple-pictogram links in de menubalk te klikken en klik op "Gebruiker en groepen" en klik op "Aanmeldingsitem". Hier kun je de apps uit de lijst selecteren die je niet wilt starten als Mac dat doet. Nadat je hebt geselecteerd, klik je op de knop "Minus".

# 2: Verwijder programma's die u niet gebruikt

Het verwijderen van programma's die u niet gebruikt, verhoogt zeker de prestaties van de Mac. Dit versnelt niet alleen je trage Mac, maar bespaart ook ruimte op de harde schijf. Als u iemand bent die veel apps downloadt en deze niet gebruikt, is het tijd om het reinigingsproces te starten! U kunt alle ongewenste programma's naar de Prullenbak slepen.Trage mac versnellen.

U kunt ook ongewenste widgets verwijderen van het Dashboard. Klik op de knop "Minus" links onderaan en klik op "X" om de widgets te verwijderen die u niet vaak gebruikt.Waarom is mijn Mac zo traag?

#3: Maak de harde schijf schoon

Dit is geen gemakkelijke taak. Maar dit is de beste en effectieve manier om trage Mac te versnellen. Scan via de harde schijf van je Mac naar ongewenste bestanden (meestal zijn het de films en foto's die ruimte innemen). Leeg de prullenbak door er met de rechtermuisknop op te klikken en selecteer "Leegmaken". U kunt ook in de map Downloads kijken voor bestanden die u niet nodig hebt.

Een andere plek om op te ruimen is uw bureaublad. Doorloop alle bestanden en mappen op het bureaublad en verwijder al uw ongewenste bestanden. Het organiseren van je bureaublad kan ook wonderen doen om je Mac sneller te maken. Elk bestand dat u opslaat op een bureaublad is een venster en de inhoud ervan wordt opgeslagen in het RAM. Wanneer u QuickLook gebruikt of overschakelt naar Desktop, toont uw Mac u wat zich in dat venster bevindt. Dus meer bestanden op uw bureaublad betekent meer bestanden die zijn opgeslagen in het RAM. Het organiseren van uw bestanden in de juiste mappen (foto's, documenten, films, enz.) Kan helpen bij het versnellen van uw Mac.Trage mac sneller maken

#4: Werk de software bij

Zorg ervoor dat je Mac up-to-date is. Je moet je afvragen waarom iets nieuws installeert als het apparaat al traag is? Welnu, het is belangrijk dat je de nieuwste Mac OS X of MacOS Sierra hebt geïnstalleerd, terwijl Apple nieuwe updates en beveiligingspatches optimaliseert voor betere prestaties. Als u dus de nieuwste software-updates hebt, helpt dit uw Mac sneller.

Voor de nieuwste software-updates op OS X en Sierra, klik op "Systeemvoorkeuren" kies "App Store" en vink "Automatisch controleren op updates" aan. Als u tikt op 'App-updates installeren', weet u zeker dat de apps automatisch worden bijgewerkt.Mac sneller maken en laten opstarten.

#5: Schone installatie van het OS

Je hebt Desktop opgeruimd, je RAM-geheugen gecontroleerd, bijgewerkte nieuwste besturingssysteem, maar het maakte allemaal geen verschil uit in de snelheid van je Mac, dan heb je de laatste optie in deze lijst - Maak het besturingssysteem schoon. Dit geeft leven aan je running stop Mac. Maar dit is geen gemakkelijke taak. Een schone installatie verwijdert alle gegevens die in de loop van de jaren zijn verzameld, wat de reden kan zijn voor het vertragen van uw Mac. Zorg ervoor dat je een back-up maakt van je foto's, documenten, muziek enz. Zodat je deze terug op je Mac kunt hebben zodra je het besturingssysteem schoonmaakt.Mac opschonen en sneller maken.

Conclusie

Het uitvoeren van de bovenstaande methoden zal uw Mac-prestaties zeker verhogen. Nogmaals, terwijl je je Mac schoon installeert, moet je ervoor zorgen dat je niet één maar twee back-ups maakt van alle gegevens. Als u geen back-up hebt gemaakt of verkeerde bestanden hebt verwijderd, kunt u een betrouwbare gegevensherstel-software voor gebruiken geheugenkaarten herstellen op Mac OS X.

About the Author: Remo Software