Herstellen Verwijderde Bestanden van Externe Harde Schijf | 2021

Externe harde schijven zijn draagbare opslagapparaten die op de computer worden aangesloten om de opslaglimiet te verhogen. Externe harde schijven kunnen worden gebruikt om een back-up te maken en tonnen bestanden, foto’s, video’s en nog veel meer op te slaan op basis van hun opslagcapaciteit.

Hoe zorgvuldig u uw externe harde schijf ook gebruikt, deze kan nog steeds vatbaar zijn voor gegevensverwijdering of -verlies. Als u verwijderde bestanden terughalen externe harde schijf. Dan is hier een complete gids voor u, beginnend bij het herstellen van verwijderde of ontbrekende bestanden van een externe harde schijf tot belangrijke veelgestelde vragen.

Kan ik herstel verloren bestanden van externe harde schijf?

Ja, u kunt verwijderde bestanden herstellen van een externe harde schijf. Bestanden kwijtraken van een externe harde schijf is tegenwoordig heel gewoon. Als u bestanden van de externe harde schijf hebt verwijderd, hoeft u zich geen zorgen te maken!

Het herstellen van bestanden van een externe harde schijf is gemakkelijker als u regelmatig een back-up maakt van uw externe harde schijfgegevens in de vorm van een ISO-imagebestand. Deze ISO-back-up kan van pas komen tijdens verschillende situaties van gegevensverlies vanaf een externe harde schijf.

U kunt gebruik maken van Remo Recover, een geavanceerde herstelsoftware voor externe harde schijven. Het herstelt verwijderde, verloren of geformatteerde gegevens van elk merk externe harde schijf in snelle stappen. De optie Diepe scan van deze tool is effectief bij het herstellen van bestanden van corrupte of onleesbare externe harde schijven.

free-download-for-win free-download-for-mac

Enkele belangrijke tips om met succes bestanden van een externe harde schijf te herstellen

 1. Stop met het gebruik van uw externe harde schijf zodra u er gegevens van verliest.
 2. Reageer snel om verwijderde bestanden van externe harde schijf te herstellen.
 3. Gebruik geen onbetrouwbare externe harde schijf data recovery methoden of tools om uw externe harde schijf te herstellen.
 4. Als uw externe harde schijf beschadigd is, herstel dan de gegevens voordat u deze repareert of formatteert.
 5. Als u een eenvoudigere en veiligere manier wilt om verwijderde bestanden van een externe harde schijf te herstellen, gebruik dan Remo Recover-software.

Bewezen methoden om bestanden van externe harde schijf te herstellen

Als de prioriteit is om te herstellen verwijderde of ontbrekende bestanden van de externe harde schijf dan, het oplossen van beschadigingen op de externe harde schijf of USB-flashstation is mogelijk niet geschikt voor dit doel. Het repareren van de externe harde schijf kan uw aanwezige gegevens kwetsbaarder maken voor permanent gegevensverlies. Hieronder staan de beproefde methoden om gemakkelijk bestanden te herstellen die zijn verwijderd of verloren zijn gegaan van een externe harde schijf. En vind ook veelvoorkomende redenen voor gegevensverlies of verwijdering van een externe harde schijf.

1. Herstel bestanden van externe harde schijf met behulp van bestandsgeschiedenis

Bestandsgeschiedenis is een back-upfunctie in Windows. Hiermee kunt u terug in de tijd gaan om uw vorige versies van verwijderde of verloren gegevens gratis te herstellen. Om verwijderde bestanden van een externe harde schijf te herstellen met behulp van de Windows-bestandsgeschiedenis:

 1. Ga naar het folder of external hard drive waaruit uw bestanden zijn verwijderd of verloren zijn gegaan.
 2. Nu, Right-click en selecteer Properties.
 3. Klik op de Previous Versions tabblad en selecteer de vorige versie waar al uw verwijderde of verloren bestanden zich bevinden.
 4. Druk ten slotte op de Restoreknop

Notitie: Als u de externe harde schijf niet hebt geactiveerd in Windows Bestandsgeschiedenis, kunt u verwijderde bestanden niet herstellen met deze methode. Wel door gebruik te maken Remo Recover gereedschap, u kunt gemakkelijk verwijderde bestanden terughalen van een externe harde schijf. Deze externe harde schijf hersteltool zelfs herstelt verwijderde bestanden uit de Prullenbak als je het hebt geleegd.

2. Herstel verwijderde bestanden van externe harde schijf met behulp van Remo Recover-software

Remo Recover is een speciaal ontworpen gebruiksvriendelijke tool om meer dan 300 bestandsformaten te herstellen, zoals foto’s, onbewerkte afbeeldingen, video’s, documenten, Office-bestanden, enz. Deze tool werkt met een alleen-lezen interface om bestanden te herstellen van externe harde schijven, SSD , USB-drives, geheugenkaarten en nog veel meer. Downloaden deze tool nu!

free-download-for-win free-download-for-mac

Afgezien van het herstellen van permanent verwijderde of ontbrekende bestanden van de externe harde schijf, kan deze tool ook gegevens herstellen van geformatteerde, beschadigde of ontoegankelijke interne of externe opslagstations.

Hoe kan ik verwijderde bestanden van externe harde schijf herstellen?

Stap 1: Downloaden en installeer Remo Recover-software op uw Windows of Mac. Sluit ook uw externe harde schijf aan op uw systeem om er bestanden van te herstellen.

Stap 2: Start de tool en selecteer het Recover Files optie om verwijderde bestanden van externe harde schijf te herstellen.

Notitie: U kunt ook de Recover Partitions optie als u gegevens wilt herstellen van een geformatteerde of ernstig beschadigde externe harde schijf.recover deleted or missing files from external hard disk

Stap 3: Selecteer de external hard drive uit de beschikbare lijst met stations om verwijderde bestanden ervan te herstellen. En klik op het Scan knop.recovering files deleted from external hard drive using Remo Recover software

Notitie: Nadat het herstelproces is voltooid, toont Remo Recover uw verloren of verwijderde bestanden van de externe harde schijf in Data view en File Type View. Nu kunt u gratis een voorbeeld van de herstelde gegevens zoals foto’s of video’s bekijken door erop te dubbelklikkenrecovered deleted or missing files from external hard drive

Stap 4: Selecteer de verwijderde bestanden van de externe harde schijf die u wilt herstellen. En klik op het Save knop om ze naar elke gewenste locatie te herstellen.

Waarom kiezen voor Remo Recover-tool om verwijderde bestanden terughalen externe harde schijf?

 • Een gebruiksvriendelijke tool om meer dan 300 bestandsindelingen te herstellen, zoals foto’s, onbewerkte afbeeldingen, video’s, documenten, audiobestanden, Excel-sheets, Office-bestanden, pdf’s, ZIP, RAR, enz.
 • Herstelt veilig verwijderde bestanden van externe harde schijf zonder enige wijziging aan de originele inhoud.
 • Herstelt niet alleen gegevens van verschillende merken externe harde schijven zoals WD My Passport, Seagate, Samsung, Adata, enz. Maar herstelt ook gegevens van interne en diverse externe opslagapparaten zoals SD-kaarten, pen-drives, SSD, enz.
 • Compatibel met de nieuwste versies van Windows- en Mac-besturingssystemen. Zoals Windows 10, 8.1, 8, 7, enz., En macOS Big Sur, Catalina, Mojave, High Sierra, Sierra, enz.
 • Ondersteunt herstel van externe harde schijven van verschillende bestandssystemen zoals exFAT, NTFS, FAT, APFS, enz.
 • Biedt een gratis voorbeeld van herstelde resultaten, zoals verwijderde of verloren video’s en foto’s.
 • De herstelde resultaten kunnen worden gesorteerd op basis van datum, bestandsgrootte, bestandstype, enz.

Veelvoorkomende redenen voor het verwijderen of ontbreken van bestanden op de externe harde schijf

Er zijn verschillende redenen die kunnen leiden tot gegevensverlies van een externe harde schijf. Het is belangrijk dat u enkele veelvoorkomende scenario’s voor gegevensverlies of -verwijdering van een externe harde schijf kent om ze voorzichtig te behandelen:

 • Per ongeluk verwijderen van bestanden van een externe harde schijf.
 • Verloren gegevens door het formatteren van een externe harde schijf.
 • Ontbrekende bestanden vanwege ontoegankelijke of ernstig beschadigde externe harde schijf.
 • Bestanden die verloren zijn gegaan of verwijderd tijdens het overbrengen van uw externe harde schijf naar de computer.
 • Onderbrekingen tijdens het gebruik van een externe harde schijf, zoals systeemuitschakeling, stroompiekprobleem, enz.
 • Abrupte verwijdering van een externe harde schijf of USB-flashstation kan ertoe leiden dat gegevens worden verwijderd of verloren gaan.

U kunt altijd scenario’s voor gegevensverlies van een externe harde schijf vermijden door de snelle tips te volgen: 

 1. Sluit uw externe HDD niet aan op met virus geïnfecteerde apparaten.
 2. Maak regelmatig een back-up van al uw belangrijke bestanden.
 3. Controleer de bestanden voordat u de externe harde schijf verwijdert of formatteert.
 4. Voorkom onderbrekingen tijdens het overzetten van bestanden vanaf een externe HDD.

Veel Gestelde Vragen?

1. Gaan verwijderde bestanden van een externe harde schijf naar de Windows Prullenbak?

Nee, verwijderde bestanden van een externe harde schijf gaan niet naar de Windows Prullenbak.

Als u bestanden van de externe harde schijf hebt verwijderd zonder enige back-up, is dit hetzelfde als het permanent verwijderen van gegevens op Windows of Mac. Maar, externe harde schijf heeft zijn eigen prullenbak die gemakkelijk toegankelijk.

2. Hoe herstellen verwijderde bestanden van externe harde schijf met CMD?

Om permanent externe harde schijf bestanden terughalen met behulp van cmd, volg dan de onderstaande gratis methode;

 1. Sluit uw externe harde schijf aan op uw pc en typ CMD in het zoekvak van Windows.
 2. Right-click Opdrachtprompt om het te openen als Run as administrator.
 3. Type chkdsk g: /f en druk op Enter.
  Notitie: Vervang g door de letter van uw externe harde schijf en wacht tot de opdracht is voltooid.
 4. Typ nu de letter van uw externe harde schijf opnieuw en druk op Enter.
 5. Type attrib -h -r -s /s /d *.* en druk op Enter.

Nadat de opdrachtprompt is voltooid, wordt een nieuwe map gemaakt met herstelde bestanden in .chk-indeling op uw externe harde schijf. Verander nu het .chk-bestandsformaat naar het originele bestandsformaat en sla ze op de gewenste locatie op.

Notitie: CMD wordt voornamelijk gebruikt om beschadiging van de externe harde schijf te herstellen en om verwijderde bestanden ervan te herstellen. In de meeste gevallen slaagt deze methode er echter niet in om een externe harde schijf te herstellen. Op dergelijke momenten kunt u Remo Recover-software gebruiken om externe harde schijf kapot bestanden terughalen.

3. Hoe bestanden terughalen van externe harde schijf met behulp van Bestandsgeschiedenis?

Ja, u kunt bestanden herstellen van een niet-herkende externe harde schijf met behulp van Remo Recover-software.

Herstellen Verwijderde Bestanden van Externe Harde Schijf | 2021 was last modified: juni 18th, 2021 by Remo Software

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*