Verschillende Soorten Formatteren: Volledig en Snel formatteren

Telkens wanneer u uw schijven of pen-station of geheugenkaart formatteert, vraagt de computer om een snel formatteren of een volledig formaat. Meestal negeren de gebruikers het verschil tussen hen en gaan ze voor een van hen. Meestal gaan ze liever voor een snelle formatteringsoptie. Dus wat is mogelijk het verschil tussen snel formatteren en een volledig formaat? Laten we dit in detail bespreken.

Mogelijk hebt u deze optie gezien tijdens het formatteren van een pen drive of een lokaal station van uw computer. Dit zorgt voor een vrij belangrijk verschil in de manier waarop uw geheugeneenheid wordt geformatteerd en de bestanden erin zitten. Deze optie ontstaat van als een gebruiker vele malen zoals het installeren van een nieuw besturingssysteem of proberen om het te openen. Enkele van de belangrijkste factoren die de twee differentiëren is het herstellen van bestanden na snel formatteren en op volledig formatteren.

Formatteren

Het formatteren van een harde schijf gebeurt op twee niveaus, een laag niveau en een hoog niveau. De low-level-opmaak verwijst naar het verdelen van een schijf in kleinere geheugeneenheden en blokken. Deze eenheden zijn gemakkelijk toegankelijk voor het besturingssysteem. De computers van de afgelopen dagen hebben geen toegang tot formattering op laag niveau. Als u een gebruiker bent, krijgt u geen toegang tot een low-level-indeling op recente Windows-versies.

De opmaak op hoog niveau is een andere vorm van formatteren die u op uw harde schijf kunt uitvoeren. Dit is toegestaan ​​voor de gebruiker en kan handmatig worden gedaan.

De opmaak op hoog niveau verwijst naar het schrijven van de structuur van het bestandssysteem op de harde schijf van uw computer. Het besturingssysteem schrijft een opstartsector naar de harde schijf van uw computer. Het wordt gedaan met behulp van een FAT-bestandssysteemstructuur op de schijf. Zodra de opstartsector is geschreven, wist het besturingssysteem de rest van de sectie. Dit wordt het legen van de schijf genoemd vanwege het feit dat alle kenmerken met vermeldingen zijn gemarkeerd als ongebruikt.

De opmaak op hoog niveau is in feite het scannen van de volledige harde schijf en alle sectoren. Het bevat ook het schrijven van nullen op alle sectoren van uw harde schijf. Dus terwijl u een schijf formatteert op uw computer, voert het besturingssysteem een ​​indeling op hoog niveau uit en schrijft het een bestandssysteemstructuur op de harde schijf van uw computer.

Wat de tijd betreft met betrekking tot beide procedures, is er een enorm verschil tussen de tijd die nodig is voor het snelle formaat en de tijd die nodig is voor een volledig formaat van uw harde schijf.

Wanneer om te presteren Snel en volledig formatteren

Er zijn bepaalde gevallen waarin u een snelle en volledige indeling van uw harde schijf wilt uitvoeren. Uw selectie van de aard van het formaat bepaalt de integriteit van uw gegevens en ook uw harde schijf.

Als u een schijf hebt die een probleem voor u veroorzaakt en u het moeilijk maakt door corruptie of virussen, wilt u misschien kiezen voor een volledige scan omdat er wortels zijn van corrupte bestanden die moeten worden vernietigd.

Als u uw computer wilt weggeven of verkopen en veel belangrijke bestanden hebt waarvan u al een back-up hebt gemaakt, wilt u daar een volledig formaat uitvoeren. Een snel formattering kan schadelijk zijn voor de integriteit van uw persoonlijke bestanden bestanden herstellen na snel formatteren is mogelijk en heel gemakkelijk. Hiermee kunt u uw persoonlijk bestand, foto’s, e-mails enz. Open laten voor iedereen.

Soms wilt u uw inhoud misschien alleen indelen omdat ze zich over uw schijf hebben verzameld. Dit geeft u de kans om een snelle scan uit te voeren en binnen een paar minuten een nieuwe schijf te gaan gebruiken.

 

Verschillende Soorten Formatteren: Volledig en Snel formatteren was last modified: december 5th, 2019 by Remo Software

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*