Photoshop kan niet worden gestart vanwege permissie kwesties! Weten waarom?

4 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Photoshop kan niet worden gestart? 

Een aantal keren bent u mogelijk het probleem van een mislukte opstart van Photoshop tegengekomen. Dit is geen nieuw probleem en het is ook geen zeldzaam probleem. Mogelijk ziet u een foutmelding tijdens het opstarten, bij het openen van een foto in uw photoshop-toepassing of tijdens het verwerken van een afbeelding. Laten we dieper ingaan op de reden waarom Photoshop faalt? en wat zou de mogelijke oplossing voor deze storingen kunnen zijn?Photoshop kan niet gestart worden.

Hier zijn enkele van de foutmeldingen die u zult zien verschijnen tijdens het werken aan Photoshop:

“Kon een krasbestand niet openen omdat het bestand vergrendeld is”

Of

“Kan Photoshop niet initialiseren omdat het bestand is vergrendeld” 

 Of

 “U heeft niet de benodigde toegangsrechten”

Aangezien u dit bericht leest, ga ik ervan uit dat u ook de bovengenoemde foutmeldingen bent tegengekomen. Je bent verbijsterd en kunt niet doorgronden wat er aan de hand is. U wilt gewoon de tool in handen krijgen en uw taak uitvoeren. Welnu, dit bericht zal u helpen te weten en te begrijpen waarom Photoshop niet kan worden gestart vanwege toestemmingsproblemen.Photoshop kan niet worden gestartet.

Photoshop probeert een tijdelijk bestand te maken op de C:\schijf. Het gebruikersaccount waarmee u zich hebt aangemeld, heeft toegang nodig om naar de hoofdmap van C:\drive te schrijven. Wanneer Photoshop wordt uitgevoerd met behulp van het beheerdersaccount, werkt het probleemloos. Hier kunt u de aanwijzing krijgen dat de complicatie enigszins gerelateerd is aan toegangsrechten of toestemmingsprivileges. Wanneer u de software uitvoert met het beheerdersaccount en wijzigingen aanbrengt in de locatie van de werkschijf, treden de wijzigingen op met betrekking tot de beheerdersgebruiker en niet met het gebruikersaccount waarmee u bent ingelogd.Photoshop kan niet verwijderd worden.

Het is veilig om te concluderen dat het gebruikersvoorkeurenbestand van Photoshop beschadigd is. Het is ook waarschijnlijk dat het bestand wordt opgeslagen op een locatie waar het is beperkt of niet is toegestaan.

Nu we weten wat het probleem is en waarom het gebeurt, laten we proberen de situatie te redden.

Om deze fout te voorkomen, moet de gebruiker het volgende pad navigeren;

C:\Gebruikers\[GEBRUIKERSNAAM]\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop CS5\Adobe Photoshop CS5 Instellingen

U moet ook de versie van Photoshop kennen die u gebruikt en de volgende bestanden verwijderen:

Adobe Photoshop CS5 Prefs.psp (voor 32bit-versie)

Adobe Photoshop X64 CS5 Prefs.psp (voor 64bit-versie)

Ga in Photoshop naar, naar Bewerken --> Voorkeuren --> Prestaties

In de sectie genaamd Scratch Disks; controleer of D:\ is aangevinkt als actief, niet C:\. Verander het als het niet hetzelfde is.

Nadat u Photoshop opnieuw hebt opgestart, is het probleem er niet meer.

Dit zou de oplossing zijn voor uw opstartprobleem en een antwoord op waarom Photoshop niet start en fouten vertoont. Voor alles moet u beheerdersrechten hebben tijdens het gebruik van de computer. De stappen voor probleemoplossing voor het starten van Photoshop lossen uw probleem op.

Opmerking: Als het bestand met voorkeuren opnieuw beschadigd raakt, moeten de voorgaande stappen opnieuw worden genomen om machtigingsfouten te voorkomen. Jij kan repareren beschadigd photoshop bestand met deze stappen.

About the Author: Remo Software