Data Herstel Software

Data Herstel Software
Beste
Verkoper

Harde schijf herstel Software

Alles in een gegevens Herstel Werktuig

Krijg uw verloren gegevens terug na het formatteren of partitie fouten.

$109.97

$99.97

Koop Nu

Bestanden Repareren Software

Bestanden Repareren Software
Beste
Verkoper

MOV Reparatie Werktuig

Compleet Video Reparatie Werktuig Kit

Reparatie uw Unplayable video's (MOV en MP4) veilig

$79.97

$69.97

Koop Nu

Outlook Hulpmiddelen

Outlook Hulpmiddelen
Beste
Verkoper

Outlook Reservekopie en Migreren

Ultieme Outlook Reservekopie Werktuig

Veilige manier om Backup & e-mails en Contacten Move

$59.97

$49.97

Koop Nu

Remo ONE

Remo ONE

Ander Nutsbedrijven

Ander Remo Gereedschap
Beste
Verkoper

Duplicaat Foto's Verwijderaar

Geavanceerde Duplicaten Foto's Finder en Cleaner Werktuig

Zoek en verwijder dubbele foto's en verhoog schijfruimte in 3 - klikken!!

$29.97

$19.97

Koop Nu

Dutch

Weten Hoe te Vermijd Fragmentatie van Harde Schijf

Schijffragmentatie is de enige veelvoorkomende reden voor verminderde systeemprestaties. Het gebeurt wanneer grote bestanden worden opgeslagen op uw harde schijf. In dit proces worden uw bestanden in kleinere fragmenten opgeslagen en verspreid waar de ruimte op uw harde schijf beschikbaar is. Wanneer u een bestand probeert op te halen, moet de harde schijf de volledige schijf scannen en alle fragmenten van het bestand zoeken, deze opnieuw indelen en vervolgens de gebruiker aanbieden. Het is dus een erg moeizaam proces en vermindert de systeemprestaties.

Deze schijffragmentatie wordt echter onvermijdelijk tijdens het gebruik van de computer, na verloop van tijd beïnvloedt dit aanzienlijk de snelheid van uw computer. Maar is er een manier om de versnippering op de computer te verminderen of te voorkomen? Natuurlijk kunt u fragmentatie gemakkelijk voorkomen; je bent hier op de juiste plek. Hier zijn de tips die u kunt gebruiken om fragmentatie van de harde schijf te voorkomen:

Verplaats alle internet tijdelijke bestanden:

Bij het surfen op internet worden onder het pad veel tijdelijke bestanden gemaakt: CI\WINDOWS\ Tijdelijke internetbestanden, wat resulteert in schijffragmentatie en dus de computer trager maken. Daarom moet de locatie van deze tijdelijke bestanden worden gewijzigd om fragmentatie te voorkomen. Om dit te bereiken, maakt u eerst een nieuwe map op een andere partitie om al uw tijdelijke bestanden op te slaan, bijvoorbeeld D-schijf en vervolgens naar Start -> Configuratiescherm -> dubbelklik op Internetopties -> klik op Instellingen en vervolgens op Internet-tijdelijke bestanden -> klik op “Mappen verwijderen” in de map die u zojuist hebt aangemaakt. Dus dit zal de fragmenten die genereren in C-schijf verminderen, en dus uw pc-prestaties optimaliseren.

Updaten en opnieuw installeren van software:

De software en stuurprogramma’s die aanwezig zijn op uw harde schijven, moeten regelmatig worden bijgewerkt om de prestaties van uw systeem te verbeteren en dit voorkomt fragmentatie ook aanzienlijk. Windows en Mac OS hebben functies voor automatische waarschuwingen om u te laten weten wanneer uw machine een update nodig heeft. U hoeft ze dus alleen handmatig bij te werken.

Verwijder alle onnodige geïnstalleerde softwareprogramma’s

Aanwezigheid van ongewenste softwareprogramma’s op uw harde schijf is een van de redenen voor het veroorzaken van fragmentatie op uw harde schijf. Als u van mening bent dat een van de op uw computer geïnstalleerde softwareprogramma’s niet langer nodig is en ongewenst zijn, maakt u ze gewoon de-installeren. Dit is zo omdat; het verbruikt veel ruimte op uw harde schijf die uiteindelijk resulteert in traag gedrag van pc’s. Daarom moet u al deze ongebruikte software vinden en lokaliseren en ze verwijderen. Wanneer u het softwareprogramma verwijdert, zou u meer ruimte vrijmaken waardoor uw harde schijf niet sterk gefragmenteerd raakt.

Voer regelmatig defragmentatie van de harde schijf uit

Eigenlijk is defragmentatie het proces waarbij de bestanden op uw harde schijf worden herschikt om de snelheid en prestaties te verbeteren. In het geval van fragmentatie worden al uw bestanden in kleine stukjes verdeeld en verspreid over uw harde schijf. Wanneer u de schijf echter defragmenteert, worden al deze onderdelen verzameld, opnieuw gerangschikt en op één locatie opgeslagen. Zo helpt u uw harde schijf om de gegevens efficiënt te beheren en vrij veel ongebruikte ruimte op uw schijf vrij te maken. Neem voordat u uw harde schijf defragmenteert de back-up van de gegevens.

Om defragmentatie uit te voeren, kan gebruik worden gemaakt van de standaardtool “Schijf Defragmentatie” en volgt u deze stappen

  1. Klik op “Begin” en ga naar “Alle programma’s” en scroll naar beneden en klik op “Accessoires”
  2. Selecteer de optie “Systeemhulpprogramma’s”, kies “Schijfdefragmentatie” en wacht tot het programma klaar is met het analyseren van uw harde schijf
  3. Klik nu op “Nu Defragmenteren”

Het programma wordt automatisch afgesloten wanneer het klaar is met het defragmenteren van uw harde schijf. Hiermee defragmenteert u uw harde schijf. Hoewel dit standaardprogramma defragmentatie met succes kan uitvoeren, heeft het zijn eigen beperkingen. Het is een erg vervelend en onveilig proces, omdat een enkele fout kan leiden tot een crash met de vaste schijf. Daarom is het raadzaam om een veilige defragmentatie-tool te gebruiken. Eén zo’n tool is Remo Schijf Defrag, die je hele harde schijf kan defragmenteren door slechts enkele muisklikken.

Conclusie:

Het uitvoeren van onderhoud naar het computersysteem is vaak een verantwoordelijkheid van elke computergebruiker. De tips die hierboven worden uitgelegd, zijn enkele manieren om fragmentatie van bestanden op uw harde schijf te voorkomen die de systeemprestaties verbeteren. U kunt echter nog steeds andere factoren vinden die u moet overwegen en die u moet kennen met betrekking tot het onderhoud van de computer.

Standaard afbeelding
John Harris

Senior Editor, Content Analyst and a fan of exceptional customer service. John develops and publishes instructional and informational content regarding partition management, Windows hot-fixes, data management and computer troubleshooting.

As a tenured data recovery specialist, John shares exceptional insights and blog posts about data loss and data recovery across any storage device. With 8+ years’ experience in writing for Data Recovery for both Mac OS and Windows OS computers, he is an avid learner who always wants to polish and simplify the data recovery process. John passes his free time playing Chess and reading Science Fiction novels.

Artikelen: 66

Geef een reactie