Data Herstel Software

Data Herstel Software
Beste
Verkoper

Harde schijf herstel Software

Alles in een gegevens Herstel Werktuig

Krijg uw verloren gegevens terug na het formatteren of partitie fouten.

$109.97

$99.97

Koop Nu

Bestanden Repareren Software

Bestanden Repareren Software
Beste
Verkoper

MOV Reparatie Werktuig

Compleet Video Reparatie Werktuig Kit

Reparatie uw Unplayable video's (MOV en MP4) veilig

$79.97

$69.97

Koop Nu

Outlook Hulpmiddelen

Outlook Hulpmiddelen
Beste
Verkoper

Outlook Reservekopie en Migreren

Ultieme Outlook Reservekopie Werktuig

Veilige manier om Backup & e-mails en Contacten Move

$59.97

$49.97

Koop Nu

Remo ONE

Remo ONE

Ander Nutsbedrijven

Ander Remo Gereedschap
Beste
Verkoper

Duplicaat Foto's Verwijderaar

Geavanceerde Duplicaten Foto's Finder en Cleaner Werktuig

Zoek en verwijder dubbele foto's en verhoog schijfruimte in 3 - klikken!!

$29.97

$19.97

Koop Nu

Dutch

Weten Verschil tussen JPG en JPEG Bestanden

Samenvatting:Terwijl u online met afbeeldingen werkt of ze bewerkt, bent u mogelijk zowel de JPG- als de JPEG-bestandsextensies tegengekomen. Maar de vragen die we in gedachten krijgen zijn: is JPG hetzelfde als JPEG? Wat is het verschil tussen hen? Kan ik een JPG naar een JPEG converteren? In dit artikel hebben we geprobeerd om snel alle vragen en onderwerpen met betrekking tot JPG versus JPEG te beantwoorden
JPG vs JPEG

Wat is het Verschil Tussen JPG en JPEG?

JPEG

JPEG of Joint Photographic Experts Group is een van de meest populaire afbeeldingsindelingen die worden gebruikt door digitale camera’s en andere foto-opnameapparaten. Het wordt ook vaak gebruikt om fotografische Hoe Kan Ik Verwijderde Foto’s Terughalen Van SD Kaart?.

JPEG-bestanden hebben de bestandsextensie jpg of jpeg. JPEG is een bitmap-compressie-indeling, die meestal wordt gebruikt voor compressie met verlies, met compressieverhoudingen van 10: 1 tot 20: 1.

Deze compressieverhouding kan worden aangepast, wat betekent dat u uw eigen balans tussen opslaggrootte en kwaliteit kunt aanpassen. Net als ZIP-bestanden redundanties in bestanden gebruiken om compressie te bereiken, doet JPEG dit door blokken pixels of delen van afbeeldingen te verwijderen, waardoor de algehele beeldkwaliteit wordt verminderd. Het meerdere keren bewerken en opnieuw opslaan van de afbeelding belemmert ook de beeldkwaliteit. Een oplossing is om met RAW JPEG’s te werken, al uw bewerkingen te bepalen en vervolgens de definitieve versie op te slaan, zonder uw bestand meerdere keren op te slaan.

Vanwege compressie nemen JPEG-bestanden slechts enkele megabytes aan ruimte in beslag. Vanwege het kleinere formaat gebruiken websites .jpeg-afbeeldingen op hun pagina’s.

JPG

Het enige verschil JPG en JPEG, als dat al zo is, is het aantal gebruikte tekens. JPG bestaat nog steeds omdat eerdere versies van Windows/DOS-systemen een extensie van drie letters nodig hadden voor bestandsnamen. Daarom werd .jpeg ingekort tot .jpg. Nu ondersteunt Windows extensies met vier tekens. Daarom kunt u .jpeg-bestanden openen in Windows.

Unix- en Mac-systemen hadden deze beperking van tekens niet. Ze bleven het .jpeg-formaat gebruiken.

Uw fotobewerkingsprogramma’s zoals Adobe Photoshop en Gimp slaan JPEG’s op in de .jpg-extensie. U heeft de vrijheid om de bestandsextensie in beide richtingen te wijzigen en het bestand blijft werken. In tegenstelling tot JPEG behoudt JPG de beeldkwaliteit van het bestand met minder gegevensredundantie na compressie. Daarom nemen JPG-bestanden meer ruimte in beslag. Omdat JPG-bestanden ook een compressiealgoritme met verlies gebruiken, verslechtert de beeldkwaliteit naarmate de bestandsgrootte afneemt.

Aanvullende informatie: Als tijdens het bewerken of tijdens het uitvoeren van een taak op uw pc of Mac uw JPG of JPEG bestanden permanent worden verwijderd of verloren gaan, kunt u Remo Recover-software gebruiken om JPG verwijderde bestanden terughalen op alle Windows (inclusief de nieuwste Windows 10 en eerdere versies) en macOS (inclusief de nieuwste macOS High Sierra, Sierra en eerdere versies). De software herstelt JPEG- en JPG-bestanden samen met andere mediabestandsindelingen, waaronder BMP, GIF, TIFF, RAW, NEF, CRW, CR2, PNG, DNG en nog veel meer op een probleemloze manier. De proefversie van de software kan gratis worden gedownload.

Standaard afbeelding
Remo Software
Artikelen: 819

Geef een reactie