Weten Verschil tussen JPG en JPEG Bestanden

JPEG

JPEG of Joint Photographic Experts Group is een van de meest populaire afbeeldingsindelingen die worden gebruikt door digitale camera’s en andere foto-opnameapparaten. Het wordt ook vaak gebruikt om fotografische afbeeldingen op internet op te slaan en te verzenden.

JPEG-bestanden hebben de bestandsextensie .jpg of .jpeg. JPEG is een bitmap-compressie-indeling, die meestal wordt gebruikt voor compressie met verlies, met compressieverhoudingen van 10: 1 tot 20: 1.

Deze compressieverhouding kan worden aangepast, wat betekent dat u uw eigen balans tussen opslaggrootte en kwaliteit kunt aanpassen. Net als ZIP-bestanden redundanties in bestanden gebruiken om compressie te bereiken, doet JPEG dit door blokken pixels of delen van afbeeldingen te verwijderen, waardoor de algehele beeldkwaliteit wordt verminderd. Het meerdere keren bewerken en opnieuw opslaan van de afbeelding belemmert ook de beeldkwaliteit. Een oplossing is om met RAW JPEG’s te werken, al uw bewerkingen te bepalen en vervolgens de definitieve versie op te slaan, zonder uw bestand meerdere keren op te slaan.

Vanwege compressie nemen JPEG-bestanden slechts enkele megabytes aan ruimte in beslag. Vanwege het kleinere formaat gebruiken websites .jpeg-afbeeldingen op hun pagina’s.

JPG

De enige verschil tussen JPG en JPEG bestanden, als je het al hebt, kun je het noemen, dat is het aantal gebruikte tekens. JPG bestaat nog steeds omdat eerdere versies van Windows / DOS-systemen een extensie van drie letters nodig hadden voor bestandsnamen. Daarom is .jpeg ingekort tot .jpg. Nu ondersteunt Windows extensie met vier tekens. Daarom kunt u .jpeg-bestanden openen op Windows.

Unix- en Mac-systemen hadden deze beperking van tekens niet. Ze bleven het .jpeg-formaat gebruiken.

Uw fotobewerkingsprogramma’s zoals Adobe Photoshop en Gimp slaan JPEG’s op in de .jpg-extensie. U heeft de vrijheid om de bestandsextensie in beide richtingen te wijzigen en het bestand blijft werken. In tegenstelling tot JPEG behoudt JPG de beeldkwaliteit van het bestand met minder gegevensredundantie na compressie. Daarom nemen JPG-bestanden meer ruimte in beslag. Omdat JPG-bestanden ook een compressiealgoritme met verlies gebruiken, verslechtert de beeldkwaliteit naarmate de bestandsgrootte afneemt.

Aanvullende informatie: Als tijdens het bewerken of tijdens het uitvoeren van een taak op uw pc of Mac uw JPG- of JPEG-bestanden permanent worden verwijderd of verloren gaan, kunt u Remo Recover-software gebruiken om JPG verwijderde bestanden terughalen op alle Windows (inclusief de nieuwste Windows 10 en eerdere versies) en macOS (inclusief de nieuwste macOS High Sierra, Sierra en eerdere versies). De software herstelt JPEG- en JPG-bestanden samen met andere mediabestandsindelingen, waaronder BMP, GIF, TIFF, RAW, NEF, CRW, CR2, PNG, DNG en nog veel meer op een probleemloze manier. De proefversie van de software kan gratis worden gedownload.

Weten Verschil tussen JPG en JPEG Bestanden was last modified: april 27th, 2021 by Remo Software

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*