Windows Update Foutcode 0x800ffff Repareren

5 minutes read

Vraagt u zich af hoe u de foutcode 0x8000FFFF kunt oplossen? Hier in deze read-up leert u 5 effectieve oplossingen om deze te bereiken en ook om verloren of verwijderde van uw besturingssysteem te herstellen

Geschreven door
Bijgewerkt aan

Wat is de Foutcode 0x800FFFF?

De foutcode 0x800FFFF geeft aan dat er een fout is opgetreden in uw Windows tijdens het upgraden van de Windows-versie. Het besturingssysteem na de update vergrendelt de Microsoft App Store waardoor deze ontoegankelijk wordt. Meestal zul je de fout tegenkomen na het uitvoeren van systeemherstel vanuit Windows of wanneer de gebruiker nieuwe apps probeert te installeren vanuit de winkel

Niettemin, met de juiste benaderingen en methoden die hieronder worden vermeld, kunt u het probleem effectief oplossen. In dit artikel ziet u meerdere oplossingen om de foutcode 0x800FFFF in elke Windows-versie op te lossen.

Hoe Windows Update Foutcode 0x800ffff Repareren?

Hieronder staan een paar oplossingen die u kunt proberen om de foutcode te herstellen:

 1. Door de probleemoplosser van de Windows Store-app te gebruiken
 2. Cache van Microsoft Store wissen
 3. Configureer de Microsoft Store opnieuw
 4. Controleer de cryptografische service
 5. Reset naar Windows 10 (Laatste optie)

Voordat we verder gaan met de onderstaande oplossingen, moeten we eerst begrijpen waarom de foutcode 0x800FFFF in het onderstaande gedeelte voorkomt.

Wat Veroorzaakt de Foutcode 0x800FFFF?

 1. Onjuiste datum en instellingen
 2. Onnodige stuurprogramma's of processen
 3. Beschadigde Windows Store-cache
 4. Beschadigd bestandssysteem
 5. Onjuiste registervermeldingen
 6. Verkeerde configuratie in Windows Storage App

Om de hierboven genoemde of om welke reden dan ook, als u de foutcode 0x800FFFF tegenkomt, volgt u de onderstaande methoden om effectief te zijn.

Gebruik de Windows Store probleemoplosser om Windows update foutcode 0x800ffff reparatie

 • Ga naar de Windows Search bar.
 • Type Troubleshoot in de zoekbalk.
 • Scroll door de lange lijst totdat je vindt Windows Store Apps, selecteer dan Run the troubleshooter.
 • Volg na het uitvoeren van de probleemoplosser de gegeven instructie op het scherm om de toepassing uit te voeren en het probleem op te lossen.

Cache wissen uit de Microsoft Store

Zoals vermeld in de bovenstaande oorzaken kan een beschadigde cache de Microsoft Store ontoegankelijk voor u maken

 • Druk op Windows Sleutel + R om Uitvoeren te openen
 • Type wsreset.exe en klik OK.
 • Een leeg opdrachtpromptvenster wordt ongeveer tien seconden geopend. Waarna de Store zichzelf opent.
 • Als dat niet werkt, drukt u op Windows Sleutel + R opnieuw. Voer dit in: C:\Users\%USERNAME%\AppData\Local\Packages\Microsoft.WindowsStore_8wekyb3d8bbwe\LocalState
 • Zodra u toegang krijgt tot de Cache-map, verwijdert u de ongewenste map of wijzigt u de naam van de map in Cache.old, controleer of het probleem is opgelost.

Configureer Microsoft Store opnieuw om Windows update foutcode 0x800ffff repareren

 • Type Powershell in de zoekbalk van het menu Start, klik met de rechtermuisknop op de beste overeenkomst en selecteer Run as Administrator.
 • Kopieer en plak de volgende opdracht: powershell-ExecutionPolicy Unrestricted Add-AppxPackage-DisableDevelopmentMode-Register
 • Nadat u de bovenstaande opdrachtprompt hebt getypt, krijgt u het volgende opdrachtvenster waarin u moet type: Env:SystemRoot\WinStore\AppxManifest.xml
 • Start uw computer opnieuw op nadat u de bovenstaande methode hebt gevolgd en controleer of het probleem is opgelost.

Controleer de cryptografische service

 • Type services in de zoekbalk van je Startmenu en selecteer Service optie
 • Blader naar Cryptographic Services.
 • Zorg ervoor dat de service is ingesteld om automatisch te starten.
 • Als de Cryptographic Service is uitgeschakeld, selecteer Start.
 • Nadat de procedure is voltooid, controleert u of het probleem is opgelost.

Zelfs na het volgen van alle bovengenoemde methoden, als u de foutcode 0x8000ffff nog steeds niet kunt oplossen, moet uw laatste redmiddel uw Windows terugzetten naar uw vorige versie.

Terugzetten naar Windows 10

 • Ga naar Settings
 • Klik op Update and Security Recovery
 • Dan onder Reset this PC selecteer Get started.
 • Nadat Windows het resetproces heeft voltooid, controleert u of u toegang hebt tot de Microsoft Store

Tijdens het resetten van Windows naar de vorige versie, kunt u onvermijdelijk een scenario voor gegevensverlies tegenkomen. In dergelijke gevallen hebt u een betrouwbaar hulpprogramma voor gegevensherstel nodig om uw verloren of verwijderde bestanden van Windows 11 te herstellen.

Remo harde schijf herstel is een uitzonderlijk hulpprogramma voor gegevensherstel dat moeiteloos alle verloren of verwijderde bestanden van Windows kan herstellen. Tool is geprogrammeerd met een scanmechanisme om meer dan 300+ bestandsformaten te herstellen. Download nu en herstel uw waardevolle gegevens met gemak.

Conclusie

Het artikel vat samen wat foutcode 0x8000FFFF is en de effectieve oplossingen op hoe Windows update foutcode reparatie. In geval van onvoorzien gegevensverlies kunt u altijd gebruik maken van Remo Recover om uw gegevens gemakkelijk terug te krijgen. Als u nog vragen heeft over het artikel, kunt u gebruik maken van de commentaarsectie hieronder.

About the Author: John Harris

With a decade of experience in data recovery, John Harris, Senior Editor at Remo Software, is your go-to specialist. His focus includes partition management, Windows solutions, and data troubleshooting, delivering insightful content that serves both users and search engines. John's expertise shines through in illuminating blog posts, untangling data loss intricacies across diverse storage platforms.…