Wissen en Formatteren Harde Schijf

Soms moet u alle inhoud van uw harde schijf wissen en de schijf formatteren. Deze situatie kan zich voordoen wanneer u uw computer verkoopt, een nieuw besturingssysteem installeert of een back-up voor uw computer instelt. In ieder geval moet u uw harde schijf wissen en formatteren om de integriteit van uw gegevens te behouden. Lees hieronder om erachter te komen hoe u het kunt doen.

Wanneer u een nieuwe schijf op uw computer wilt installeren, moet u de harde schijf formatteren met een specifiek bestandssysteem. Het varieert met een besturingssysteem dat u op uw computer gebruikt. Elk besturingssysteem gebruikt een bestandssysteem om de gegevens op uw machine te bewaren. Enkele van de populaire bestandssystemen zijn NTFS, FAT, HFS etc. Het is belangrijk om te weten dat uw harde schijf moet worden geformatteerd met een compatibel bestandssysteem.

Hier zijn enkele van de meest gebruikte bestandssystemen voor uw harde schijf:

Bestandssysteem

NTFS – Dit is een standaardbestandssysteem voor Windows-besturingssysteem. De meeste harde schijven die in Windows worden gebruikt, hebben het NTFS-bestandssysteem. U kunt de drive met NTFS-indeling gebruiken in Mac OS of Linux, maar ze kunnen alleen NTFS lezen, u kunt met deze besturingssystemen niet op uw vaste schijf schrijven.

FAT32 – Dit is een van de vroegere bestandssystemen die worden gebruikt op het Windows-besturingssysteem. U kunt dit bestandssysteem gebruiken in Windows, maar de nieuwste versies van dit besturingssysteem zijn niet compatibel met dit bestandssysteem. Afgezien hiervan kunt u alleen een bestandsgrootte van 4 GB of minder gebruiken met dit bestandssysteem.

ExFAT – Dit lijkt veel op het FAT32-bestandssysteem, maar is geavanceerd dan dat. De opslagruimte voor ExFAT is groter dan 4 GB. Dit bestandssysteem kan zowel op Windows als Mac OS / OS X worden gebruikt.

HFS Plus of HFS + – Dit bestandssysteem is het standaardbestandssysteem voor Mac OS / OS X. De Mac-systemen kunnen op dit bestandssysteem werken, lezen en schrijven. Als u dit bestandssysteem wilt gebruiken met een Windows-besturingssysteem, moet u gebruikmaken van hulpprogramma’s van derden.

Aangezien u het concept van bestandssystemen op uw harde schijf hebt begrepen, kunt u doorgaan met de stappen om uw harde schijf te formatteren:

Als u alle inhoud van uw harde schijf op de computer wilt wissen, hebt u een aantal hulpmiddelen nodig, zoals opstartbare dvd / cd, een hulpprogramma van een derde partij als u een specifiek doel hebt. Met je computer moet je verschillende aanpassingen doorvoeren.

Formatteren Harde schijf op Windows

Voor Windows hebt u toegang tot het BIOS-setupprogramma van uw computer en kunt u de instellingen aanpassen. Hier is hoe je het kunt doen:

1 – Maak een back-up van al uw gegevens vanaf de harde schijf.

2 – Druk op de toets als u wilt drukken. Als dit niet werkt, opent u het BIOS door op F2, F12 of Delete te drukken tijdens het opstarten.

3 – Plaats de CD / DVD met het installatie- en wisprogramma of besturingssysteem en druk op enter.

4 – Volg de instructies en selecteer uw station om te wissen.

5 – Geef een bestandssysteem voor uw harde schijf en druk op Volgende.

6 – Zodra dit is voltooid, wordt gevraagd om het besturingssysteem te installeren.

Het is heel belangrijk om op te merken dat u een back-up van alle gegevens op uw computer moet hebben voordat u hiervoor gaat. Er zijn een aantal computers en specifieke toetsen voor toegang tot de BIOS-instellingen.

Formatteren op Mac OS

Als u een Mac-computer gebruikt en alle inhoud van uw harde schijf wilt wissen, moet u een cd / dvd voor uw computer aanschaffen en het besturingssysteem opnieuw installeren.

Kies tijdens het opnieuw opstarten van de computer de optie om helemaal opnieuw te installeren. Deze optie gebruikt het installatieprogramma om uw volledige harde schijfinhoud te wissen. De opmaak kan worden gedaan door een bestandssysteem te definiëren, bij voorkeur HFS X voor Mac-systemen.

Het is een van de gemakkelijkste procedures om uw harde schijf op zowel Mac als Windows te wissen. een ding waar voor moet worden gezorgd is het verkrijgen van een goede back-up van uw gegevens. Eenmaal gewist en geformatteerd, is het heel moeilijk om dit te doen herstel uw geformatteerde gegevens. Dus je eerste zet na het nadenken over formatteren moet een back-up krijgen.

 

Wissen en Formatteren Harde Schijf was last modified: november 26th, 2021 by Remo Software

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*