Centraal onderhoud voor pc en tablet

By Zander Nieulandt, ZDNet (Sep. 04, 2014)

Samenvatting:Net als een auto heeft ook een besturingssysteem regelmatig onderhoud nodig. Gevorderde gebruikers kunnen dat grotendeels manueel doen. Wie over onvoldoende kennis of tijd beschikt kan een meer geautomatiseerde tool aanspreken, zoals Remo More.

Het is een huizenhoog cliché dat een computer net als een auto regelmatig onderhoud vergt. Maar zoals de meeste clichés schuilt ook hier wel waarheid in.

Gevorderde gebruikers (met de nodige tijd) verkiezen wellicht de manuele weg, maar voor anderen kan een tool als Remo More wel nuttig zijn. Want deze is gebruiksvriendelijk en tijdbesparend. Meer zelfs, je kunt hiermee toestellen via het internet laten opschonen.

‘MORE’ in Remo More is een acroniem dat staat voor: Manage, Optimize, Recover en Enhance, en meteen weet je dat het programma zich als een veelzijdig hulpmiddel voor je toestel opwerpt. Zodra je het programma opstart, begint het meteen je systeem te scannen op onder meer junkbestanden, registerfouten, fouten met snelkoppelingen enzovoort.

Na de scanronde – die wel enige tijd in beslag kan nemen – is het mogelijk alle gedetecteerde onregelmatigheden met één druk op de knop op te lossen. Een blackbox-aanpak die onszelf niet meteen weet te bekoren, maar die natuurlijk wel erg ‘comfortabel’ is. De diverse onderdelen laten zich ook eerst wel afzonderlijk bekijken, maar de feedback die dat oplevert, is allesbehalve gedetailleerd.

Een vrij unieke functie is de ‘cloud control’. Wanneer je een account creëert wordt het mogelijk verschillende toestellen, waarop je ook Remo More hebt geïnstalleerd met hetzelfde account, aan de beheermodule toe te voegen zodat je al deze toestellen centraal kunt laten controleren. Behoorlijk indrukwekkend als je weet dat Remo More zich niet alleen op Windows-, maar ook op Mac-, iOS- en Android-toestellen laat installeren. Wel is het zo dat de functionaliteit op de mobiele varianten minder uitgebreid is.

Kortom, Remo More is een veelbelovende techniek, maar op dit moment kunnen we de tool eigenlijk alleen aanraden aan beginnende gebruikers of aan gebruikers die aan het onderhoud van hun pc weinig of geen tijd kunnen (of willen) besteden. Tot welke categorie je ook behoort: je moet in elk geval voldoende vertrouwen hebben in de detectie- en opschoonmechanismen van dit programma.

 

Why Choose Remo?

100% safeSecure

100% SatisfactionGuarantee

10 Million+Downloads

Free TechSupport

Live Chat24/7 Support

Top