Mac

Installer Catalina på Mac

6 minutes read
Skrevet af
Opdateret den

How to install Catalina

Fra en ørken til en ø er Macen klar til at byde det splinternye OS Catalina velkommen. Med en række nye funktioner som Sidevogn, stemmestyring, Musik, Podcasts og Apple TV, er det muligvis det bedste operativsystem endnu. Men inden du kommer i gang, er der et par ting, du kan gøre for at forberede din Mac til det nye OS Catalina. Læs gennem denne blog for at forstå det vigtige prep-arbejde, før du installerer sammen med trin til hvordan installer catalina på mac.

Bemærk: Når du opgraderer fra Mojave til Catalina eller fra High Sierra til Catalina, kan du støde på en volumenfejl før opstart. Ved, hvordan du løser ‘ikke i stand til at oprette en forhånds opsætning af volumen apfs’ her.

Forbered arbejde til installation af Mac OS Catalina

1.       Kontroller din Mac for kompatibilitet

Inden du installerer Catalina, skal du sørge for, at den Mac, du har, er kompatibel og understøtter det nye OS. Den følgende liste over Mac-enheder understøtter Catalina.

 • iMac (2012 og over)
 • iMac Pro (2017)
 • MacBook (2015 og over)
 • Mac Book Air (2012 og over)
 • MacBook Pro (2012 og over)
 • Mac Pro (2013 og over)
 • Mac Mini (2012 og over)

2.       Rengør din Mac

Hvis din Mac indeholder et antal forældede og unødvendige filer, er det nu tid til at rydde dem alle op. Dette sparer masser af plads på din Mac og hjælper også din Mac med at yde bedre.

For at rydde op på din Mac kan du enten gå gennem hver fil / mappe manuelt og rydde dem. Eller du kan bruge en tredjepartssoftware til at udføre jobbet automatisk.

3.       Opret en sikkerhedskopi

Nogle gange kan endda enkle opgaver som en OS-opgradering forårsage datatab, når du mindst forventer det. Derfor er oprettelse af en sikkerhedskopi den mest vigtige ting at gøre, før du installerer Catalina.

Du kan nemt oprette en sikkerhedskopi på Mac ved hjælp af Time Machine som følger:

 1. Klik på menuen i menulinjen Time Machine icon
 2. Vælg ‘Backup Now’

Time Machine sikkerhedskopierer alle dine data og opsætter dem. Alternativt kan du manuelt sikkerhedskopiere eller bruge tredjepartssoftware til at oprette en sikkerhedskopi til dig.

Hvis du har mistet data under en OS-opgraderingsproces, Remo Mac Ferramenta de Recuperação de Dados er alt hvad du har brug for for at få dine mistede data tilbage. Det har unikke gendannelsesevner til at gendanne data, der er gået tabt under opgradering af OS eller OS geninstallere fra en hvilken som helst Mac-enhed. Download en gratis prøveversion nu, og se, hvor hurtig og nem det er at gendanne data fra Mac ved hjælp af dette værktøj!

free-download-for-mac

Mac OS Catalina hent & installationsvejledning

Når du har ryddet din computer og oprettet en sikkerhedskopi, er du klar til at downloade og installere Catalina.

Der er 2 metoder til installation af Catalina, den ene er en regelmæssig installation og den anden en ren installation (regelmæssig installationsproces er dækket her). Den regelmæssige installation installerer Catalina over det forrige operativsystem, mens Clean-installationen aftørrer hele startdrevet.

I det næste afsnit af dette indlæg lærer du, hvordan du installerer Catalina.

Sådan installeres Mac OS Catalina?

Hvis du vælger denne metode, forbliver alle applikationer på din Mac, så du behøver ikke at geninstallere nogen apps for at begynde at bruge din Mac. Din Mac med det nye operativsystem ligner nøjagtigt tilstanden før OS-opgradering, den eneste forskel er tilføjelsen af nye funktioner med Catalina.

Disse trin hjælper dig med at opgradere din Mac til OS 10.15 Catalina:

 1. Få din Mac tilsluttet en pålidelig Wi-Fi-forbindelse og en strømkilde
 2. Klik på AppStorei dock og lancere den
 3. Søg efter 'Mac OS Catalina', og klik på Get
 4. Nu downloades det nye operativsystem
 5. Klik Continueat installere og indtaste dine administratoroplysninger
 6. Lad installationen være fuldført

Efter installationen kan din Mac muligvis genstarte flere gange for at afslutte installationsprocessen. Sluk ikke for din Mac i dette tidsrum. Når processen er afsluttet, har du det mac os catalina opsætning.

Slukning af din Mac midt i en OS-opgradering kan få din Mac til at hænge og kan medføre datatab. Hvis der opstår en sådan situation, kan Remo Recover Mac hjælpe dig med at gendanne data, der er gået tabt under opgradering / geninstallation af OS. Tjek den gratis prøveversion for en pålidelig og sikker oplevelse af Mac-gendannelse af data.

free-download-for-mac

Konklusion

De nye funktioner i Catalina som Sidecar, Music, Apple TV sammen med ekstra sikkerhed gør det bestemt spændende for brugerne. Bemærk dog, at når du installer catalina på mac, de ældre 32-bit apps understøttes ikke. Så hvis du har 32-bit apps, skal du opgradere dem til 64-bit apps eller installere alternative apps, der understøttes af Catalina.

Hvis du planlægger at installere Catalina, håber vi, at denne vejledning har givet dig de nødvendige oplysninger til at udføre installationsprocessen uden problemer. Bare husk at oprette en sikkerhedskopi, før du installerer Catalina, dette vil spare dig for bitre tab af datatab.

About the Author: Remo Software